112 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Réti Kamilla ötödikként ért célba az I. Öttusa Egyetemi Világbajnokságon

Az olasz Elena Micheli teljesítette a leggyorsabban a 200 méteres távot 2:09,27-os idővel. A második helyen az orosz Ksenila Fraltsova végzett 2:10,71-gyel, míg ebben a számban a harmadik a hazai közönség előtt versenyző Boros Alexandra lett 2:12,70-nel.

A vívás után teljesen kicserélődött az élmezőny. A japán Saito Ayumu 23 asszójából 18-at megnyert ezzel a második tusát meg is nyerte, valamint az úszás után elfoglalt 15. helyről feljött az összetett második helyére. Hasonlóan nagy ugrást mutatott be az egyiptomi Sondos Aboubakr, aki 17/6-os eredményével második helyen végzett a vívásban. Aboubakr az első tusa után a 16. helyen állt, a vívás után viszont a dobogó harmadik fokáig jött előre az összetettben. A legkiegyensúlyozottabb versenyzést a lengyel Marta Kobecka mutatta be, aki az úszásban elért negyedik helye után, a harmadik helyet szerezte meg vívásban 16/7-tal.

Kobeckához hasonlóan kiegyensúlyozott teljesítmény jellemezte a magyar Zs. Tóth Annát is, aki az úszásban és vívásban is az ötödik helyet szerezte meg.

A kombinált szám előtt Kobeckát és Saitót mindössze egy pont választotta el egymástól, Zs. Tóth pedig a negyedik helyről várhatta a laser-runt.

A mindent eldöntő versenyszámban a lengyel lelassult és csak a 11. helyen ért célba, így lecsúszott a dobogóról. A japán azonban még nála is nagyobb visszaesést produkált: 24 lövőhibájának köszönhetően a számot a 20., az összetettet pedig a 17. helyen zárta.

A legjobban Micheli teljesített, aki egyedül a második lövészetnél hibázott, a többiben hibátlanul lőtt és megnyerte a laser-runt 12:42,22-es idővel és 538 ponttal. Az olasz világbajnoki címéhez kétség sem férhetett, magabiztosan nyerte az összetettet 1049 ponttal.

„Nagyszerű verseny volt. A vívásom nem volt olyan jó, de a remek laser-runos teljesítményemmel ellensúlyozni tudtam ezt. Kicsit fura volt, hogy nem volt lovaglásunk, de nagyon élveztem így is a napot. A lövészetem és a futásom volt ma kiemelkedő. Mindig csak az előttem álló feladatra koncentráltam, így sikerült elérnem ezt a remek eredményt” – nyilatkozta a friss világbajnok Micheli.

 A második legtöbb pontot a magyar Réti Kamilla szerezte, aki szűk két másodperccel lemaradva az olasz ideje mögött ért célba 537 ponttal. Réti ezzel a teljesítménnyel összetettben a 12. helyről az 5-re jött fel és lett a legjobb magyar.

„Nem szoktam ilyen jól lőni, most végre összejött. Nagyon sokat edzettem rá, mert mindig ezen mentek el a versenyeim, hogy nagyon jó a futásom, viszont a lövészetem egy kicsit gyenge szokott lenni. Most három sorozat nagyon jól sikerült, egy pedig közepesen. Meg vagyok elégedve a mai teljesítményemmel. Ez egy jó alap az Európa-bajnokságra, ahol remélhetőleg jól fogok szerepelni” – mondta Réti.

A világbajnoki ezüstérmet a lengyel Anna Maliszewska szerezte meg 1032 ponttal. A lengyel az ötödik helyről jött fel a dobogó második fokára a laser-run után, ahol az első két körben ugyan kilenc hibát vétett, de a második kettőben hibátlan volt. A bronzérmes pedig az egyiptomi Sondos Aboubakr lett 1027 ponttal.

A magyarok közül Zs. Tóth Anna 981 ponttal végül a kilencedik, Boros Alexandra 932 ponttal tizenötödik, Ormándi Rebeka 916 ponttal tizennyolcadik, Józan Beáta 876 ponttal pedig huszadik lett.

A világbajnokság programjában pénteken szünnap következik, szombaton viszont a vegyes váltók küzdelmeivel folytatódik a verseny.

Képek: MÖSZ

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEKBanner
Banner
Banner
Támogatóink