14. szám

2021-re halasztják az Európai Egyetemi Játékokat is


Olvasási idő: Fél perc

Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) 2020.03.27.-i döntése alapján a 2020. évi belgrádi Európai Egyetemi Játékokat (EEJ) a koronavírus-helyzetre való tekintettel egy későbbi időpontra: 2021 nyarára halasztja.

Ingyenes online edzéssorozatot indított a BEAC


Olvasási idő: 1 perc

Otthoni edzésre buzdít a koronavírus-járvány elleni védekezés ideje alatt a BEAC! Sőt, nemcsak szóban ösztönöz, hanem ingyenes, élő edzésvideókkal is támogatja, motiválja a kampányban résztvevőket. #sportmindenkor

 

Hívd segítségül az online fitneszedzőket a #StayHome #StayActive idején!


Olvasási idő: 3 perc

Ha mozogni szeretnél otthon, de kifogytál az ötletekből, válassz fitneszedzőt az interneten! Segítségképpen javaslunk néhányat, és adunk pár hasznos tippet is.

Táncolj, sportolj a PTE-vel!


Olvasási idő: 2 perc

Március 26-án nyitotta meg online kapuit a PTE digitális táncterme, ahol 16-féle ingyenes tánc- és aerobikóra közül válogathatnak kedvükre az érdeklődők.

Elmarad a WRO 2020-as Világdöntője - KÖZLEMÉNY


Olvasási idő: 3 perc

Nem rendezik meg a a WRO 2020-as világdöntőjét, aminek a kanadai Montreal adott volna otthont.

Célra tarts! - Interjú Major Veronika sportlövővel


Olvasási idő: 3 perc

A magyar sportlövészet egyik legnagyobb tehetsége a PTE-ETK gyógytornász hallgatója: Major Veronika, aki első magyarként vehette át a Nemzetközi Sportlövő Szövetség Golden Target-díját. Lövészetről, kikapcsolódásról és természetesen a tanulmányokról kérdeztük.

Vizespalackkal az izmokért - avagy hogyan vészelik át a járványt élsportolóink?


Olvasási idő: 4 perc

Mint mindenhol, Magyarországon is felfüggesztettek vagy befejezettnek nyilvánítottak több bajnokságot is. A döntés kedvezőtlenül érinti egyetemi élsportolóinkat, akik versenyzés nélkül nehezebben élik meg a váratlan helyzetet. Megkérdeztük őket, mit csinálnak a nehéz időkben, és kiderült: van, aki szárazföldön vízilabdázik, mások ásványvizes palackokat emelgetnek, de az internetes workout videók is népszerűek a körükben. Az otthonmaradóknak köztük az egyetemistáknak – pedig azt üzenik, semmiképpen se lustuljanak el!

Nassolni okosan is lehet - A zöldségchips készítés fortélyai


Olvasási idő: 2 perc

Számos zöldségféléből készíthetünk gyorsan, egyszerűen, és olcsón, kifejezetten ízletes és tápanyagtartalma miatt egészséges chipset. Receptért görgess lejjebb!

Dönts okosan, hol sportolsz járvány idején!


Olvasási idő: 3,5 perc

Fontos, hogy koronavírus-járvány idején, „szobafogságban” se hanyagoljuk a testmozgást, mert erősíti az immunrendszerünket, és segít elviselnünk a bezártságérzetet. Kérdés, hogy mindezt a szobában vagy a szabd ég alatt tegyük-e?

E-sporttal a szobafogság ellen


Olvasási idő: 3 perc

Ha kifogytál az ötletekből a négy fal között, és kivételesen nem vágysz kiadós edzésre, próbáld ki az e-sportot, amely alaposan megtornáztatja az agyadat, ráadásul kikapcsolódásnak sem utolsó.

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség hírmagazinja.
Kiadó: Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség - MEFS
Főszerkesztő: Flatsker Anett
Sajtó és intézményi kapcsolatokért felelős vezető: Szabó-Ambrus Anita
Design: Varga Dávid