114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Sport határok nélkül! Kitűzték a nagyszőlősi vármegye házára a KEK zászlaját

Az ELTE és a BEAC által szervezett, összmagyar multisport esemény, az idén jubiláló Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK) szokásos eseményeként április 30-án kerültek átadásra azok az adományok, melyeket a játékosok, szurkolók és támogatók közösen gyűjtöttek össze a kárpátaljai iskolások számára.

A jótékonysági felhíváshoz idén is csatlakozott fővédnökként az Országgyűlés Hivatala, Kövér László házelnök támogatásával, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszony, Budapest Főváros, mely idén Európa Sportfővárosa, a Rákóczi Szövetség, a Decathlon Magyarország, valamint a tornán részt vevő egyetemek is részt vettek a gyűjtésben. A Semmelweis Egyetem Várszegi Kornélia segítségének köszönhetően bordásfalakkal, míg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Bartha Zsoltnak köszönhetően mezgarnitúrával támogatta a kárpátaljai iskolát.

Idén a Perényi Zsigmond Középiskola magyar diákjai kapták a támogatást. Az átadó az intézmény majálissal összekötött ünnepségével együtt került megrendezésre. A nagyszőlősi járás magyar diákjai közül több mint 300 gyermeket nevelő iskola Perényi Zsigmond báró nevét viseli, aki a 1848/49-es szabadságharc vértanúja volt. Ma az iskola a korábbi vármegye házának patinás épületében működik, és az összegyűjtött adományoknak köszönhetően az oktatás tovább tud majd bővülni egyre több és változatosabb testneveléssel, és órák utáni sportolási lehetőséggel.

Az átadó zárásaként az iskolai diákjai és tanárai barátságos mérkőzést játszottak a KEK szervezői csapatával, melyet az ELTE hallgatói, illetve alumnusai alkottak.

Forrás: ELTE-BEAC 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink