26. szám

Kondi közben online óra – így edz a Dunaújvárosi Egyetem női vízilabda csapata


Olvasási idő: 3 perc

Bombaformában játszik idén a Dunaújvárosi Egyetem női csapata, amely ellenálhatatlanul menetel az első osztályú vízilabda-bajnokságban. A csapat egy éve nem talált legyőzőre, és még a koronavírus-járvány sem húzta keresztül számításait. 

Rengetegen ragadnak játékkonzolt a DEHÖK első e-sport rendezvényén


Olvasási idő: 3 perc

Az egyetemi hallgatók igényeire reagálva, rekordlétszámú érdeklődés mellett rendezik meg a Debreceni Hallgatói Önkormányzat University Electronic Games e-sport bajnokságát, melyben összesen hét kategóriában avatnak győzteseket.

Felemás szezonkezdet a röplabda NB I-ben


Olvasási idő: 1,5 perc

A férfi egyetemi röplabdacsapatok közül a MAFC-BME vezeti a tabellát, a DEAC pedig zárja. A női NB I-ben jól rajtolt a TFSE, a PTE-PEAC viszont kezd magára találni.

„Nemcsak a hagyományos sportágak, hanem az e-sport is fejben dől el” – interjú Borkai Ádámmal, az SZE hallgatójával


Olvasási idő: 3 perc

A másodéves hallgató – aki vezetést és szervezést tanul mesterszakon – nagy álma, hogy egyszer a világ legjobb e-sportolói között emlegessék a nevét. Az ő kezdeményezésére jött létre a győri Széchenyi István Egyetemen az e-sport szakosztály, nemrég pedig profi szerződést kapott egy spanyol klubtól. Mindene a FIFA 20 és a FIFA 21, ennek ellenére tudja, milyen fontos a testmozgás.

Kimondottan pozitívak a Healthy Campus kezdeti tapasztalatai - Interjú Fernando Parente-vel, a program vezetőjével


Olvasási idő: 2 perc

Fél éve startolt a FISU Healthy Campus programja, ami a pandémiás időszak ellenére is igazi sikertörténet. A kezdetekről Fernando Parente-vel, a program vezetőjével beszélgettünk.

Az edzést nyomd végre, ne a telefont!


Olvasási idő: 3 perc

„Az előrejutás tikta az elindulás.” – Tartja a híres Agatha Christie idézet. Engedd hát el végre a kifogásokat és nyiss új fejezetet! Az idei év váratlan külső behatásai muszáj, hogy a változás irányába mozdítsanak, ne engedd legyűrni magad a melankóliának, a plusz kilóknak és az érzelmi hullámvasútnak: VÁLTOZTASS!

Amíg lehet, mozogj kint! A szabadtéri testedzés előnyei


Olvasási idő: 3,5 perc

Még a hűvös időben is megéri a szabad ég alatt mozogni, mert nemcsak a természetben gyönyörködhetünk, hanem – az otthoni workouttal ellentétben – számos előnyös élettani és mentális hatása is van. 

5+1 tipp a vizsgaidőszak stresszoldására


Olvasási idő: 2 perc

Új piacot teremtett a hétköznapokban véget nem érő stresszfaktor: étrendkiegészítők, nassolnivalók és egyéb függést generáló termékek árasztják el a vásárlókat, rossz szokásokra, negatív életmódbeli változásra biztatva ezzel a gyanútlan felhasználót. Vizsgaidőszakban pedig az ember olykor hajlamos engedni a csábításnak, holott létezik tudatos és ésszerű megoldás a stressz és a szorongás oldására!

Szedd magad! Használd fel! – Hasznos gyűjtőtúrák


Olvasási idő: 3 perc

Erdők-mezők „kincsestára” számos okból lehet hasznunkra. Okosan gyűjtögetve C-vitamin pótlásunk egy része is megoldható az erdei kincsek által, másrészt a kreatívkodók az ünnepek közeledtével gyakorlatilag egy teljes asztaldísz, kopogtató, vagy éppen adventi koszorú hozzávalóit összegyűjthetik a természet bebarangolása közben.

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség hírmagazinja.
Kiadó: Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség - MEFS
Főszerkesztő: Flatsker Anett
Sajtó és intézményi kapcsolatokért felelős vezető: Szabó-Ambrus Anita
Design: Varga Dávid