114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Röplabda csapatunk bravúros győzelemmel debütált az Universiadén – napi összefoglaló

 

 Kosárlabda

Ukrajnával mérkőztünk meg a 8 közé jutásért. 63:48-ra győzött a magyar női egyetemi kosárlabda válogatottunk. Július 7-én így a 9-16. helyért játszanak lányaink Argentína ellen.

 

Röplabda

Magyarország – Csehország 3:2

Az első játszmát a csehek nyerték 25:14-re. A második játszmában kiélezett küzdelemben mindvégig a mieink vezettek és nyertek is 25:19-re. A harmadikban játszmában fej-fej mellett haladt a két csapat, felváltva szerezték a pontokat, majd egy kiélezett véghajrában 30:28-ra nyertük. A 4. játszma mintha csak ismételte volna az előzőt, de sajnos nem a mi javunkra végződött a párharc, így azt 26:24-re elvesztettük. A mindent eldöntő utolsó játszmában 15:7-re nyertünk a fejben és testileg is elfáradt cseh egyetemisták ellen. Magyar röplabdacsapat az 1965-ös budapesti Universiade óta nem szerepelt ezen a világjátékon, így méltó utódja lehet az akkor 2. helyezést elért csapatnak.

A csapat tagjai: Vezsnyei Adrienn (ELTE), Zólyomi Rebeka (BME), Németh Anett (Coastal Carolina University), Kiss Gréta (BCE), Gyimes Zsófia (Kansas State University), Bleicher Réka (BGE) Csere: Tóth Fruzsina (NYE), Villám Lilla (SE), Riczkó Gabriella (PPKE), Tóth Dalma (NYE),Marija Cicic (University of Novi Sad). Csapatvezető: Leiszt Máté; edző: Böcz Dávid

 

  

 

Vívás

Ma a női tőrözőink - Mesteri Viktória (BGE), Zámbó-Gólya Fruzsina (EDUTUS), Pölcz Anna (BCE) - és férfi párbajtőrözőink - Mestyanek Máté (BGE), Cho Tauen Sándor (BCE), Bányai Botond (BME) - léptek pástra, de ma se sikerült egyiküknek sem bevívnia magát a 8-as döntőbe.

 

Tenisz

Buczkó Emma (DE) kezdte meg a teniszversenyét ma a közel 40 fokos hőségben a zambiai Mpheza Sakala ellen 6-0, 4-6, 6-1-re nyert.

 

Torna

Szerenkénti kvalifikációval indult a mai nap a tornászoknál. Magyarországot Al-Salty Dália (TE) képviselte egyedüliként az Universiadén. Dáliának sajnos nem jött nagyon ma ki a lépés, nagyon sok nehezítő körülmény is közrejátszott, így a holnapi döntőbe nem jutott be.

 

Úszás

200 m vegyesen Sós Dániel (University of Louisville) 4. legjobb idővel jutott a holnapi esti döntőbe. A többiek Norbert (Virgina Polytechnic Institute) 200 m vegyesen, Sebestyén Dalma (SZE) és Szurkovcsák Ivett (NYE) 100 m mellen indultak, de egyiküknek sem sikerült a döntőbe kerülés.

 

 

Vízilabda

Mai napon Japánnal csatáztak férfi vízilabdásaink s hat gólos 12-18-as (4-7, 3-2, 2-6, 3-3) győzelmet arattak. Gólszerzők: Gyárfás Tamás (GDF), Fejős Róbert, Várnai Kristóf (ELTE), Sánta Dániel (DUE), Csacsovszky Erik (PTE), Bencz Rolf (BGE), Burián Gergő (DUE), Zerinváry Loránd (PTE), Szatmári Kristóf (DUE).

 

Judo

Kurtán Zsombor (BME) -81 kg-ban indult, ahol végül vígaszágon a 9. helyezést szerezte meg, mely a judo csapat legjobb eredményének bizonyult a mai napra. Végvári Martin (TE) -73 kg-ban indult ahol első körben a mongol egyetemista ellenfelétől kikapott, de vígaszágon továbbjutott, ahol a német Vennekold Lukast sem tudta legyőzni így ő is helyezetlenül távozott. Női -57 kg-ban Balogh Daniella  (PTE) a koreai Kim Jisu ellen vesztett az első mérkőzésen, így ő ezzel búcsúzott a versenytől.

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink