12. szám

Trieszti vízi csata – még két hely kiadó az olimpiára


Olvasási idő: 2 perc

Március közepére eldől, hogy az egyetemi hallgatókkal megtűzdelt magyar női vízilabda-válogatottnak sikerül-e a pótselejtezőn kivívnia az indulás jogát a 2020-as tokiói nyári olimpiai játékokra.

Elrajtolt a MEFOB-szezon - Sikeres volt az Ergométer MEFOB Székesfehérváron


Olvasási idő: 1,5 perc

Gazdag programmal, sok indulóval és izgalmas versenyekkel telt az Ergométer MEFOB Székesfehérváron. Női egyéniben Benda Orsolya (SE) húzott el a mezőnyben, a férfiaknál Gerei Tamás (SE) diadalmaskodott, csapatversenyben a BME lehetett a legbüszkébb. A második napon az amatőrök versenyén a férfiaknál Uracs Norbert (PE), a nőknél Baranyai Hédi (PTE) állhatott a dobogó legfelső fokára. A MEFS főtitkára: dr. Székely Mózes férfi egyetemi oktatói és VIP kategóriában is indult.

Röplabda MEFOB-on bizonyították felkészültségüket a Miskolci és Debreceni Egyetem női játékosai


Olvasási idő: 1,5 perc

A Miskolci Egyetem és a Debreceni Egyetem női röplabda-csapatainak mérkőzésével elrajtolt a 2019/2020-as tanév röplabda MEFOB-ja.

Rájátszásban a DEAC hokicsapata!


Olvasási idő: 1,5 perc

Ami tavaly a Gyergyói HK-nak nem sikerült, az most a Csíkszeredának igen: kiütötték a DEAC-ot az Erste-liga rájátszásból.

Indul a cheer-szezon - Interjú az ELTE-BEAC edzőjével


Olvasási idő: 3 perc

Egy versenyen már túlvannak a magyar cheerleaderek, de a szezon nagy kihívásai még előttük állnak. A tavaszi cheer szezonról az ELTE-BEAC edzőjével és szakosztályvezetőjével: Nagy-Kismarci Bencével beszélgettünk.

Hallgatók a jég hátán – Hamarosan kezdődik a gyorskorcsolya-vb


Olvasási idő: 3 perc

Márciusban rendezik az egyetemi gyorskorcsolya-világbajnokságot Amszterdamban, mely helyszín 1986 után lesz először újra házigazdája egyetemi sporttal kapcsolatos világeseménynek.

Étrend-kiegészítők - Kell ez Neked?


Olvasási idő: 3 perc

Napjainkban megszámlálhatatlan étrend-kiegészítő ígéri, hogy általuk egészségesebbé válunk, lefogyunk és szépek leszünk. Az étrend-kiegészítők piacán elég nagy a káosz világszerte, jelenleg Magyarországon körülbelül 15 ezerre tehető a bejelentett, törvényesen forgalmazott étrend-kiegészítők száma, és a becslések szerint legalább ekkora nagyságrendben érhetők el a nem legális készítmények is.

Milyen gyakran tisztítod az ivóvizes palackodat?


Olvasási idő: 2 perc

Mindinkább terjedőben a trendi, dizájner, újratölthető kulacsok hordozása, amik nem landolnak egyből a kukában. De vajon tudjuk-e, mikor, mivel és hogyan kell tisztán tartanunk a palackokat?

Jóga, tai chi – a lélekre is ható mozgásformák


Olvasási idő: 4,5 perc

Ha úgy érzed, telítődtél a sok tanulással, és szeretnél feltöltődni, de nincs lehetőséged aktívan sportolni, próbáld ki a jógát vagy a tai chit, és meglátod, új világ tárul eléd!

Sítájfutó egyetemi világbajnokságot rendeznek a Mikulás hazájában márciusban


Olvasási idő: 1,5 perc

Az egyetemi világbajnokságok idei sorozatának harmadik állomása a sítájfutó egyetemi világbajnokság, melyet a finnországi Rovaniemi-ben rendeznek március 23. és 27. között.

Bringára fel és versenyezz!


Olvasási idő: 3 perc

A különféle kerékpáros szakágak között eligazodni nem könnyű, íme egy kis útmutató hozzá...
Bónuszként pedig arról is kaphatsz infót, mely versenyeken érdemes kipróbálni magad az idén!

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség hírmagazinja.
Kiadó: Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség - MEFS
Főszerkesztő: Flatsker Anett
Sajtó és intézményi kapcsolatokért felelős vezető: Szabó-Ambrus Anita
Design: Varga Dávid