114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Véget ért a tizenegyedik Campus Sportfesztivál - Debrecen

Véget ért a 11. Campus Sportfesztivál. Négy ország csaknem ezer hallgatója versenyzett két napon át, kedden és szerdán a Debreceni Egyetem Dóczy utcai sportközpontjában. Kispályás fociban, férfi kosárlabdában, és női tollaslabdában egyaránt debreceni aranyérem született.

Négy sportágban kispályás labdarúgásban, strandröplabdában, 3X3 kosárlabdában és tollaslabdában mérhették össze tudásukat a hazai és határon túli felsőoktatási intézményekből érkezett hallgatók. Az ünnepélyes díjátadót szerda délután tartották a csordultig megtelt DESOK csarnokban, melyen dr. Székely Mózes a MEFS főtitkára is köszöntötte az egybegyűlteket.

Dékán Tamás főszervező szerint a sportfesztivál idén is elérte a célját.

- Sokan voltunk, és a hallgatók jól érezték magukat. Barátságok, kapcsolatok kötődtek intézmények, emberek között. Remélem, hogy jövőre hasonló, vagy talán még nagyobb létszámban tudjuk folytatni, amellett, hogy a sportágak számát bővítjük és tovább emeljük a színvonalat is – mondta a főszervező. Jávor András rektori főtanácsadó a díjátadón köszönetet mondott a résztvevő fiataloknak, egyben örömét fejezte ki az esemény kapcsán.

- Ez a rendezvény egyre izmosabb, egyre több iskola jön. Idén 36 felsőoktatási intézményből voltak itt hallgatók négy országból, jövőre pedig szeretnénk még a Délvidéket és újabb intézményeket megnyerni – fejtette ki Jávor András.

Női tollaslabdában a Debreceni Egyetem kiválósága, Fekésházi Mirjam nyert, míg a férfiaknál Mester József, a Pécsi Tudományegyetem hallgatója állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Strandröplabdában a Nyíregyházi Egyetem bizonyult a legjobbnak. 3x3 női kosárlabdában a Közgáz 2. játékosai nyakába akasztották az aranyérmet, míg a férfiaknál a hazai színeket képviselő DEAC csapata lett a végső győztes. A „legnépesebb sportág”, a kispályás labdarúgás küzdelmeit a Campus Sportfesztivál történetében először a Debreceni Egyetem együttese, a Sinter FC nyerte.

– Nagyon erős volt idén is a mezőny. De nem csak ezért, hanem a tavalyi negyedik hely miatt is fűtötte a srácokat a bizonyítási vágy. Mindenki úgy érkezett ide, hogy a bajnoki címet célozzuk meg. A két nap alatt a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt mi nyújtottuk, nagyon jól reagáltak a srácok a különböző csapatok eltérő játékstílusára. A legjobb nyolc között és a döntőben is hátrányba kerültünk, de mindkétszer sikerült felállnunk, és végül hibátlan teljesítménnyel megérdemelt győzelmet arattunk – összegzett a népszerű együttes fiatal vezetőedzője, Móré Bendegúz.

EREDMÉNYEK

Női tollaslabda
I. Fekésházi Mirjam
II. Szabó Bianka
III. Nagy Ivett és Molnár Nikolett

Férfi Tollaslabda
I. Mester József
II. Kovács Ákos
III. Ferenczi Milán és Gyapjas István

Strandröplabda
I. Nyíregyházi Egyetem
II. Szűz kezek 2.0 
III. Meccsen megvan

Női kosárlabda
I. Közgáz 2.
II. Homály
III. Közgáz 1.

Férfi kosárlabda
I. DEAC csapata
II. NO NAME 
III. INGYEN BÉRLET

Kispályás labdarúgás
I. Sinter FC DE
II. Gomorra
III. Corvinus Futsal

Különdíjak

Strandröplabda sportágban a legjobb női játékos: Zimber Eszter (ALPHA)
Strandröplabda sportágban a legjobb férfi játékos: Kővári Viktor (Szűz kezek 2.0)
A legértékesebb női kosárlabda játékos: Hizsnyik Dóra (Közgáz 2.)
A Campus Sportfesztivál legértékesebb férfi kosárlabda játékosa: Opre Roland (DEAC)
Labdarúgás sportágban a legjobb kapus: Krajcsi Bence (Gomorra)
A legjobb mezőnyjátékos: Tóth Attila (Sinter FC DE)
A gólkirály: Ribényi Csaba (Corvinus Futsal)
Szentkirályi fair-play díj: Kolozsvári Magyar Diákszövetség

Forrás: unideb.hu

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink