114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Sportos összefogásra buzdít a Szegedi Tudományegyetem!

Vajon ki jut legmesszebbre az SZTE új sportos kihívásában? Az unalom ellen a versengés a legjobb orvosság!

Olvasási idő: 1,5 perc

A legfrissebb hírek szerint bezártak a Szegedi Tudományegyetem sportlétesítményei, így most már a hallgatók és a dolgozók is a négy fal közé szorultak, valamint a szabályok adta keretek között természetesen mehetnek sétálni, túrázni, futni vagy éppen bringázni.

Sőt! Az SZTE erre ösztönzi is a hallgatóit, dolgozóit, mi több, még az öregdiákokat is, versenyre csalogatva mindenkit, hogy vajon ki lesz az, aki a karantén idején a legtöbbet mozogta, ki jut el a legmesszebb?

SZTE Mozdulj! Ki jut messzebbre? címmel hirdette meg az egyetemi Sportközpont a karok közötti vetélkedést április 13-i kezdettel, melynek célja a címében foglaltatik: vagyis ki gyűjti össze a legtöbb kilométert, melyik kar jut el virtuálisan a legmesszebb? A verseny május 18-ig tart, vagyis öt héten át lehet gyűjtögetni a kilométereket változatos módokon: sétálj, ha nem akarsz komolyabban sportolni, fuss viszont, ha komolyan veszed! A boltba bringával menj, vagy csak tekerj egy nagyot! De ha csak gördeszkáznál vagy görkoriznál, az is megteszi! Egyet ne felejts azonban: tölts le egy sportos appot (Endomondo, Strava, Nike Run, Runtastic stb.) és mindig mérd a megtett távolságot. A mozgás végén csinálj egy képernyőfotót az eredményedről és vasárnaponként töltsd fel a Coospace-re! A regisztrációról és a feltöltés menetéről itt tájékozódhatsz!

Volt szegedi diákként sem kell senkinek aggódni, a verseny számukra is nyitott! Az SZTE Alma Mater az egyetem dolgozói és volt hallgatói számára is meghirdeti a Ki jut messzebbre? versenyét, ők ezen a honlapon egy gyors regisztráció után kezdhetik el az eredményekről készített képernyőfotókat feltölteni. Az esemény Facebook-oldalán további infók olavashatók. Az akcióval nem csak az aktívabb életmód valósítható meg, de nagyban segíti az egyetemhez, a közösséghez tartozás érzését is!

Szász Róbert, az SZTE Sportközpont munkatársa összefoglalta a kezdeti tapasztalatokat: "Az első heti feltöltéseket összesítve elmondható, hogy az egyetemünk mind a 12 karát megmozgatta a versengés. Az első héten 130 hallgató vett részt a megmozduláson, összesen 7050 km-t teljesítve. Célunk a folyamatos tájékoztatás és a versenyhelyzet ösztönzése. A mozgásra való buzdítás mellett végig nyomonkövethetőek a felhívásainkban azok a tanácsok és kötelezettségek, amelyek ebben a helyzetben megengedettek. A sportolásra való ösztönzés mellett minden esetben felhívjuk a figyelmet a jelenleg érvényes távolságtartási szabályozásra."

Aki nem vesz részt a versengésben, de elvégzendő testnevelés kurzusa van, azt szintén a Coospace-en teljesítheti, ott kapják meg ugyanis a szükséges elvégzendő feladatokat, a Sportközpont pedig mindenben segíti az egyetem polgárait.

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: freepik/Arthur Hidden 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink