111 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Hírek
Idén harmadik alkalommal rendezte meg a világ egyik legnagyobb egyetemi szabadidősport rendezvényét, a Budapesti Egyetemi Sportfesztivált a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) együttműködésével és a Magyar Rektori Konferencia (MRK) támogatásával az UNESCO által meghirdetett Egyetemi Sport Nemzetközi Napja (IDUS) keretében, melynek budapesti házigazdája a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE). Ezzel Magyarország is csatlakozott a FISU (Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség) 174 tagországának világot behálózó rendezvényéhez.
Az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja keretében immáron 3. alkalommal rendezte meg az ELTE a SHÜTI-vel és az ELTE Sportirodával közösen az ELTE Inkluzív Sportnapot. 
A Nemzet Sportolója két Universiadén képviselte hazánkat, Budapesten 1965-ben a párbajtőrcsapattal aranyérmet, míg 1963-ban a brazíliai Porto Allegrében a tőr és a párbajtőr csapattal egyaránt ezüst érmet szerzett. Legeredményesebb tanítványa Nagy Tímea, aki az Unviersiade Bajnokok Klubja elnöke ...
A MEFOB Általános Versenykiírás értelmében azokban a csapatsportágakban (labdarúgás, futsal, röplabda, kézilabda, rögbi), ahol már az őszi félévben, csoportmérkőzésekkel kezdetét veszi a bajnokság, a nevezéseket szeptember 30-ig kell elküldeni a MEFS irodába annak érdekében, hogy a sportági refer...
Szeptember 20-án 35. alkalommal rajtol a Lágymányos Campus ikonikus sporteseménye az 5VÖS 5 és az immár 3. alkalommal megrendezésre kerülő Jótékonysági Egészségséta.
Szeptember 20-án ünnepeljük együtt az Egyetemi Sport Nemzetközi Napját! Egyetemünk, az ELTE idén is csatlakozik az eseményhez, és a tavaly nagy sikerrel megrendezett ELTE Inkluzív Sportnap idén sem maradhat el!
Banner
Banner
Banner
Támogatóink