114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Strandkézi MEFOB az EFOTT Fesztiválon

Július 11-12. között az EFOTT házigazdája, az ELTE és 120 éves sportegyesülete, az ELTE-BEAC rendezi az idei Strandkézilabda MEFOB Döntőjét.

Az EFOTT 0. és 1. napján megrendezendő torna helyszínéül a velencei fesztivál strandja szolgál majd. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség és a Magyar Kézilabda Szövetség támogatásával megvalósuló döntőre 8 női és 9 férfi csapat nevezett.

A rendhagyó megnyitóra a délelőtt selejtező mérkőzések után került sor, amelyen Simon Gábor, az ELTE-BEAC ügyvezető igazgatója méltatta, hogy a 120 éves ELTE lehet a bajnokság házigazdája.

Majd rövid beszéde után Milassin Ákos, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség szabadidősport vezetője beszélt a szövetségről, a MEFOB-okról, továbbá pár mondatban megemlítette az Egyetemi Sport Nemzetközi Napját, amely 2015 óta, az UNESCO kezdeményezésére jött létre, és immár hagyománnyá válva, harmadik alkalommal lesz az egyetemisták sportnapja az ország összes intézményében.

A csapatok ismertetése után felhangzottak a Himnusz dallamai, majd a Gaudeamus eléneklése után hivatalosan is kezdetét vette a 2018. évi Strandkézilabda MEFOB kétnapos döntője.

A két nap alatt egymással versenyez a férfi döntőben: a BCE, BME, EKE, ELTE, ELTE-SEK, KRE, PTE, SZTE, TE, míg a női bajnokságban a BME, ELTE, ELTE-SEK, KRE, PTE, SE, SZTE és a TE csapata.

Szurkolj te is egyetemed csapatának a döntőn!

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink