114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Pörögj rá az októberi futóversenyekre!

Ha szeretsz futni, és kedved támad megméretni magad, vágj neki egy októberi futóversenynek! Az őszi időszak néhány igazán érdekes és izgalmas kihívásra invitál, amely fellelkesíthet.

Olvasási idő: 3,5 perc

Jó hírünk van a futás szerelmeseinek: októberben számtalan jópofa kihívás várja őket az ország különböző szegleteiben. Ahhoz, hogy részt vehess valamelyiken, nem kell más, mint egy pár futócipő, némi nevezési díj és egy jó adag elhatározás - a megfelelő felkészültség mellett, persze -.

Ha úgy érzed, készen állsz arra, hogy megmutasd, mire vagy képes, nevezz be valamelyik versenyre – bőven akad lehetőség ősszel is!

A „nagyok”

A nagy hagyományú futóversenyek óriási tömeget képesek megmozgatni. Ezeket évről évre a lebonyolításban tapasztalt Budapest Sportiroda (BSI) rendezi meg.

SPAR Budapest Maraton

Bár a neve azt sugallja, hogy a nevezők kizárólag maratoni távon indulhatnak, ha részletesebben megnézzük az esemény honlapját, rögtön látjuk, hogy a 2, 3, 5, 10, 15 és 30 kilométeres versenyre is nevezhetünk. Futhatunk egyedül, párban, barátaink és egyetemista társaink társaságában is. Október 10-én, szombaton a rövidebb, október 11-én, vasárnap a hosszabb távú versenyeket tartják.

A maratoni viadal (42,195 kilométer) rajtjának helyszíne a Pázmány Péter sétány, azaz az ELTE lágymányosi kampusza előtti útszakasz. Ha nevezni szeretnél, katt ide.

Intersport terepfutás

Október 31-én, szombaton rendezik a Pilisben az ország egyik legnagyobb kihívású terepfutóversenyét, a 13. Intersport terepfutást és túranapot. Aki bírja a gyűrődést, fussa le a 21 vagy a 31 kilométeres távot, aki viszont csak túrázna ezen a napon, azt is megteheti, mégpedig a 9, a 21 vagy a 31 kilométeres útvonalon.

A gyalogos teljesítménytúra és a terepfutás mezőnye is a Csillaghegyről indul, majd a Nagy-Kevély és az Egri vár makettjének érintésével tér vissza a főváros III. kerületébe.

További információt az esemény Facebook-oldalán találsz, kedvcsinálóként pedig nézd meg ezt a videót!

Ha fellelkesültél, itt nevezhetsz.

A „kisebbek”

Crazy 5K

Vettél már részt felfújhatóakadály-futáson? Ha még nem, akkor október 3-án, szombaton irány Pécs! A Mecsek fővárosában rendezik ugyanis a 2. Crazy 5K kihívást, amelyen felfújható akadályokkal kell megbirkóznod. Mint a neve is sugallja, „csupán” öt kilométert kell teljesítened, a célba jutáshoz pedig 10 akadályt kell legyőznöd.

Íme, kis ízelítő arról, mire számíts. A versenyre nevezni itt tudsz.

Disznókő Tokaj Futókör

A festői szépségű Tokaj jobbára inkább borairól, kevéssé a futóversenyéről ismert. Ha benevezel az október 11-iki 8. Disznókő Tokaj Futókörre, abban a szerencsében lehet részed, hogy futás közben megcsodálhatod a világörökség részeként számon tartott tokaji szőlőbirtokokat.

Ha érzel magadban elég erőt ahhoz, hogy lefusd a minimaratont (5,2 kilométer), a kismaratont (10,5 kilométer), a félmaratont (21 kilométer) vagy a félmaratoni váltót (4X5,2 kilométer), ide kattintva nevezhetsz.

BBU Halloween Run

Vigyázz, támadnak a zombik a kőbányai pincerendszerben! Október 31-én, szombaton tartják a főváros X. kerületében a BBU Halloween Runt, amelyre mindenféleképpen felkészülve – és persze jelmezben – menj! Készülj fel arra is, hogy egy néhány fős zombicsapat bármikor kiugorhat eléd, de ez ne tántorítson el attól, hogy legyűrd a 4, 3, a 7 vagy a 21 kilométeres távot! A szervezők garantálják az adrenalinlöketet, úgyhogy október utolsó napján irány Kőbánya! 

További információ és nevezés itt!

Az október futóeseményeket csokorba gyűjtve itt találod meg.

Jó, ha tudod

  • Mielőtt benevezel egy viadalra, olvasd el figyelmesen a versenykiírást, amely – többek között – tartalmazza a járványügyi előírásokat is.
  • A verseny közeledtével gyakrabban figyeld az esemény honlapját azzal kapcsolatban, hogy a járványügyi helyzetre tekintettel megtartják-e a versenyt vagy sem!
  • Ha nincs nagy tapasztalatod versenyzés terén, először érdemes rövidebb, könnyebben teljesíthető távot választanod.
  • Semmilyen versenynek ne vágj neki úgy, hogy előtte nem hoztad magad formába!
  • Az sem hátrány, ha a megméretés előtt elmész a háziorvosodhoz vagy sportorvoshoz, hogy képben legyél az egészségi állapotoddal.
  • A futás nem vicc! Ha nem vagy rá felkészülve, több kárt okozhat, mint hasznot, főként, ha hosszabb távon indulsz.
  • Ha a koronavírus-fertőzésre vagy bármilyen egyéb betegségre utaló tüneteid vannak, maradj otthon!

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Forrás:
futanet.hu, futonaptar.info
Kép: freepik.com

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink