112 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja programja
Szegedi Tudományegyetem

SZTE Sportközpont

6700 Szeged, Hattyas sor 10.

6700. Szeged, Hattyas sor 10.

Az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja programja

Az UNESCO 2015. novemberi közgyűlésén szavazta meg, hogy szeptember 20-a az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja (IDUSInternational Day of University Sports) legyen. A nap célja többek között, hogy ráirányítsa világszerte a figyelmet a sport fontosságára a felsőoktatásban is. A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) sikerrel kezdeményezte, hogy minden magyar felsőoktatási intézmény csatlakozzon az IDUS-hoz és ennek keretében Egyetemi Sportnapot tartsanak intézményeikben, melyet a Magyar Rektori Konferencia (MRK) is támogat.

A MEFS 2016. óta rendezi meg a felsőoktatási intézményekkel közösen az óriási sikernek örvendő Egyetemi Sport Nemzetközi Napját az IDUS-t szeptember 20-án. A világ több, mint 100 millió egyetemistájához csatlakoznak ezzel a magyar hallgatók is.

A Szegedi Tudományegyetem 2018-ban is csatlakozik az eseményhez.

Időpont: 2018. szeptember 20

Helyszínek: Sportközpont létesítményei és a JGYPK Topolya sori csarnoka

A programokat a Sportközpont és a Testnevelési és Sporttudományi Intézet oktatóinak aktív közreműködésével terveztük meg.

Az Egyetemi hallgatók 8 órától regisztrálhatnak és egyénileg, illetve csapatban (foci, röplabda) vehetnek részt a széles skálát felvonultató sportmozgásokban. A különböző helyszíneken más és más sportágakat - 24 féle- próbálhatnak ki szervezett, irányított formában.

Minden 20 perc teljesítés 1 sportegységet jelent, amiért pecsétet, aláírást kapnak a résztvevők, amiket a regisztrációs lapokon lehet gyűjteni.

A rendezvényen mindenki olyan sorrendben és azt a mozgásformát próbálja ki, amit szeretne, és ahogy az ideje engedi. A helyszíneken a sportágaktól - és azok időtartamától - függően 1, 2, esetleg 3 pecsétet kaphatnak a résztvevők.

Azoknak a hallgatóknak, akik ebben a félévben általános testnevelés kurzust vettek fel,

 3 sportegység után 1 órát elfogadunk (maximum 2 órát lehet így teljesíteni)

Ezen a napon minden” általános”testnevelés óra és szakos óra a rendezvény „jegyében” zajlik, tehát a hallgatók választhatnak, hogy az adott időben milyen sportmozgást végeznek. Minden 20 perces tevékenységet a teljesítés lapon, a helyszínen levő oktató leigazol.

 

 

Szeged, 2018. szeptember 10.

Hozzászólások
Új hozzászólás
Elküldés
Banner
Banner
Banner
Támogatóink