114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

XXXV. 5vös 5km futóverseny és 4. Jótékonysági egészségséta az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján

2018. szeptember 20-án 35. alkalommal rajtolt a Lágymányos Campus ikonikus sporteseménye az 5vös 5, és az immár 4. alkalommal megrendezésre kerülő Jótékonysági Egészségséta.

A félévenként megrendezett egyetemi futóverseny célja egyetemi és budapesti polgárok, kiemelten a hallgatók, oktatók és újbudai lakosok megmozgatása. Az elérhető és teljesíthető távú futóverseny célja elsősorban kedvcsinálás az egyetemi, céges és egyesületi futócsapatok létrejöttéhez, a „szabadidős futóknak” a „Heti 3x45 perc mozgás” népszerűsítése, a közös futás élménye. A verseny része a HÖOK-MEFS „MozduljRá! Belefér!?”  Programjának (#egyetemisport), és a Lágymányosi Egyetemi Napok programsorozatnak is. A verseny 17 óra 05 perckor startolt a Budapest, XI. kerület Pázmány Péter sétány 1/a és 1/c közötti rajtkapuból.

Jótékonysági Egészségséta

Az Eötvös Loránd által 1898-ban alapított Budapesti Egyetemi Atlétikai Club kezdeményezésére, az ELTE Sportiroda és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) támogatásával, Budapest egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező egyetemi sporteseményének szervezésében szintén szeptember 20-án került sor a 4. Jótékonysági Egészségsétára. A séta az 5vös5-tel azonos rajtkapuból, a futás után 17:10-kor indult. Az 500 méter távú, kényelmes sétával demonstrálták vendégeink az egészséges életmód és a rendszeres mozgás egészségmegőrző fontosságát.

A sétán részt vevők az „5vös5 teret” járták körbe, és értek vissza a célkapuhoz, melyet Prof. Dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke vezetett, és melyen részt vett többek között a Fővárosi Polgármesteri Hivatal részéről Danada Judit osztályvezető (Kulturális, Sport, Köznevelési, Egészségügyi és Szociálpolitikai Főosztály, Sport osztály), Dr. Földesiné Prof. Dr. Szabó Gyöngyi professor emerita, a TE tudományos munkatársa, egyetemi adjunktusa, egyetemi docense, egyetemi tanára, a MEFS Örökös Tagja, Kincses Gábor a BME Sportközpont igazgatója, Bartha Zsolt a BME Sportközpont igazgató-helyettese, és Dr. Deák Adrienn a Semmelweis Egyetem Pető András Kara dékán-helyettese, és számos meghívott is.

A jótékonysági sétát követő VIP fogadáson a programba bekapcsolódott a BME rektora, Prof. Dr. Józsa János is több ELTE vezető kíséretében.

A séta nevezési díja min. 2000 Ft volt, de tetszőleges összeget is felajánlhattak a résztvevők, adománykét adva a „Tégy a Pető Intézet Gyermekeiért Alapítvány” javára, melyet a futóverseny regisztrációs asztala melletti MEFS sátorban lehetett a rajtszámok átvételével együtt lehetett a jótékonysági dobozba tenni.

A TEGYA alapítvány több téren is támogatja növendékeit: tábort szervez Egerbe, továbbá laptopok, tabletek beszerzésével könnyíti meg a gyerekek digitális világban való boldogulását, ezzel is felkészítve őket az önálló életre. Mindezek mellett sporttehetségek fejlesztését is végzik sportfoglalkozások szervezésével, melyek terembérleti, utazással kapcsolatos és eszközeire vonatkozó költségeinek finanszírozását oldják meg az idei 123.000 Forint összegű adományból. Az adományt egy későbbi Petős rendezvényen adja majd át Dr. Székely Mózes a MEFS főtitkára, és Szentkirályi-Szász Krisztina a MEFS ügyvezető igazgatója.

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink