20. szám

Indítsd a szemesztert a Strandkézilabda MEFOB bajnokaként!


Olvasási idő: Fél perc

Tedd még emlékezetesebbé az EFOTT-ot! Jelentkezz csapatoddal a fesztiválon megrendezett strandkézilabda MEFOB-ra augusztus 20-ig és nyerjétek el a 2019/2020. évi Egyetemi – Főiskolai Bajnoka címet!

38. 5vös 5km – Ismert sportolók, egyetemi- és sportvezetők, és több száz egyetemista a virtuális mezőnyben


Olvasási idő: 3 perc

Sikeres volt a 38. 5vös 5km nemzetközi futóverseny, amelyet idén online rendeztek meg – tudósít a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS).

A vízitúrázás fortélyai - nyári programajánlóval


Olvasási idő: 2 perc

Izgalmas folyóink, tavaink végtelen kalandok helyszínei. Nemcsak menő, de életreszóló élmény pl. az Öreg-Túr vadregényes vizén evezni. Tudd meg, mit és hogyan kell tenni, szedd össze a csapatot és irány a víz!

Megkerülték a Földet az SZTE hallgatói és dolgozói a karantén ideje alatt


Olvasási idő: 1,5 perc

Az öthetes kihívás alatt több, mint 43 ezer kilométert tettek meg az egyetem hallgatói, dolgozói és alumnusai.

Több hallgatót tervez megszólítani a nagy múltú BME-MAFC - Interjú Bartha Zsolttal


Olvasási idő: 5 perc

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) büszkélkedhet az ország egyik legpatinásabb sportegyesületével. A BME-MAFC fényes jövőt remél, amelynek részeként még több hallgatót szeretne bevonni a sportolásba. Interjú Bartha Zsolt szakosztályvezetővel, a BME Testnevelési Központ igazgató-helyettesével, a Budapesti Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (BEFS) elnökével.

Görkori bambuszból és PET-palackból


Olvasási idő: 2,5 perc

A hulladékból készült menő sportcuccokat bemutató sorozatunkban ezúttal egy olyan inline görkorcsolyáról cikkezünk, amely bambuszból és PET-palackok újrahasznosítása révén készült.

Hódít az állva evezés – próbáld ki te is a supozást!


Olvasási idő: 3 perc

Az állva evezés legalább annyira hasznos mozgásforma, mint amikor kenuban vagy csónakban lapátolsz, sőt még a tájat is más szemszögből látod. Evezőket és SUP-deszkákat elő, indulhat a nyári supos kaland!

„Nyomokban tartalmazhat” – az étel intoleranciával küzdők mumusa


Olvasási idő: 3 perc

Még az egészséges táplálkozás is hordozhat kockázati faktort, legalábbis az étellergiások számára. Számtalanszor tapasztalható, hogy egy terméken a „nyomokban földimogyorót, dióféléket, szezámmagot stb. tartalmazhat” felirattal hárítja a felelősséget a gyártó. Vajon ez valódi segítség az ételallergiásoknak? Milyen okból kerülhet rá egy termékre a tájékoztatás? Mit nevezünk keresztszennyeződésnek? Tudj meg többet…

Ne told túl az edzést!


Olvasási idő: 2,5 perc

Könnyen a túledzettség csapdájába eshet, aki elégedetlen a testképével és hirtelen szeretne látványos változást elérni.  Azonban, mint annyi mindennek, az edzés eltúlzásának is megvan az ára... 

Nemes céllal keres önkéntes futónagykövetet a PTE


Olvasási idő: 1 perc

Szeptember 12-én újra megszervezné a „Fuss a rákgyógyításért!” elnevezésű jótékonysági futást a PTE Sportiroda, amely nemes kihíváshoz önkéntes futónagykövetet keres.

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség hírmagazinja.
Kiadó: Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség - MEFS
Főszerkesztő: Flatsker Anett
Sajtó és intézményi kapcsolatokért felelős vezető: Szabó-Ambrus Anita
Design: Varga Dávid