114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Taroltak a vízilabdásaink és kosarasaink az Universiade 6. napján

 Vízilabda

 

Nők– Kanada - Magyarország 7-16 (1-4, 1-2, 3-5, 2-5)

A magyar női vízilabda válogatott 16-7-re legyőzte Kanadát, így csoportelsőként jutottak a negyeddöntőbe a nápolyi Universiadén.

Franciaország (17-3), Csehország (22-5), és Japán (18-7) után Kanada felett is magabiztos, kiütéses győzelmet aratott a magyar női válogatott a nápolyi Universiadén. Mindez azt jelenti, hogy a magyar hölgyek veretlenül végeztek csoportjuk élén, és csoportelsőként várhatják a folytatást az egyetemisták olimpiáján.

 

Gólszerzők: Farkas Tamara (DUE), 2, Gerendás Gemma (SE), 2, Hertzka Orsolya (Caiforfnia State University) 2, Kövesdi Vivien (TE) 2, Garda Krisztina (SZIE) 2, Huszti Dóra (DUE) 2, Mucsy Anna (BGE) 2, Brezovszki Gerda (DUE), Máthé Zsuzsanna (ELTE)

 

Férfiak - Magyarország - Ausztrália 18-6 (5-1, 2-1, 6-3, 5-1)

Horváth János és Keszthelyi Tibor legénysége a hatgólos Gyárfás Tamás vezérletével 18-6-os győzelmet aratott Ausztrália nemzeti együttese felett. 

 

Gólszerzők: Gyárfás 6, Csacsovszky E. 3, Sélley-Rauscher 2, Sánta 2, Burián, Várnai, Szatmári, Fejős, Bencz

 

Csapat: Bencz Rolf (BGE), Burián Gergő (DUE), Csacsovszky Erik (PTE), Gyárfás Tamás (GDF), Kardos Gergely (DUE), Fejős Róbert (EDUTUS), Pellei Frank (EKE), Sánta Dániel (DUE), Sélley-Rauscher Domonkos (BCE), Szakonyi Dániel (NKE), Szatmári Kristóf (DUE), Várnai Kristóf (ELTE) Zerinváry Loránd (PTE).

A 14-13-as hazai győzelemmel véget érő Olaszország-Horvátország összecsapás pedig döntött a csoport helyezéseiről. A magyar csapat a második pozícióban zárt, ám az, hogy kivel találkoznak a szerdai negyeddöntőben, kedden dől csak el.

 

Női kosárlabda – Magyarország – Szlovákia 70:50  (12-14, 18-3, 24-13, 16-20)

A 9. helyért játszhat a 2019-es Universiadén a magyar válogatott. Hétfőn Horváth József együttese 38-21-re győzte le Szlovákiát. Szerdán 10 óra 30 perctől Finnország lesz a rivális.

Az első negyedben még 12:14-re vezettek a szlovákok, de a második negyedre magára talált a magyar csapat és 18 pontot dobva 30:17-re zárták az etapot. A harmadik negyedben is rögtön elhúztunk az ellenféltől és előnyünket végig megtartva magabiztosan kosarazva a végén 70:50-es végeredményt értünk el.

 

Horváth József (vezető edző): Személy szerint én is és a lányok is nagyon csalódottak volt, hogy nem jutottunk be a legjobb 8 közé, sajnos az első meccsen a csehek ellen ez már eldőlt. Csalódottság még az Ukrajna elleni mérkőzésen érezhető volt, de utána eldöntöttük, hogy a kilencedik helyen mindenképpen megszerezzük.

 

Csapat tagjai: Bach Boglárka (TE), Kaposi Pálma (University of Minnesota), Szűcs Réka (PTE), Tóth Tímea (University of Texas at San Antonio), Aho Nina (Duquesne University), Kuttor Enikő (Duquesne University), Kováts Gabriella (TE), Doktor Anna (BCE), Kovács Vanessza (SZE), Szűcs Lilla (PTE), Benke Sára (PTE), Török Ágnes (SZE)

 

Vívás

Ma a női tőr és férfi párbajtőr csapatunk lépett pástra. Sajnos vívóinknak ma sem jött ki a lépés a női tőr csapatunk a 9. helyen a férfi párbajtőr csapatunk pedig a 14. helyen zárta a viadalt.

Női tőr csapat: Mesteri Viktória (BGE), Pöltz Anna (BCE), Zámbó-Gólya Fruzsina (EDUTUS)

Férfi párbajtőr csapat: Bányai Botond (BME), Cho Taeun Sándor (BCE), Mestyanek Máté (BGE)

 

Úszás

Férfi 200 m háton Kovács Benedek (EDUTUS) az elődöntőben 13.-ként végzett (2:00:08-as idővel), így nem került be a holnapi döntőbe.

 

Atlétika

Atlétáink ma debütáltak az Universiadén. Női 400 méteren Nádházy Evelin (SZIE) 53.30-al jutott tovább a selejtezőből, míg Szilágyi Réka (DE) gerelyhajításban a 59.16 méteres dobásával vívta ki a továbbjutás lehetőségét.

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink