114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Szatmári András az idei Universiadén induló vívó csapat tagja világbajnok lett Lipcsében

Szatmári András (Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatója), az augusztus közepén kezdődő Universiade (egyetemisták olimpiája) kard csapat tagja élete legnagyobb sikerét elérve aranyérmes lett. 

Kiváló napot fogott ki Szatmári András (BGE) a lipcsei vívó-világbajnokságon. A 24 éves kardozó élete legjobbját érte el azzal, hogy felállhatott a dobogó legmagasabb fokára és világbajnok lett. A döntőig vezető úton a nyolcaddöntőben 15:11-re legyőzte az Európa-bajnok Max Hartungot, ami szárnyakat adhatott neki, hiszen a negyeddöntőben egészen könnyedén, 15:4-re múlta felül az izraeli Voronovot.

Magyar kardozónak mindez 27 év után sikerült, 1990-ben Nébald György állhatott fel a dobogó legfelső fokára.  

„Csodálatos érzés megnyerni a világbajnokságot. Mindenkinek hálás vagyok, aki hozzásegített ehhez, a családomnak, a mesteremnek, a barátnőmnek. Amikor reggel hatkor felkeltem, azt éreztem, nyerhetek” – mondta az immár világbajnok Szatmári András.

Szatmári Andrásnak (BGE) legközelebb az augusztus 19-30 között megrendezendő tajpeji Universiadén (egyetemisták olimpiáján) szurkolhatunk, mert kard egyéni és csapatban egyaránt pástra lép.

Az Universiadéről folyamatosan hírt adunk a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség www.mozduljra.hu/universiade oldalán.

Kövess minket, szurkolj velünk, szurkolj a magyar egyetemista csapatért!

Fotó forrása: MTI

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink