112 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Hírek
Az egyetemi világbajnokságok idei sorozatának harmadik állomása a sítájfutó egyetemi világbajnokság, melyet a finnországi Rovaniemi-ben rendeznek március 23. és 27. között.
Március közepére eldől, hogy az egyetemi hallgatókkal megtűzdelt magyar női vízilabda-válogatottnak sikerül-e a pótselejtezőn kivívnia az indulás jogát a 2020-as tokiói nyári olimpiai játékokra.
Márciusban rendezik az egyetemi gyorskorcsolya-világbajnokságot Amszterdamban, mely helyszín 1986 után lesz először újra házigazdája egyetemi sporttal kapcsolatos világeseménynek.
Március 7-én a Marokkó délnyugati részében található Marrákes ad ottont az egyetemi mezeifutó-világbajnokságnak, amelyet először rendez meg afrikai ország.
Januárban véget ért a világ legszínvonalasabb egyetemi amerikaifoci-bajnoksága, az NCAA, amelyet - némi meglepetésre - a Lousianai Egyetem nyert meg.
Kitűnően szerepeltek a felnőtt vízilabda-válogatottjaink a januárban, Budapesten megrendezett kontinenstornán. A férfiak Európa-bajnokok, míg a nők bronzérmesek lettek. A siker értékét  tovább növeli, hogy egyetemisták is szerepeltek mindkét keretben. 
Banner
Banner
Banner
Támogatóink