114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Szurkolj te is egyetemi csapatainknak a női kosárlabda NB I-ben!

Elrajtolt a női kosárlabdázók első osztályú bajnoksága, amelyben két egyetemi csapatnak: a TFSE-MTK-nak és az ELTE-BEAC Újbudának is szurkolhatunk. A hazai meccsekre a belépés ingyenes, úgyhogy szájmaszkot fel, és irány a pálya!

Olvasási idő: 3 perc

2020. március elején játszottak legutóbb bajnoki mérkőzést a női kosárlabda NB I-ben. Mint ismert, a koronavírus járvány miatt félbeszakadt a 2019/2020-as női első osztályú bajnokság, nem sokkal később pedig a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) befejezettnek nyilvánította a pontvadászatot, ami miatt sem bajnokot, sem pedig kiesőket nem hirdettek.

A szövetség rendhagyó döntésének egyik egyetemi csapatunk örült, a másik kevésbé. A TFSE-MTK a hatodik helyen állt a tabellán, amikor a járvány miatt idő előtt véget ért a bajnokság. Magyar Bianka csupaszív együttese – az NB I újoncaként – kitűnően szerepelt, és minden esélye megvolt arra, hogy bejusson a felsőházi rájátszásba. A korábbi 223-szoros válogatott játékos: Balogh Judit edzette ELTE-BEAC Újbuda ugyanakkor – finoman fogalmazva – nem éppen története legjobb szezonját futotta: a csapat az utolsó, 12. helyen szerénykedett, amikor lefújták a pontvadászatot.

TFSE-MTK: új remény

A TFSE a nyáron több játékossal is erősített: A Testnevelési Egyetem csapatát választotta a szerb Nevena Markovics, továbbá a felnőtt válogatottban is szereplő Katona Szidónia, illetve az utánpótlás-válogatott Dúl Panka és Tóth Tímea is. A magyar lányokkal kapcsolatban ki kell emelnünk, hogy egyetemi hallgatóként szerepelnek az élvonalban. Dr. Sterbenz Tamás, a Testnevelési Egyetem általános rektorhelyettese, a csapat szakmai vezetője korábban már hangsúlyozta, hogy a TFSE hosszú távú tervei között szerepel, hogy a csapat a jövőben nagyrészt az egyetemen tanuló hallgatókra épüljön. Mindezek után mi más lehetne a csapat szándéka, minthogy megismételje az előző szezonban mutatott remek teljesítményét, és ezúttal tényleg bejusson a felsőházi rájátszásba!

A kék-feketék tehát kitűnő előjelekkel és bizakodással várták a bajnoki nyitányt, amely sajnos nem a várakozásuknak megfelelően alakult. Magyar Bianka tanítványai ugyanis az utolsó pillanatokig szoros mérkőzésen vereséget szenvedtek az erősebb Uni Győr Mély-Út otthonában (91–82).

„Mindig az első mérkőzés a legnehezebb, ráadásul két játékosunk az első félidőben meg is sérült. Nem játszottunk rosszul, de türelmesnek kell lennünk, míg a csapatunk összeérik, a jó játékerőt képviselő győriek pillanatnyilag előrébb tartanak” – nyilatkozta a mérkőzést követően az nso.hu-nak a vezetőedző.

Sajnos a folytatás sem sikerült, hiszen a 2. fordulóban a TFSE hazai pályán szoros vereséget szenvedett a Ludovika-FCSM Csatával szemben (69–72).

ELTE-BEAC Újbuda: az ébredő erő

Hat egyetemi hallgatóval a soraiban vág neki az NB I 2020/2021-es idénynek az ELTE együttese, amelyet idén hat, felsőoktatási intézményben tanuló játékos is erősít. Czank Tímea, Laufer Gabriella, Zsámár Lili, Mérész Beatrix, Szabó Dóra és Juhász Angéla minden erejükkel azon lesznek, hogy ne csak az előadásokon és a szemináriumokon, hanem a pályán is helytálljanak. Az ELTÉ-sek fogadkoztak, hogy szeretnék kiküszöbölni a csorbát, amelyet az előző szezonban szenvedtek el, és újult erővel igyekeznek nekivágni a soron következő idénynek. 

   

Úgy tűnik, az elszántsággal valóban nem lesz gond idén. Jóllehet vereséggel kezdte szereplését az idei bajnokságban az együttes, hazai pályán kitűnően állta a sarat a jóval erősebb Aluinvent DVTK Miskolc ellen. Balogh Judit lányai kiélezett küzdelemben maradtak alul ellenfelükkel szemben (68–73). A mérkőzést követően az NSO-nak adott nyilatkozatában így tréfálkozott az ELTE mestere:

„Egy meccset már megnyertünk, ez a vírusteszt volt, ez volt a második, ezt most elvesztettük. De ha ilyen pepitába megyünk, hogy egy győzelem, egy vereség, akkor én nagyon elégedett leszek. Mindenki minden mérkőzésen úgy lép pályára, hogy győzni szeretne, ebben a bajnokságban fokozottan is igaz, hogy mindenki elhiszi majd, hogy képes bárkit legyőzni – és miért ne sikerülhetne?”   

Kitűnő jósnak bizonyult Balogh Judit, hiszen a második fordulóban magabiztos győzelmet aratott az ELTE-BEAC Újbuda a Zalaegerszeg vendégeként (74–108).  Szerencsére humorérzékét továbbra sem vesztette el az ELTÉ-sek edzője, aki így nyilatkozott a győztes meccs után:

"Mindig gyűlöltem, amikor vesztesként gratuláltak. A ZTE még más csapatoknak is okoz majd nehéz perceket. Ez volt az első zalaegerszegi győzelmem, a sikeres találkozóról nyilatkozást meg még tanulom." 

Jó, ha tudod

  • A TFSE-MTK hazai mérkőzéseit a Városmajori kosárlabdacsarnokban játssza, míg az ELTE-BEAC Újbuda a Gabányi László sportcsarnokban fogadja ellenfeleit.
  • Mindkét csapat mérkőzéseire a belépés ingyenes.
  • Az MKOSZ járványügyi helyzetre vonatkozó érvényben lévő szabályozása értelmében jelen lehetnek nézők az NB I-es mérkőzéseken, ám maszkot kell viselniük, és ügyelniük kell a távolságtartásra.
  • Ha meccsre mész, számíts arra, hogy csarnokba lépéskor megmérik a lázadat, és ha 37.5 Celsius foknál többet mutat a hőmérő, nem mehetsz be a mérkőzésre!

A felnőtt női NB I-es mérkőzések látogatásával kapcsolatos járványügyi iránymutatás lényegét itt olvashatod el, ha pedig böngészni szeretnéd a női kosárlabda NB I adatbakját, ide kattints!

Eredmények

1. forduló:

Uni Győr Mély-Út–TFSE-MTK 91–82
ELTE-BEAC Újbuda–Aluinvent DVTK Miskolc 68–73

2. forduló:

TFSE-MTK–Ludovika-FCSM Csata 69–72
ZTE Női Kosárlabda Klub–ELTE BEAC Újbuda 74–108

Menetrend
Itt és ekkor szurkolhatsz még egyetemi csapatainknak októberben:

3. forduló, október 10., szombat: 
PEAC-Pécs–ELTE BEAC Újbuda, Pécs, 18.00
TFSE-MTK–PINKK-Pécsi 424, Városmajor, 18.00

4. forduló, október 14., szerda:
Atomerőmű–TFSE-MTK, Szekszárd, 18.00
ELTE-BEAC Újbuda–Vasas Akadémia, Gabányi-csarnok, 18.30

5. forduló, október 17., szombat:
ELTE-BEAC Újbuda–UNI Győr, Gabányi-csarnok, 16.00

5. forduló, október 18., vasárnap:
PEAC-Pécs–TFSE-MTK, Pécs, 17.00

6. forduló, október 21., szerda:
TFSE-MTK–Vasas Akadémia, Váromajor, 19.00
Ludovika-FCSM Csata–ELTE-BEAC Újbuda, Budapest, Ludovika Aréna, 16.00


7. forduló, október 24., szombat:
ELTE-BEAC Újbuda–TFSE-MTK, Gabányi-csarnok, 16.00 

8. forduló, október 28., szerda:
Sopron Basket–ELTE-BEAC Újbuda, Sopron, 18.00
TFSE-MTK–Cegléd, Városmajor, 19.00

9. forduló, október 31., szombat:
PINKK-Pécsi 424–ELTE-BEAC Újbuda, Pécs, 18.00
Aluinvent DVTK–TFSE-MTK, Miskolc, 19.00

A további mérkőzések pontos menetrendjét itt találod meg.

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Forrás: nso.hu, http://tfse.sport.hu/, https://www.beac.hu/
Kép: TFSE-MTK hivatalos honlapja és Facebook-oldala, ELTE-BEAC Újbuda hivatalos honlapja és Facebook-oldala

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink