114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

TFSE: kettős győzelem a házigazdák ellen - Kosárlabda EEB

Hétfőn kora délután a TFSE női és férfi együttese egyaránt a házigazda poznani csapattal mérte össze erejét a lengyelországi egyetemi Európa-bajnokságon. A hölgyek 16, az urak 26 pontos verést mértek vendéglátóikra.

Nők

Adam Mickiewicz Egyetem, Poznan - TFSE 37-53 (10-15, 8-10, 11-21, 8-7)

TFSE: MIHÁCZI 13, Fuisz 7/3, Karlócai 8/3, Varga 4, Szeli 4. Cs.: Herman, Shirian 4, RÉVÉSZ 8, Vörösházi 3/3, Szabó E., Agic. Edző: Magyar Bianka.

Egy perc elteltével Szeli Dorina, majd Miháczi Diána kosarával 4-0-ra vezetett a TF, a negyed közepén viszont már 6-4-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Görcsösen, rossz ritmusban, több labdát eladva játszott a magyar egyetemi bajnok a torna nyitó napján a csoport 3. csapatától, a német Göttingentől közel 50 pontos vereséget szenvedő lengyel együttes ellen. A vagy 6 perces magyar kosárcsendet Shirian Fatime törte meg, s ez a negyed hajrájában egy Karlócai Julianna triplájával is "megspékelt 9-2-es TF-rohamot indított útjára. A nyitó etap 5 pontos magyar vezetéssel zárult.

A második etapban a játék minősége ugyan valamit javult, sikerült a támadásokat tiszta helyzetekig játszaniuk a lányoknak, de roppant idegesen játszva távolról, s közelről is rendkívül pontatlanul dobtak. A félidő végén Miháczi 2+1-es akciójának köszönhetően vezetett 7-tel a TF.

A görcsös, kapkodó, sok hibával tarkított játék egészen a 3. negyed közepéig tartott. Ekkor Miháczi, valamint a magát néhány kimondottan ügyes megmozdulással észrevétető Révész Sára vezetésével egy 10-0-lal közal 20 ponttal ellépve "lerázta magáról" ellenfelét a magyar egyetemi bajnok. A záró etapban már Magyar Bianka próbálta pihentenni csapata kulcsjátékosait, a TF csupán 5 percig játszott igazán jól, de ez is elég volt a biztos győzelemhez a határtalanul lelkes, ám nem igazán képzett játékosok alkotta hazai együttes ellen.

Magyar Bianka: Meglehetősen "nyögvenyelős" győzelmet arattunk. Minden tornán nehéz az első meccs, biztos vagyok benne, hogy nem játszunk már ilyen gyengén. Összeszedjük magunkat, és holnap próbálunk egy jó meccset játszani a németekkel, s mindent megpróbálunk megtenni annak érdekében, hogy majd a folytatásban elkerüljük a mi águnkon lévő "halálcsoport" győztesét.

 

Férfiak

Poznani Gazdasági Egyetem - TFSE 70-96 (17-30, 21-17, 15-30, 17-19)

TFSE: NAGY BENEDEK 6/6, NAGY BOTOND 18/9, ARMAGHANI 11/3, Pintér 9/3, Scerbinskis 12. Cs.: Fülöp, BOINITZER 14/3, HORVÁTH B. 10/9, Király 3, Bognár 5/3, Világi 2, Laman 4. Edző: Boros Zoltán.

Nagy Botond vezérletével "repülőrajtot" vett a TF, amely a nyitó etap közepén 17-8-ra vezetett ba házigazdák ellen. Ekkor megtört a lendület, s egy 8-2-es rohammal szorossá tette a találkozót a jó szerkezetű hazai gárda. A nyitó etap Boinitzer Dávid remek megmozdulásainak köszönhetően 11-2-es TF rohammal, s a magyar férfi egyetemi bajnok megnyugtató, 13 pontos előnyével zárult.

A második Nagy Benedek hármasával indult, utána azonban főleg közeli kosarakkal egy 14-2-vel 4 pontra feljött a szívósan küzdő poznani társaság. A félidő hajrájában elsősorban Armaghani Ármin találataival sikerült 9 pontosra növelniük előnyüket a fiúknak.

Nagy Benedek triplájával indult a második félidő, majd az ellenfél ponterős irányítójának kikapcsolásával nagy szerepe volt abban, hogy a 3. negyed második felében a TF egy 24-7-es rohammal közel 30 pontosra növelve előnyét eldöntötte a meccset a maga javára. A túloldalon pedig ehhez nagy szükség volt Horváth Barnabás gyors egymásutánban beemelt 3, a hazai gárda ellenállását végképp megtörő triplájára. A záró etapban az addig kevesebb lehetőséghez jutó játékosok is szerepet kaptak, mindenki eredményes volt a TF-nél, amely helyenként kifejezetten jó játékkal fölényes győzelmet aratott.

Boros Zoltán: Szünet utáni védekezésünkkel sikerült a jó szerkezetű hazai csapat fölé kerekednünk, a jó védekezésnek köszönhetően támadásaink jó ritmusúakká váltak, szereztünk indításokból is kosarakat, s távolról is betaláltunk. Aminek különösen örülök, az az, hogy minden játékosunk szerzett kosarat.

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink