18. szám

FISU Healthy Campus - egészségprogramot hirdet a FISU a világ egyetemei számára


Olvasási idő: 1,5 perc

Tudásmegosztással segíti a világ egyetemeit az egészségre nevelésben a FISU Healthy Campus program május 12-től. 

Újraindult a sportélet – mire figyelj?


Olvasási idő: 3 perc

A koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások enyhítésének köszönhetően május 4-től újra zökkenőmentesebben sportolhatunk, ám ez nem jelenti azt, hogy ne tartsunk be néhány előírást és ajánlást. Nézzük, melyek a legfontosabbak!

A kelet-európai egyetemeken is aktív az online sporttevékenység


Olvasási idő: 2,5 perc

Workout lengyel tornászikrekkel, gimnasztika cseh nagymamával a szobában, autógumit vonszoló szlovén lány – vagyis hozzák a megszokott "kelet-európai" stílust a régió felsőoktatási intézményei. 

Másodosztályra készül a DEAC


Olvasási idő: 1,5 perc

Az MLSZ döntésének is köszönhetően történelmi sikert ért el a DEAC futball-csapata azzal, hogy kiharcolta az NB II-be jutást.

Kihívásokkal és versenyekkel maradnak fittek az ausztrál egyetemisták


Olvasási idő: 1,5 perc

Ausztráliában otthon is végezhető kihívásokkal hívják versenyre az egyetemistákat, és persze ezen a kontinensen is elmaradhatatlan a világszerte népszerű e-sport vetélkedés.

Gyógyulva gyógyít Kapás Boglárka


Olvasási idő: 4 perc

Kemény fából faragták Kapás Boglárkát, az Eötvös Loránd Tudományegyetem másodéves pszichológus hallgatóját, világ- és Európa-bajnok úszót, aki tünetmentesen esett át a koronavírus-fertőzésen, majd pedig a pandémia elleni küzdelemből is kivette a részét. 

Megy, mint a karikacsapás – interjú Szabó Áron baranta-versenyzővel


Olvasási idő: 4 perc

Szabó Áron, a Testnevelési Egyetem Humánkineziológia mesterszakos hallgatója, a budapesti Zrínyi Miklós Baranta HMHSE tagja nemcsak a tanulásban, hanem barantában is jeleskedik. Mint mondja, ez a harcművészeti irányzat fejleszti a legtöbb készséget.

Leharcolt drótszamarakból vadiúj bringákat varázsol, karbantartást oktat és biciklizni tanít a Bike for Good


Olvasási idő: 2 perc

Ne hidd, hogy a lepukkant, kidobásra ítélt bringahulladéknak ne vehetnénk hasznát! Egy skót alapítvány ugyanis hasznavehetetlennek tűnő bicajalkatrészekből épít új járgányokat. Tudd meg, hogyan és miért?

Készülj a beach body-ra, ne a csodában reménykedj!


Olvasási idő: 2 perc

Javában dübörög a tavasz és hamarabb el fog telni, mint gondolnád. Pillanatok alatt itt a nyár a strandszezonnal, amikor már nem lesz mentség, muszáj lesz félretenni a nagykabátot!

A sportban is alkalmazható jótékony gyógyterápiák


Olvasási idő: 4 perc

Az igazi sportemberek nem szívesen alkalmaznak mellékhatások kockázatát hordozó kemikáliákat a problémáik orvoslására. Sőt, manapság egyre inkább a természetes felé hajlunk, legyen szó egy szimpla influenzáról vagy akár egy súlyosabb sérülésről. A népgyógyászat és a holisztikus terápiák alkalmazásáért napjainkban már nem jár boszorkány jelző, érdemes hát kicsit böngészni, mielőtt szteroid injekció kúrára vagy élethosszig tartó gyógyszerszedésre adnánk a fejünket.

Korunk népbetegsége a gluténérzékenység


Olvasási idő: 2 perc

Sokan kényszerűségből, néhányan divatból, mások egészségmegőrzésre hivatkozva kerülik a glutént tartalmazó termékeket. Lássuk miről kell lemondjon és mire kell figyelnie annak, aki cöliákiában szenved?

Jógázz nyáron is online a BEACCAL!


Olvasási idő: 2 perc

Június 1-től kezdetét veszi a nyári online jógaszezon. A #sportmindenkor BEAC-program keretében szervezett Facebook LIVE edzésekhez bármikor lehet csatlakozni. A július 3-ig tartó, 5 hetes szezonban, heti 4 alkalommal gerincjóga, női jóga, mobility flow, power jóga órákon lehet részt venni, nagyon kedvező áron.

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség hírmagazinja.
Kiadó: Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség - MEFS
Főszerkesztő: Flatsker Anett
Sajtó és intézményi kapcsolatokért felelős vezető: Szabó-Ambrus Anita
Design: Varga Dávid