114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Pótmérkőzések hazai győzelmekkel

Két mérkőzést pótoltak hétfőn a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda-bajnokságban. A férfiaknál a Miskolc az Egert, a nőknél a Közgáz az NKE Csatát győzte le. A bajnokság januárban folytatódik.

Olvasási idő: 1,5 perc

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, Keleti-csoport, férfiak, 8. forduló

 

Miskolci Egyetem–EKE Eger 70–67 (7–29, 14–8, 23–17, 26–13)

Miskolc, Körcsarnok, 40 néző. V.: Vaszi, Takács.

 

MEAFC: Takács 6/6, Kozák M. 20/12, Kozák B. 11, Asszú 4, Lippai 6. Csere: Sándor 21/21, Szőke Gá. 2, Ragályi, Szőke Ge., Orliczki. Edző: Drahos Gábor.

Eger: Szabó 15/3, Steier 9/3, Papp 11/3, Illés 12, Szicsák 16. Csere: Szatmári 4, Bürgés. Edző: Váczi Péter.

 

Finoman fogalmazva is álmosan kezdte a mérkőzést a házigazda, amit a vendégek könnyedén kihasználtak. Az akarással nem lett volna gond, ám az előző napi B csoportos bajnoki siker fáradalmai még érződtek miskolci játékosokon. A második negyedre a MEAFC rendezte sorait és a védekezését, ám támadásai továbbra is akadoztak. Sándor négy triplája mellett a hazaiak csupán egyetlen kosarat dobtak, igaz a vendégek is megrekedtek nyolc pontnál. A folytatásban tovább pörgött a Miskolc, a fáradó egrieknek azonban mindig volt egy-egy jó megoldásuk a támadások befejezésénél. A záró szakaszban a hazaiak eredményesen ostromolták az egri palánkot, az újabb öt miskolci triplára pedig már nem érkezett a zárkózáshoz elegendő vendégválasz.

 

Drahos Gábor: - Fontos bajnoki győzelmünk másnapján nagyon komolyan megszenvedtünk ezért a győzelemért. A lényeg, hogy sikerült hatalmas hátrányból fordítanunk, ami értékes és örömteli tapasztalat is egyben.

Váczi Péter: - Gratulálok a Miskolcnak!

 

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda-bajnokság, Nyugati-csoport, nők, 3. forduló

 

KözgázNKE Csata 7951 (2815, 188, 1520, 188)

Budapest, Kinizsi u. 10 néző. V.: Hartai, Nagy-Pál.

 

Közgáz: ZANA 8, KATONA 10/6, Szammer 6, DOKTOR 12/3, Imre Noémi 2. Csere: HIDAS 18/9, Farkas 9/3, Imre Nóra 9, HERENDI 5/3. Edző: Németh Kata.

NKE-Csata: POLGÁRI 18/6, TAKÁCS 10, KUNDRÁTH 14/12, Kovács 6, Gaál 3/3. Csere: Juhász. Edző: Mányoky Fanni.

A két veretlen fővárosi együttes összecsapásán a Közgáz Katona Bianka két triplájával gyorsan ellépett ellenfelétől (8–4), ám a szakasz közepén a vendégek a 18 pontig és 11 lepattanóig, valamint dupla-dupláig jutó Polgári Melinda vezérletével egy 90-s sorozatnak köszönhetően visszajöttek a mérkőzésbe. A szakasz második fele egyértelműen a Közgázé volt, amely elsősorban a szintén dupla-duplát elérő Doktor Anna kosaraira és mezőnymunkájára építve egy 202-es sorozatnak köszönhetően jelentős előnyre tett szert.

A második etap elején felváltva este a kosarak, majd a szakasz közepén a Közgáz Zana Klaudia vezérletével 132-es szakaszt produkált, így 20 pont fölé növelte előnyét. A megnyugtató előny azonban kissé elaltatta a hazaiakat. Az NKE Csata nem adta olcsón a bőrét, a szintén dupla-duplát elérő Takács Emese (10 pont, 11 lepattanó) mezőnymunkájának és Kundráth Kiara tripláinak köszönhetően egy pazar, 163-as rohammal tíz pontra zárkózott fel. A negyed végén Hidas Réka vezetésével rendezte sorait a Közgáz, s egy 80-val közel 20 pontosra növelte előnyét. A záró etapban három és fél percig csupán egy Kundráth triplát jegyezhettünk fel. Ekkor Hidas hármasa átlendítette a holtponton a hazaiakat, akik magabiztos győzelmet arattak, köszönhetően annak, hogy 6036-ra nyerték lepattanócsatát, valamint 188-ra a két páros negyedet. 

Németh Kata: - Örülök, hogy győzelemmel zártuk az évet, s bár időnként érződött a lányokon az év végi fáradtág, mindenki hozzátett valamit a győzelemhez. Gratulálok mindkét csapatnak, köszönjük a játékot!

Mányoky Réka: - Gratulálok a Közgáznak! Sajnos csak időnként tudtunk felnőni a feladathoz, és egyenrangú ellenfelei lenni a hazai csapatnak. Ebben közrejátszott, hogy most csak hat hadra fogható játékosunk volt.

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Fotó: Práczki Péter

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink