32. szám

Manőverek a hullámok hátán – a hullámszörf is bemutatkozik a nyári olimpián


Olvasási idő: 3 perc

A nyári olimpiai játékok programjában először szereplő sportág a hullámlovaglás, amely nemcsak látványos, hanem veszélyes és költséges sport is egyben.    

Koronavírus elleni oltással az olimpiáért


Olvasási idő: 4 perc

A nyári és a téli olimpiai játékokra készülő magyar sportolók is megkapják a koronavírus elleni védőoltást – döntött korábban az Operatív Törzs. Az elképzelés mögött az áll, hogy versenyzőink így nyugodtan készülhetnek ezekre a kiemelten fontos eseményekre. De miképpen vélekednek erről az érintettek?

Deszkások az olimpián


Olvasási idő: 2 perc

Igazi nézőcsalogató, látványos sportág a gördeszkázás, amely számtalan hívet toborzott az elmúlt évtizedek során. A tokiói olimpián pedig azok is ámulhatnak a szédítő trükkökön, akik eddig nem szenteltek kellő figyelmet a deszkásoknak.

Csúcsra tör az EKE kerékpár klasszisa - Interjú Valter Attilával


Olvasási idő: 10 perc

A legjobbak között méretne meg Valter Attila az EKE hallgatója, aki 2020-ban megnyerte a Tour de Hongrie-t és a Giro-n is bizonyított.  A tehetséges bringás a tavalyi év sikereibe és jövőbeni céljaiba avat be.

Fő az összhang – ígéretes jövő előtt áll a Péni István, Dénes Eszter puskás kettős


Olvasási idő: 4,5 perc

Az Év sportlövője címmel tüntették ki Péni Istvánt, a Budapesti Corvinus Egyetem gazdálkodás és menedzsment szakos hallgatóját és Dénes Esztert, aki természetvédő mérnöknek tanul a Szent István Egyetemen. A két kitűnő versenyző már a tavalyi Európa-bajnokság puskás vegyes páros számában is bizonyította tehetségét, így nem meglepő, hogy az Év sportolója-választáson hetedikek lettek az egyéni sportágak csapatversenyén. Ha minden jól megy, a tokiói olimpián is sikeres duót alkothatnak majd. 

Fókuszban a hallgatók igényei – Interjú Járdi Ádámmal az NJE Sportközpont vezetőjével


Olvasási idő: 4 perc

A pandémiás időszak nehézségei ellenére is folyamatosan fejleszti sportkínálatát a Neumann János Egyetem. Járdi Ádám Sportközpont vezető mesélt a terveikről és az egyetemi sportéletről.

Az innovációra és a fiatalos lendületre helyezi a sportfókuszt az SZTE – Interjú Szász Róberttel


Olvasási idő: 6 perc

Szász Róbert az SZTE sportiroda vezetője. A testnevelő tanár képesítéssel rendelkező ifjú titán a fal- és hegymászás, valamint a sárkányhajózás és az amerikai foci szerelmese, de a rendezvényszervezés terén is folyamatosan bizonyít. 2019-ben sárkányhajó versenyzőként és koordinátorként képviselte az SZTE-t a moszkvai EB-n.

Pörgés, tánc és energia - hódít a Beautyrobic!


Olvasási idő: 3 perc

Ha nemcsak vonzó, hanem kiegyensúlyozott is szeretnél lenni, próbáld ki a legújabb aerobik irányzatot, a vérpezsdítő zenére végezhető Beautyrobicot! Meglátod, néhány hónap leforgása alatt teljesen megváltozik körülötted a világ!

Egyre népszerűbb sport a hegymászás


Olvasási idő: 2 perc

Veszélyes és megosztó sport a hegymászás, számtalan előnnyel és hátránnyal. A felkészülés pedig nem merül ki pusztán a minőségi felszereléssel. S, hogy mit is kellene tudnod ahhoz, hogy a sportág spílere lehess? Ha van 2 szabad perced, mutatjuk az alapokat!

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség hírmagazinja.
Kiadó: Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség - MEFS
Főszerkesztő: Flatsker Anett
Sajtó és intézményi kapcsolatokért felelős vezető: Szabó-Ambrus Anita
Design: Varga Dávid