114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Papírforma-hét az egyetemista hölgyeknél

A női egyetemi kosárlabda-bajnokság február második hetére eső fordulóját követően a Közgáz és a TFSE is növelte előnyét versenytársaival szemben.

Olvasási idő: 4 perc

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, nők.

Keleti csoport, 7. forduló:

TFSE – ELTE BEAC 85–62 (25–13, 20–24, 18–8, 22–17)

Budapest, Testnevelési Egyetem, Alkotás u. 20 néző V.: Gaál, Sentényi.

TFSE: KENYERES 20/3, HERJECZKI 10/6,Vörösházi 8, KOVÁTS G. 12, Szeli 9. Csere: Hegyi 5, NAGY ZS. 11/3, Kozma 2, VARGA B. 8. Edző: Hegedűs Péter.

ELTE BEAC: Simoncsik 1, NAGYI 18, Scheiber 2, Lendér 9, STEKLER 10/6. Csere: KISS A.  14/3, Szakolczi 4, Sütő, Varga 4. Edző: dr. Gyarmati István.

Az első negyedben többnyire közeli kísérleteket értékesítve 10 pont előnyre tett szert a pontosan kosarazó hazai csapat a gyengén védekező ELTE ellen. Ezt követően azonban a vendégek rendezték soraikat, és a második negyedben 10 ponton belülre kerültek. A harmadik negyedben a címvédő TF magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, amit a vendégcsapat különböző védekezési variációkkal igyekezett hárítani – inkább kevesebb, mint több sikerrel. A záró etap előtt közel 20 pontosra nőtt a hazai előny, s végül a TF vártnál jóval biztosabb győzelmet aratott egy olyan mérkőzésen, amely mindkét csapatnak jó erőpróba volt a MEFOB alapszakaszának hajrája előtt.

Hegedűs Péter: - A játékunk nem volt kellőképpen precíz, sok volt a ki nem kényszerített, eladott labdánk. Ellenfelünk zónája ellen rendre dobóhelyzeteket tudtunk kialakítani, de sikerült értékesítenünk őket. Összességében azonban örülök, hogy a támadóoldalon önzetlenek voltunk, ami azt eredményezte, hogy hét játékos is elérte a nyolcpontos határt. Köszönjük a mérkőzést az ELTE-BEAC-nak, és sok sikert kívánunk nekik a folytatáshoz!

Gyarmati István: - A csapat lélektanilag gyenge volt védekezésben, a támadásokkal viszont nem volt különösebb problémánk. A jövőben nem szabad többet nyolcvanöt pontot kapnunk. Gratulálok a TF-nek!

Statisztika

 

Nyíregyházi Egyetemi Sportegyesület – Miskolci Egyetem 44–73 (13–30, 7–16, 10–18, 14–9)

Nyíregyháza, Nyíregyházi Egyetem Sportcsarnok, 30 néző. V.: Salai, Zalai.

Nyíregyháza: Deák, JAKAB 13, MÁCSAI 12/6, Szabó 4, Alajtner 4. Csere: Deák 3, Molnár 6, Papp A. 2. Edző: Hegedűs Ferenc.

Miskolci Egyetem: TAKÁCS 9/9, KECSKÉS 13/9, Orbán 8, PAPP SZ. 13/3, Sabbadin 9. Csere: MÓRI 12, Kiss, Gőz, BÁNDI 9. Edző: Lippai Szabolcs.

Az első három negyedben az esélyesebb miskolci csapat erőfölényben kosarazott. A vendégek a félidőben már 26 ponttal vezettek, a hazai együttes sok eladott labdájából rendre eredményesnek bizonyultak. A nyíregyháziakat dicséret illeti, hiszen nagy hátrányuk ellenére az utolsó pillanatig küzdöttek, így a negyedik negyedet megnyerték, bár a biztos vendéggyőzelmet nem tudták kétségessé tenni. 

Hegedűs Ferenc: - Gratulálok a csapatomnak, a szezon egyik legjobb teljesítményét nyújtottuk mind egyénileg, mind csapat szinten. Gratulálok az ellenfélnek! Szimpatikusan álltak hozzá a mérkőzéshez. További sok sikert kívánok nekik!

Lippai Szabolcs: - Gratulálunk a hazai csapatnak nagyon ügyesek voltak, látszódik, hogy sokat fejlődtek. Ez egy nagyon jó alkalom volt a gyakorlásra, mindenki kapott lehetőséget a játékra. Kellemesen elfáradtunk, és senki sem sérült meg. További sok sikert kívánunk az ellenfelünknek!

Statisztika

 

Debreceni Egyetem – Szegedi RSC 68–40 (17–9, 17–6, 19–8, 15–17)

Debrecen, Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium, 20 néző. V.: Bács, Kokas.

Debreceni Egyetem: NAGY L. 10/6, Gaszner 6/3, Sükei, GÖTTLINGER 27/9, VASAS 11/3. Csere: Ruzsa-Kiss, Szabó, MEZEI 6, Földvári 8, Kapus. Edző: Kovács Imre.

Szegedi RSC: KORNMANN 6, Kajtár 9/3, Váradi 4, Finsztál 6, Fodor. Csere: Nyilas 3/3, Hevesi 2, Kedvessy 4. Edző: Földi Alexandra.

Jól kezdte a mérkőzést a vendégcsapat, a debreceni együttes azonban hamar magára talált, és az első negyed közepétől már a hazaiaknál volt az előny, amelyet folyamatosan növeltek a harmadik negyed végéig. Addigra el is dőlt a mérkőzés, a lelkesen,  szimpatikusan játszó, tartalékos szegediek a záró szakaszt ugyan megnyerték, de nem tudták megszorítani a hazai csapatot, amely magabiztos győzelmet aratott.

Kovács Imre: - Gratulálok a lányoknak a győzelemhez, illetve köszönjük a játékot a szegedieknek! Jó ritmusú meccset sikerült játszanunk, azonban mindkét fél sok hibával kosárlabdázott.

Földi Alexandra: - Gratulálok a hazaiaknak, az ő otthonukban bármelyik csapatnak nehéz győzelmet aratnia. Azt gondolom, hogy a debrecenieknek nagy esélyük van a legjobb négy közé kerülniük, és jó eredményt elérniük. Mi sajnos tartalékosan érkeztünk, és az edzéshiány is látszódott a játékunkon, és a vizsgaidőszak is megnehezíti a felkészülést - így nehéz a legerősebb kerettel kiállni. 

Statisztika

Nyugati csoport, 3. forduló:

NKE-CSATA Közgáz SC és DSK 3784 (232, 920, 107, 1615)

Budapest, Ludovika Aréna, 20 néző. V.: Lövei, Gyurka.

NKE-CSATA: TAKÁCS 14/6, Csarankó 2, Kundráth 11/9, Kovács 2, Székely 4. Csere: Zrinyi 4, Juhász, Lenti. Edző: Mányoky Fanni.

Közgáz SC és DSK:  HERENDI 11/9, KATONA 9/3, SUPPÁN 16, Szammer 4, Imre Nóra 6. Csere: IMRE NOÉMI 15, Rontó 9/9, FARKAS 14/6. Edző: Németh Kata.

A hazai csapat nagyon pontatlanul kezdte a mérkőzést, és az első félidőben csak 11 pontot tudott dobni, ami egy negyed alatt is kevés. A Közgáz ugyanakkor nagyon pontosan és szépen játszott, és az első perctől fogva érvényesítette fölényét. A második félidő ugyan már kiegyenlített játékot hozott, de az egyoldalú első félidőt követően magabiztos vendéggyőzelem született. Suppán Anna a vendégek bedobója 16 pontos, 10 lepattanós dupla-duplával zárta a találkozót.

Mányoky Fanni: - Sajnos hazai pályán, ilyen rossz dobóteljesítménnyel semmi esélyünk sem volt az amúgy is jó erőt képviselő Közgáz csapata ellen. Gratulálok az ellenfelünknek, sok sikert kívánunk nekik a folytatáshoz!

Németh Kata: - Gratulálok mindkét csapatnak!

Statisztika

 

10. forduló

SMAFC – PTE- PEAC 40–99 (13–29, 14–21, 7–32, 6–17)
Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok, 20 néző. V.: Rokob, Rudasics.

SMAFC: PADOS 11/3, Rátkovics 6, Kollár 4, CZIRJÁK 17, Pogonyi 2. Csere: Rabatin, Volford, Határ, Besenyei, Gulyás. Edző: Panta István.
PTE-PEAC: TEMES 24/6, Szomor 11/3, KRIKLER 17/3, KÓBOR 16/9, BÁTAI 8. Csere: Szabó 2, Szenteszki 21, Tóth. Edző: Bekk Zsanett, Gyenge Gábor.

