114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Titkok, monszun, széles mosoly a Sportlövő Egyetemi Világbajnokság utolsó előtti napján

A szombati versenynapon aztán sportpisztoly 30+30 lövéses versenyszám 30 precíz lövésére került sor Malayziában.

Kezceli Zoltán élménybeszámolója a kuala lumpuri sportlövő egyetemi világbajnokság szombati versenynapjáról, ahol a magyarokat a Pécsi Tudományegyetem hallgatója Major Veronika képviseli:

"Reggel kiélvezve a felkelő nap sugarait, kicsit álmos szemekkel tapogattuk a lift gombjait, hogy lejussunk reggelizni. Az étteremben ma is ugyanaz a kiszolgálás várt bennünket, melyet minden délben és este megszoktunk. Szinte zavarba ejtő a választék, de aztán gyorsan túljutunk a válogatáson, hiszen versenynap van, nem akármit ehet, ihat a sportoló. Csak szolidan a finomságokkal.

 

A mellénk „szegődött” segítőnk óramű pontossággal, mínusz tíz perc eltéréssel, gondoskodik rólunk, mert mindenről interneten tájékoztat bennünket 10 perccel korábban. Persze az más kérdés, hogy azt mi, mikor kapjuk meg, mert wifi jel nincs mindig mindenhol. Mókás esténkén a szobáinkban olvasni, hogy az aznapi reggeli indulásról, találkozóról, edzésről le ne maradjunk! :-)

 

Déltájban már érezzük, hogy hatalmas a forróság a lőtéren, nem kívánunk ebédet enni sem, viszont palackos vizet meg szinte kötelező fogyasztani.

A fegyverraktárnál már Verát ismerősként, széles mosollyal köszöntik a raktárosok, tudják pontosan, hogy melyik táskában rejtőznek fegyverei, szinte előre odaadják. Úgy látszik, nagyon szimpatikus nekik.

 

Próbálunk behúzódni a nap szikkasztó sugarai elől az árnyékba, de ott meg az elviselhetetlen pára talál meg bennünket, Végül, úgy döntünk, irány a szigetelt fémlemezből készült 25 méteres pisztolylőtér.

Itt is az árnyék, a pára valamint a ventilátorok halk morajlásával szembesülünk. Na, mindegy, itt most mindenkinek ezt kell kibírnia, tehát egyenlőek a versenyfeltételek.

 

A páratartalom kijelzője alattomosan kúszik fölfele. Vera hosszadalmasan bemelegít és az adott jelre elfoglalhatja a lőállását. Gyanúsan tekintgetünk az ég irányába, mert a szikrázó napsütést felváltja a tornyosodó sötét felhők sora.

 

Leadja próbalövéseit, majd az első 10 lövés után a zsűri kényszerpihenőt rendel el. Lekapcsolják még az elektromos berendezéseket is, mert megint megérkezett a délutáni viharos monszuneső. Külföldiek részéről hamar előkerül a fényképezőgép, vagy a telefon, hogy „lőjenek” egy fotót, megörökítsék a számukra szokatlan felhőszakadást. Aztán közel másfélórás várakozást követően elindulhat a verseny.

Pár szót a versenyről, mert sokszor kérdezik, hogy „na milyen volt ?

Kinek az ejtőernyőzés, autóversenyzés, estleg valamilyen extrémsport űzése vagy csak a focimérkőzésen való szurkolás teszi boldogabbá napjait. Jómagam a versenyzőm munkáját látva a lőállásban, élem át az igazi izgalmakat.

Vera tegnap már felejthetetlenné tette a napot, hiszen akkorát lőtt, melyet versenyen magyar versenyző még soha.

 

A mai napon aztán sportpisztoly 30+30 lövéses versenyszám 30 precíz lövésére került sor. 10 lövésenként értékelték teljesítményét. 96 körrel kezdett, aztán egy 98-os sorozat és utoljára még egy 98 körös kiváló sorozat következett. Na, ez már döfi! Nézem a hivatalos eredményjegyzéket és a lista legelején áll 292 körrel!

Persze ezt nem árulom el Verának, mert a versenynek még nincs vége. Jó sportolóhoz mérten tudja is, hogy ne kíváncsiskodjék, a versenyének legvégén elég tudnia, hogy a teljesítménye melyik helyre volt elég. Úgy teszek, mintha semmi sem történt volna, folytatjuk a napi rutint és igyekszünk kipihenni magunkat az utolsó napra, a verseny folytatására."

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink