114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Teljes gőzzel elindult a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság

Idén hatalmas versenyfutás lesz a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság Final Fourjába való jutásért, így minden mérkőzésnek és minden gólnak hatalmas jelentősége van, ami már az első forduló mérkőzésein is látszódott.

A nap nyitómérkőzésén a TFSE Futsal tartalékos kerettel is abszolválta a mérkőzést a Semmelweis Egyetem Futsal ellen. A 20 éves, BEFB újonc Baglyas Mátyás egy mesterhármassal jelezte tehetségét, és segítette győzelemhez a tesiseket.

A TF második mérkőzésén a szigetszentmiklósi futsal csapat kiválóságaival megerősödött Óbudai Egyetemmel csapott össze, ami már egy rangadó volt a javából. Az ÓE szekerét az Appl - Gergály - Kontér trió röpítette, és végül 4 gólos sikert arattak az óbudaiak. A második találkozójukra talán kicsit megrészegítette őket a címvédő elleni sikerük, és ötlettelen játékkal rukkoltak elő, amit a Pázmány ki is használt. Bencze 'Johny' 5 góljával értékes három pontot szereztek a kék mezesek. A Pázmány sorsolása korántsem volt kegyes hozzájuk, hiszen második meccsükön a tavalyi Final Fouros Elte-Beac Futsal PPK csapatával csapott össze.

A sportszervező szak játékosaira épülő csapat 3 gólos előnyt herdált el a Pázmány ellen, amit még a kiválóan védő Máthé Márk sem tudott megakadályozni. A tavalyi bajnokság hátsó részéhez tartozó ELTE BTK két sikerrel kezdte a szezont. A Rónaszéki - Palkó duó által dirigált csapat egy mérkőzést a zöld pályán, egyet pedig a zöld asztalnál szerzett. A bölcsészek meggyőző játékkal nyerték az ÁJK elleni presztízsmérkőzést, Molnár Andris triplájával.

A BME FC Futsal a bajnokság esélyeséhez méltóan két győzelemmel indította a bajnokságot, a nagyon tartalékosan felálló NKE SE Futsal és a Corvinus Futsal ellen. Csernai mester tanítványai eddig jól bírják a kettős terhelést, tippünk szerint a héten sem fognak pontot hullajtani.

Az ELTE-BEAC TTK csapata megfiatalodott és teljesen átalakult tavaly óta, ami még meglátszott a teljesítményükön és két vereséggel indították a szezont. A híreink szerint a héten már bővebb kerettel állnak fel a srácok, így akár meglepetésre is képesek lehetnek.

A második forduló sorsolása:
december 10. szombat
9:00 NKE SE – Corvinus Futsal
10:00 ELTE-BEAC PPK – Óbudai Egyetem SZSZMFFE
11:00 Corvinus Futsal – ELTE-BEAC ÁJK
12:00 ELTE-BEAC PPK – NKE SE
13:00 Óbudai Egyetem SZSZMFFE – ELTE-BEAC TTK
14:00 ELTE-BEAC ÁJK – TF SE
15:00 Bodon FC-Pázmány – Bodon FC-Semmelweis
16:00 TF SE – BGE Unite
17:00 Bodon FC-Pázmány – BME FC
18:00 Bodon FC-Semmelweis – ELTE-BEAC BTK
19:00 BGE Unite – BME FC

fotók: Nagy Ádám Zoltán (ELTE Online)

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink