114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Kiesett a rájátszásból a DEAC hokicsapata!

Ami tavaly a Gyergyói HK-nak nem sikerült, az most a Csíkszeredának igen: kiütötték a DEAC-ot az Erste-liga rájátszásból.

Olvasási idő: 1,5 perc

Negyedik helyen zárta a középszakaszt a DEAC jégkorongcsapata és ezzel kvalifikálta magát az Erste liga felsőházi rájátszásába, ahol az ötödik helyen végző Csíkszeredával kezdte meg a rájátszás küzdelmeit. A rájátszásban a dobogósok választhattak ellenfelet az alsóház első három helyezettje és a felsőház utolsó helyezettje közül, így jutott a DEAC-nak a Csíkszereda együttese.

Az élen az FTC csapata végzett, a második helynek a Dunaújvárosi Acélbikák örülhettek, a dobogó alsó fokán a Brassó csapata állhatott.

A középszakaszt négy győzelemmel és négy vereséggel zárta a DEAC csapata, utolsó két meccsét az FTC ellen vívta, mely mérkőzések igazi csemegét jelentettek a hokirajongók számára. Hazai meccsén a DEAC 8:6-ra győzte le a már alapszakasz-győztes ferencvárosi alakulatot a kilátogató 600 néző legnagyobb örömére. A meccset a tévé is közvetítette, vagyis jó hírverése volt a magyar hokinak. A DEAC mestere a meccs után elmondta, hogy a szünetben úgy sikerült feltüzelni a játékosait, hogy végül ez a mentális plusz segítette őket a szezon egyik legnagyszerűbb győzelméhez. Az utolsó mérkőzésre azonban már nem tudta átvinni a lendületet a DEAC, így sima vereséget szenvedtek a Ferencváros otthonában.

Nagyon kétarcú volt a csapat teljesítménye a középszakaszban. Debrecen valódi hazai pálya volt a DEAC hokisainak hiszen mind a négy hazai meccsüket megnyerték magasabban jegyzett riválisaik ellen is, idegenben viszont nem volt ritka a méretes zakó, egynél több gólt csak a Fradi ellen szereztek, igaz, hogy hét ellenében. A csapat legjobbjai: Jakub Izacky és Hári Norbert voltak 10 és kilenc ponttal, a fiatal magyar támadó pályafutása egyik legjobb szezonját futja.

A február végi rájátszásban két hazai meccsel indított a DEAC, de a várt két győzelem helyett az első meccset 0:3 arányban elbukták a cívisvárosiak, a második mérkőzésen azonban már javítottak és egy góllal jobbak tudtak lenni erdélyi ellenfelüknél. A sérülések sújtotta debrecenieknek a csíkszeredai két meccsen sem sikerült legyőzniük az egyre jobban belelendülő erdélyi csapatot (1:3 és 2:3), akik végül Debrecenben harcolták ki a legjobb négy közé jutást (1:3). A szezon végére teljesen elfogyott a DEAC, legjobbjaikat sérülés miatt kellett nélkülözni, így a korai kiesés borítékolható volt. A következő szezonban ismét a dobogót célozza majd meg a debreceni csapat.

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: deac.hu

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink