114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Zord időben ért véget a kerékpáros MEFOB

A 2016. évi Hajdú Kupa és Főnix Kupa versenyekre 250-nél is több nevezés érkezett, bár a változékony, vagy mondhatjuk úgy is, hogy komisz idő miatt többen visszaléptek az indulástól. Így is létszámrekordot döntött a verseny, ahol a szokásos utánpótlás és felnőtt korcsoportokon kívül az egyetemisták és főiskolások számára kiírt külön kategóriákba is lehetett nevezni, mivel a Hajdú Kupa futamainak keretében került sor a MEFOB (Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság) versenyeire is.

A szombat délelőtt kezdődő időfutamon a fordítóig erős pofaszélben hajtottak a versenyzők, de a “célegyenesre” kanyarodva a hátszél új erőt adott mindenkinek, Fejes Gábor a Dr. Bátorfi Agria KTK versenyzője közel 47 km/h-s átlaggal a verseny legkomolyabb idejét futotta! Az up. és felnőtt korcsoportokban is szépen szerepelt a csíkszeredai Tusnad Cycling Team, a KSI, a Dr. Bátorfi csapata, a Szekszárdi SzKE, és jópár dobogós helyet gyűjtött a DKSI-KONTENT különítménye is.

A Főnix Kupa kritérium verseny félő volt, hogy elmossa az eső, de az égiek megkegyelmeztek a versenynek, ezért csak a vizes, csúszós aszfalttal, és persze az ellenfelekkel kellett megbirkózni a Vezér utca végén kijelölt 1050 m-es pályán, ahol 6, 9, 15, 21 illetve 30 kört kellett megtenni a különböző kategóriákban. A Tipográfia TE csapata két korosztályban is győzött, a fentebb említettek, és más csapatok is szépen szerepeltek ezen a látványos versenyen. Egy-két bukás sajnos benne volt, de komolyabb sérülés nem történt. A csapatok pontversenyét, így a Főnix Kupát a DKSI-KONTENT nyerte a Tipográfia és a Tusnad kerekesei előtt.

Vasárnap szépnek induló időben, a látóképi körön került sor a mezőnyversenyekre, de a 30 km befutóját követően leszakadt az ég, ami nemcsak a versenyzők, de a rendezők dolgát sem igazán könnyítette meg. A kisebbeknél a Tusnad, a Tipográfia és a DKSI szerzett győzelmeket, Master korcsoportokban, 60 km-en a szekszárdiak bizonyultak a legjobbnak. A MEFOB kategóriában induló kis számú résztvevő is szépen helytállt, a 90 km-es futam abszolút első helyét pl. Bozsik Bence a Szegedi Tudományegyetem hallgatója szerezte meg. Ugyanezen távon Amatőr férfi kategóriában az egriek (Saxum) bizonyultak a legjobbnak, míg a Felnőtt (elit) női korcsoport győzelmét rutinosan hozta Szeghalminé Kenyó Anita, a Dr. Bátorfi Agria KTK versenyzője. Sajnos a futam utolsó 1-1.5 km-én belül történt egy sajnálatos bukás is, ahol a hazaiak egyik szeme fénye Szabó Zsófi komoly sérüléseket szenvedett, bár be tudta fejezni a versenyt, de valamennyi időt úgy tűnik kihagyni kényszerül.

120 km-en Tusnad és Epronex szökés alakult ki, mellyel egy ideig Hajdu Barna, a hazaiak versenyzője is tartotta a lépést, végül a két csapat egymás között osztotta ki a helyeket, a mezőnyhajrán pedig Ábrók Norbert a DKSI versenyzője jött meg elsőként. Az U19, U23 dobogójára a Szekszárdi KSE, a Tipográfia, a Veloroom Kecskemét, és a Szingo Balaton Team versenyzői is odaértek ezen az embert próbáló napon. A tempóra nem lehetett panasz, mert a 120 km mezőnye 42 feletti, a szökevény csoport 43 feletti átlaggal zárt.

MEFOB eredmények

Mezőnyverseny 
 

MEFOB női 60 km

1. Gaál Izabella - Nyíregyházi Egyetem

2. Hagyó Anita Fruzsina - Debreceni Egyetem

3. Szöllősi Virág - Nyugat-magyarországi Egyetem

 

MEFOB férfi - 90 km

1. Bozsik Bence - Szegedi Tudományegyetem

2. Herczeg Levente - Szent István Egyetem

3. Lipkovics Bence - Óbudai Egyetem

 

Időfutam

MEFOB női - 19 km

1. Gaál Izabella - Nyíregyházi Egyetem

2. Szöllősi Virág - Nyugat-magyarországi Egyetem

3. Hagyó Anita Fruzsina - Debreceni Egyetem

 

MEFOB férfi - 19 km

1. Kurilla Bence - Semmelweis Egyetem

2. Lippai Marcell - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

3. Herczeg Levente - Szent István Egyetem

 

Forrás: dksi.hu

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink