31. szám

Mozgás és felüdülés a szabadban: próbáld ki a teljesítménytúrát!


Olvasási idő: 4 perc

Fel kell kötnie a gatyáját annak, aki nagyobb teljesítménytúrára vállalkozik, legfőképpen, ha télen teszi. Megmutatjuk, hogyan készülj fel a nagy kalandra, mire figyelj, és melyek azok a hazai helyszínek, amelyeknek mindenféleképpen fel kell kerülniük a (túra)bakancslistádra!

Ők 2020 legjobbjai! Díjazták az Év sportolóit


Olvasási idő: 2 perc

A szokásoknak megfelelően a januári Év Sportolója gálán díjazták az elmúlt év legkiválóbb sportolóit, csapatait. A jelöltek és díjazottak között számos egyetemi sportoló is helyet kapott, akiknek ezúton is jár a taps!

Pókember az olimpián: bemutatkozik a sportmászás


Olvasási idő: 3 perc

Annyira népszerű sport a fal- vagy sportmászás, hogy szerepel a soron következő, tokiói nyári olimpia programján is. Kitűnő mozgásforma, amely számos képességünket fejleszti, ezen kívül rendkívül látványos és izgalmas is. 

Jó lenne, ha több egyetemista ismerkedne meg a dzsúdóval – interjú Karakas Hedviggel, az Év női sportolójával


Olvasási idő: 4,5 perc

2021. január 11-én tartották a Nemzeti Színházban az Év sportolója gálát, amelyen a legjobb női sportolónak Karakas Hedvig dzsúdóst, a Testnevelési Egyetem sportszervező, sportmenedzser szakos hallgatóját választották. A Budapesti Honvéd 30 éves kiválósága tavaly novemberben aranyérmet nyert a prágai dzsúdó Európa-bajnokságon (Eb), ezt megelőzően legutóbb a 2009-es junior Eb-n állhatott a dobogó legfelső fokára. Sportpályafutása során több világversenyről, így kontinensbajnokságokról, világbajnokságokról és Európai Játékokról is érmesként térhetett haza. A hétszeres magyar bajnok sportoló az UniSport szerkesztőségének adott exkluzív interjút.

„Jó program, helyszín és hitelesség kell az egyetemi sportszervezéshez!” – Interjú Hári Józseffel


Olvasási idő: 5 perc

Hári József a PTE sportiroda vezetője, a PTE PEAC parasport, a futsal és szabadidősport szakosztályvezetője. A nagylelkű, odaadó sportbarát hangja és cselekedetei messze elérnek, lelkesedése, elhivatottsága pedig megtörhetetlen.

Télen is használd bátran a kültéri kondiparkokat!


Olvasási idő: 3 perc

Egyáltalán nem ördögtől való a szabadtéri testedzés (street workout) télen, sőt számos előnye van az edzőtermivel szemben. Érdemes azonban figyelembe vennünk néhány tanácsot, amennyiben a kondiparkot választjuk a metsző hidegben.   

Sport vagy hobbi a megosztó rúdfitnesz?


Olvasási idő: 2 perc

Kevés megosztóbb sportág írta be magát a sporttörténelembe a rúdfitnesznél. Pedig a rekreációs és versenysportként is kiváló mozgásforma az egész testet megdolgoztatja, remek alakformáló, jótékonyan hat az izomfejlődésre és az egészséges testkép kialakulására is. 

Ne csak ábrándozz, kezdd el a parkourt!


Olvasási idő: 3 perc

Egyfajta filozófiaként indult, ma már komoly versenysport is a parkour, melyhez tökélyre fejlesztett atletikus és akrobatikus képességek szükségesek. 

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség hírmagazinja.
Kiadó: Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség - MEFS
Főszerkesztő: Flatsker Anett
Sajtó és intézményi kapcsolatokért felelős vezető: Szabó-Ambrus Anita
Design: Varga Dávid