114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Szent-Györgyi Albert orvos díjra jelölték Dr. Hidas Pétert az Universiade egészségügyi csapat vezetőjét

 A magyar Universiade csapat egészségügyi team vezetőjét, Dr. Hidas Pétert  is felterjesztették a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra. 

Dr. Hidas Péter már a kilencvenes évek második felében kapcsolatba került a sporttal, a magyar mountain bike válogatottnál tevékenykedett, majd a rögbiválogatott mellett 2001 óta a magyar judoválogatott keretorvosa. 2009 óta az Európai Judo Szövetség (EJU), 2016 óta pedig a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) orvosi bizottságának is tagja. 2005. óta vezeti a minden páratlan évben megrendezésre kerülő Universiade (egyetemisták olimpiája) csapat egészségügyi team-jét. 

Idén őt is felterjesztették a Szent- Györgyi Albert Orvosi Díjra. Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amelyet minden évben, munkájuk elismeréseként olyan orvosoknak szeretne adományozni, akiket a szakmai zsűri mellett pácienseik is érdemesnek tartanak arra. A díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy akár a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon.

Hét közönség díj és két szakmai díj

A díjra jelöltek közül a nagyközönség választja ki majd az adott év 7 közönség díjasát.
Az alapítvány ezen felül 2 szakmai díjat nyújt át minden évben.

Szavazni Dr. Hidas Péterre ITT lehet.

A szavazás március 30-án éjfélkor zárul!

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink