114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Rövid hétvégi bringatúra tippek

Még a vizsgaidőszak közepette is kell, hogy jusson idő mozgásra! Pattanjunk hát nyeregbe, élvezzük ki a nyári napsugarak melegét! Íme néhány könnyebb útvonal az élménysuhanásra vágyóknak.

Olvasási idő: 2 perc

Még a legnagyobb megpróbáltatások, stressz-helyzetek nyomása ellenére is érdemes a maximumot kihozni a hétvégékből. A természet szépsége lenyűgöző ebben az időszakban is, a bringa pedig szabadtéri sport, vagyis ésszerű szabályok betartása mellett kiváló „edzőpartner” és kikapcsolódásnak sem utolsó.

Visegrád – Dömös – Esztergom

Az Eurovelo 6-os útvonal mentén Visegrád festői tájáról indulva tekerhetünk a Duna mentén Dömösön át egészen Esztergomig. A festői Dunakanyar látványa önmagában szemet gyönyörködtető, azonban a kulturális élményekre szomjazók összeköthetik a kerékpáros kikapcsolódást a visegrádi Fellegvár és az Esztergomi Bazilika látogatásával is.

Pákozd – Agárd (Velencei–tó)

Aki bírja erőnlétileg, az akár az egész tavat is megkerülheti (29,5 kilométer), azonban, akik csak egy kis élménybringázásra vágynak, azoknak jó választás lehet a Pákozd – Agárd útvonal. Bónuszként november végéig a Pákozd-Sukorói Szabadidőpark 96 hektárán is barangolhatunk egyet, de a Velencei-tóba benyúló Szúnyog-szigeten is érdemes körülnézni. Szinte közvetlenül Agárd előtt található a Dinnyési Fertő, ahol érdemes kicsit megállni pihenni és élvezni a környék végtelen nyugalmát. 

 

Boldogasszony túra

Ez az útvonal azok számára kedvez, akik szívesen tekernek erdei terepen, hiszen az útvonal csak a kiinduló és célpontján vezet városi útvonalon. Az útvonal Pilisvörösvártól Pilisszántóig fut, a Pilisbike útvonalhálózat részeként. A túra végén akár a különleges Pilisi Boldogasszony Kápolnát is megcsodálhatjuk, a belépés díjmentes.

 

Kétbükkfa-nyereg – Boldog Özséb–kilátó

Kiépített, lebetonozott erdészeti úton tekerhetünk fel a 4,9 kilométeres útvonalon a Pilis-tetőre, mely’ a kerékpárosok kedvelt útvonala. Az út folyamatosan, egyenletesen emelkedik egészen a Pilis-tetőn magasodó Boldog Özséb-kilátóig. A hegytetőn az egykoron szigorúan védett rakétabázis épületeit is megleshetjük, majd a befektetett munka „jutalmául” lefelé csupán gurulni kell és élvezni a suhanást.

Tata – Által-ér völgyi kerékpárút

Tatabánya kertvárosától az Által-ér mentén vezet a festői szépségű kerékpárútvonal egészen az Öreg-tóig. Az útvonal Vértesszőlős közelében halad, így egy kis kitérővel akár a Magyar Nemzeti Múzeum Vértesszőlősi Régészeti Bemutatóhelyét is meglátogathatjuk, ahol különleges embertani és őslénytani maradványokat mutatnak be. Az Öreg-tó egyébként az az őszi libavonulás egyik fő színhelye, ahol a késő őszi időszakban naplementekor az éjszakára behúzó libák hatalmas és zajos csapataiban gyönyörködhetünk.

Forrás: www.bejarhatomagyarorszag.eu

Fotó: PxHere

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink