114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Újabb magyar atléta bronz az Universiadén

A Tajpejben zajló 29. nyári Universiaden ma megszületett a magyar csapat 13. érme.

29. Nyári Universiade – augusztus 28., hétfő - 10. nap

ATLÉTIKA

Férfi diszkoszvetés

 

A Tajpejben zajló 29. nyári Universiaden ma megszületett a magyar csapat 13. érme.

 

A Tajpeji Stadionban az atlétikai versenyek mai napján a férfi diszkoszvetésben két magyar jutott be a döntőbe. Huszák János 59 m 69 cm-es eredménye a hatodik helyre rangsorolta a TF-en tanuló FTC versenyzőt.

A Nyíregyházi Egyetemen tanuló Szikszai Róbert csak a harmadik dobására lépte túl a hatvan métert (60.91 m), amivel viszont azonnal felkerült a dobogósok közé és a verseny végéig meg is őrizte a harmadik helyezését.

 

Szikszai Róbert: Az első két dobásom sajnos nem a tervek szerint sikerült, de a harmadikra minden összeállt. Nagyon szerettem volna javítani - végül 22 cm-el kaptam ki -, de ez nem sikerült, mivel a későbbiekben csak elkapkodtam a mozgást. A bronzéremmel természetesen elégedett vagyok, e harmadik helyezésem nem fenyegette veszély, az első két hely sorsába nem szólhattam bele.

 

Németh Zsolt edző elmondta: „Nagyon szoros volt a mezőny, az 1. és a 7. helyezett között kevesebb, mint 2 méter volt. Mindkét sportoló teljesítményével elégedett vagyok. Fontos megemlíteni a felkészítő edzőket, Robi esetében Kerekes Lászlót és Cserpák Róbertet, Jani esetében Eperjesi Lászlót.”

 

Férfi diszkoszvetés - eredmény:

  1. Reginald Jagers (USA) 61.24 m
  2. Alin Firfirica (ROU)     61.13 m
  3. Szikszai Róbert             60.91 m

...6. Huszák János              59.69 m

 

RITMIKUS GIMNASZTIKA

Boldizsár Blanka (Universitat Wien) női egyéniben a 34. helyen végzett, így nem jutott a 29-i döntőbe. A női csapat a mai versenynap után a 7. helyen áll, holnap a döntőben folytatja.

Ladányi Beatrix csapatvezető elmondta: „Beatrix szépen versenyzett, helyezése több pontatlanságnak köszönhető, a mostani verseny így alakult. A csapat jól tornázott és színvonalas gyakorlatot mutattak be, ezt mutatja az is, hogy a mezőnyben a 4. legjobb technikai pontszámot kapták, azonban kisebb rontások miatt hátrébb kerültek. Bízok benne, hogy a holnapi nap folyamán előrébb fogunk lépni.”

Eredmény

Boldizsár Blanka        34. hely

 

KOSÁRLABDA

Női csapat:

A női kosárlabda csapat utolsó mérkőzésén 61-54 arányban alul maradt Portugália egyetemi válogatottja ellenében, ezzel a 10. helyet szerezte meg az Universiadén.

Horváth József edző elmondta: „Az Universiade előtt a legjobb 8-ba kerülést tűztük ki célul. Megérkezésünkkor szembesültünk vele, hogy csoport ellenfeleink között két nagyon erős csapat is van, a később bronzérmet szerző hazaiak, valamint a svédek, akik legjobb összeállításukban jöttek el. Nekünk nélkülöznünk kellett néhány játékosunkat, akik az U20-as EB-n szerepeltek és számukra már sűrű lett volna a program, illetve olyan szempontból sem ideális az Universiade időpontja, hogy ilyenkor otthon már elkezdődik a felkészülés, nehezebben engedik el a csapatok játékosaikat. Az, hogy a csoportból nem jutottunk tovább sajnos realitás volt, de a következő célunk, a 9. hely felé szépen meneteltünk, egyedül az utolsó meccs második félidejében fáradtunk el. Összességében elégedett vagyok, de látva a színvonalat és az esemény rangját, mindenképpen törekedni kell rá, hogy a jövőben a lehető legjobb összeállításban tudjunk kiutazni az Universiadéra.”

Mérkőzés eredmény:

Magyarország – Portugália: 54 – 61 (20-17, 12-11, 4-13, 18-20)

 

Férfi csapat:

A férfi kosárlabda csapat 74-50 arányban diadalmaskodott Románia csapata ellen. A magyar egyetemi válogatott az utolsó versenynapon Oroszország gárdájával csap össze a 17. helyért.

Mérkőzés eredmény:

Magyarország – Románia: 74 – 50 (12-19, 10-8, 31-14, 21-14)

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink