19. szám

Sem a járvány, sem a korlátozások nem foghatnak ki az 5vös5km-en


Olvasási idő: 4 perc

A pandémia sem akadályozhatja meg, hogy idén is megtartsák az ELTE TTK Hallgatói Önkormányzatának ikonikus futóversenyét: az 5vös5km-t. Ezúttal rendhagyó módon, a kibertérben mérkőzhetünk meg egymással. 

Sportolj a strandon!


Olvasási idő: 1,5 perc

Lassan nyitnak a fürdőhelyek és a strandok, mi pedig mutatjuk, hogy mik a legnépszerűbb, parton is űzhető sportok, valamint bemutatunk néhány újdonságot is!

Túrázz, de okosan!


Olvasási idő: 3 perc

Örömteli hír, hogy nálunk is enyhültek a kijárási korlátozások, aminek köszönhetően már a szabad ég alatt is kötetlenebbül végezhetünk testmozgást. Az enyhítés a szervezett kirándulásokat és a teljesítménytúrákat is érinti, ám néhány előírást be kell tartanunk!

Wéber Edi szerint a tánc több mint sport


Olvasási idő: 4,5 perc

Wéber Edina, - vagy ahogyan a táncos berkekben ismerik: Edi - az Eötvös Loránd Tudományegyetem óvodapedagógusi szakának hallgatója, az ELTE-BEAC Moderntánc alapítója, művészeti vezetője és oktatója volt, ezúttal azonban az UniSport szerkesztőségének virtuális vendége. A beszélgetésből kiderül, hogy Edi mindent a táncnak rendel alá, de sok másba is szívesen belevág, mert fűti a tudásvágy.

Strandpapucsból és PET-palackokból épített vitorlást egy kenyai hajóács


Olvasási idő: 3 perc

Lassan két éve, hogy vízre bocsátották Flipflopit, a világ első, kizárólag műanyaghulladékból készült vitorláshajóját. A tíz tonna PET palackból, valamint 30 000 pár strandpapucsból épült járgány sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy lassan elkészül a "kistesó" is.

Kompakt eszközök otthoni edzéshez


Olvasási idő: 2 perc

Unod, hogy sokféle fitneszgépet kell használnod, hogy minden izmodat karban tartsd? Mutatunk néhány eszközt, amellyel az egész testedet átmozgathatod!

Egészségmegőrző, táplálkozás központú online előadássorozatot indított a BGE TSK


Olvasási idő: 1 perc

Interaktív, élő beszélgetés-sorozatot indított a BGE Testnevelési és Sportközpontja június 2-től, 3 héten át keddenként, mely során különböző területeken dolgozó táplálkozási szakértőket faggatnak az egészségtudatos életmódról.

A levesfogyasztás hasznai


Olvasási idő: 2 perc

Lehet hideg vagy meleg, sós vagy édes, sűrű vagy híg, krémes vagy tejszínes, diétás vagy laktató, nagymama főztje vagy első próbálkozás a koliban, egy biztos: a levesnek számos pozitív élettani hatása van.

Stressz menedzselés önállóan


Olvasási idő: 3 perc

A stressz szerves része életünknek, kiiktatni minimálisan lehetséges, ám végleg elűzni aligha tudjuk. Meg kell hát tanulnunk kezelni, hiszen hiába leszünk túl egy vizsgán, egy felvételin, egy állásinterjún, mindig lesz újabb és újabb kihívás az életünkben, amiket fel kell dolgoznunk.

Szuper memória dopping - a sakk előnyei


Olvasási idő: 2 perc

Rengeteg fejlesztő, serkentő és memória-tuning applikáció létezik, ám van egy ősi játék: a sakk, ami könnyűszerrel elérhető és minimális anyagi befektetéssel bővíthetők általa a képességeink!

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség hírmagazinja.
Kiadó: Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség - MEFS
Főszerkesztő: Flatsker Anett
Sajtó és intézményi kapcsolatokért felelős vezető: Szabó-Ambrus Anita
Design: Varga Dávid