A találkozó első néhány perce kiegyenlített játékot hozott, a hazai csapat fel tudta venni a versenyt a vendégekkel, ám a negyed második felében Panta István lányainak már problémái akadtak a helyzetek értékesítésével, így a sokkal pontosabban játszó pécsiek elléptek. A SMAFC a második negyedet is jó ritmusban kezdte, a hazaiaknak a Czirják, Pados duó révén a szakasz első öt percben sikerült tartaniuk a lépést a pécsi csapattal. A félidőben 25 pont volt a különbség a két csapat között. A harmadik negyedben nagyobb elánnal érkezett a pályára a pécsi csapat, és sorozatos gyors indításaiknak köszönhetően nagy különbséget alakított ki a negyed végére, s a Temes, Krikler, Kóbor, Szenteszki kvartett vezérletével eldöntötte a találkozót, amelyet Szenteszki Berta 21 pontos, 10 lepattanós dupla-duplával fejezett be.

Panta István: - Úgy gondolom, hogy az erősebb Pécs ellen is fel tudtuk venni a kesztyűt. Az első és a második negyedben voltak időszakok, amikor igenis partnerei voltunk ellenfelünknek. Sajnos a harmadik negyedre elfáradtunk, és kijött a két csapat közötti különbség. Nem összpontosítottunk úgy, mint az első félidőben, amivel viszont maximálisan elégedett voltam. Megyünk tovább az úton, és nem szegjük le a fejünket!

Gyenge Gábor: - Először is gratulálok mindkét csapatnak! Elsősorban a saját lányaimnak, hogy Sopron ellen ilyen jó meccset játszottunk. Azt gondolom, hogy mindkét alakulat komolyan vette a mérkőzést. Örülök, hogy a saját csapatomnak azt a feladatot adtam, hogy kreatívok legyenek, és ezt sikerült megvalósítaniuk, ügyesen kosárlabdáztak.

Statisztika

 

Széchenyi Kosárlabda Akadémia – PTE-Petőfi SE 89–59 (25–10, 22–14, 20–11, 22–24)

Győr, Egyetemi edzőcsarnok, 20 néző. V.: Vajda, Földesi.

SZKA: Gosztola 6, PERL13/6, HORVÁTH  K 6, Nagy 9/3, BICZÓ 19. Csere: Szűts 7, Horváth D. 8/6, TÓTH T. 7, Baffy 4, BÁNSZEGI 10. Edző: Barthalos István.

PTE-Petőfi SE: TÓTH R. 19/9, Molnár, Miltner 2, HORVÁTH  ZS. 21/12, Bencze 8. Csere: Hajgató 4, Petró 5. Edző: Sipos Ádám.

Jó ritmusban, pontosan játszva kezdtek a hazaiak, akik a mérkőzés első három negyedében nagy fölényben játszottak. A szervezett győri védekezés ellen a tartalékos Petőfi ugyan vezetett néhány ügyes akciót, de a hazaiak így is több mint 30 pontos előnyt építettek föl a 3. negyed végére, eldöntve ezzel az összecsapást. A záró etap nagy dobópárbajt hozott, amelyből a vendégek jöttek ki jobban, de a sima győri sikert – amelyből Biczó Laura 19 pontos, 14 lepattanós dupla-duplával vette ki részét – egy pillanatra sem tudták veszélyeztetni.

Barthalos István: - Örülök, hogy sikerült ismét sikert aratnunk hazai pályán. Minden játékosomnak elég játéklehetőséget tudtam biztosítani, és arra is volt lehetőségünk, hogy új dolgokat gyakoroljunk. Nagyon szépen köszönöm a Petőfi csapatának a mérkőzést! Hozzá kell tennem, ellenfelünk a most látottnál sokkal jobb csapat, tartalékosan érkeztek hozzánk.

Sipos Ádám: - Szeretnék gratulálni a hazai csapatnak, jól játszva megérdemelten győztek. Időnként egészen jól játszottunk, dolgozunk tovább. Célunk, hogy elérjük a playoffot, tehát a negyedik helyet, reméljük, elérjük a célunkat. 

Statisztika

Fotó: Práczki Péter
Szöveg: Botár László, Márványkövi Ferenc

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink