114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Otthonában nyert rangadót a Szeged, idegenben a Közgáz

Két rangadót is rendeztek a múlt héten a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a női keleti csoportban. A Szeged saját pályáján nagy csatában legyőzte az ELTE-BEAC együttesét, a Közgáz pedig fordulatos, izgalmas mérkőzésen Miskolcon tudott nyerni. A nyugati csoportban a legtöbb izgalmat a baranyai derbi hozta, a Győr simán nyert a BME-MAFC otthonában, a címvédő TF pedig az első negyedben eldöntötte a szombathelyiek elleni mérkőzést.

Női keleti csoport:

EKE - EVSI - ELTE-BEAC 24-136 (8-33, 8-27, 4-36, 6-40)
Eger, Szilágyi Erzsébet Gimnázium V.: Takács Z., Lónáth .
EKE EVSI: Zsoldos 4, Pochyluk 4, Baráth 8, Szőllősi 2, Druzsba 6. Csere: Vígh, Szabó, Hriczó Edző: Kátai Zsolt, Jáger Péter
ELTE BEAC: AHO14/3, KULCSÁR 18/6, Szabó 9, LENDÉR 25/3, Regdánszki 4 Csere: VARGA 30/6, Kovács 4, TAKÁCS 24, Zelenák 8 Edző: Gyarmati István

A hazaiaknak csak néhány szép támadás jutott, nem tudtak mit kezdeni  ellenfelük letámadása ellen. A fővárosiak szerzett labdákból sok könnyű kosarat dobtak és  az egriek zónavédekezését is könnyedén átjátszották, fölényes győzelmet arattak.

Jáger Péter: Biztató támadásokkal kezdtünk, de ellenfelünk egészpályás letámadásánál sokat kapkodtunk és az adódó lehetőségeket is kihagytuk. Ennek ellenére dicséret illeti a lányokat, mert végig jól küzdöttek, próbálták tartani a lépést a teljes erőbedobással játszó ellenfelükkel.

Dr. Gyarmati István: - Köszönjük az egriek sportszerű, de hajtós játékát, az eredményből ugyan
nem látszik, de sokat fejlődtek félév alatt.

Statisztika 

Nyíregyházi ESE - Szegedi RSC 40-95 (8-20, 13-14, 9-32, 10-29)
Nyíregyháza, Egyetemi csarnok V.: Gergely, Molnár P.
Nyíregyházi ESE: Fekete D.14, Lizák 10/6, Moldován, Szabó Zs. 8, Tóth Sz. 6 Csere: Bakó 2, Beck, Deák, Molnár A. , Székely, Tóth B.  Edző: Hegedűs Ferenc
Szeged RSC: Kajtár D. 2, KURITYÁK 12/3, Lugosi 6, RADÓCZ  40/3, VÁRI 23/3 Csere: Boros E., FODOR F. 8, Turcsányi 4
Edző: Földi Alexandra

Betegsége miatt edzője nélkül utazott el Nyíregyházára a Szeged. A legerősebb felállásában játszó haza együttes az első félidőben remekül tartotta magát. Szünet után a remek napot kifogó Radócz Fanni vezérletével érvénre juttatta nagyobb tudását a szegedi együttes, amely végül magabiztos győzelmet aratott. A hazaiak szezonbeli egyik legjobb meccsüket játszották. 

Hegedűs Ferenc: Végre dobtunk hazai pályán negyven pontot, lehet, hogy szorosabb lett volna a mérkőzés, de hagytam azokat játszani, akik itt együtt edzenek, hogy több időt a pályán töltsenek, éppen ezért, hogy élvezzék végre a játékot. A végére belejöttek, voltak szép támadások, de ennyi különbség volt a két csapat között.


Földi Alexandra: Nehezen indult a mérkőzés számunkra. A "kemény mag" ott volt, próbáltuk a legjobbunkat adni. Köszönjük a lányoknak és gratulálok a csapatoknak, mert egy jó mérkőzés volt.

Statisztika

Miskolci Egyetem – Közgáz SC és DSK 60-65 (24-25, 12-15, 14-15, 10-10)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok  V.: Lónáth L., Takács Z.
Miskolc: Eperjesi 8, Chvatal, Vasas, ARAD 32/6, SIKORA 16  Csere: Kovács 2, Papp 2, Kostyó, Vukicevic. Edző: Lőrinc István.
Közgáz: Szalay 6, Lantos 8/3, DOKTOR 13/9,  Kocsis 6, Shirian 3. Csere: FARKAS12/6, ABAHÁZY 5, Baliga 4, Imre 4, Kapornai 2, Strupka 2. Edző: Németh Kata.

Remekül kezdtek a hazaiak Arad Zsófia és Sikora Emőke vezérletével, de a szakasz második felében rendezte védekezését és ügyes akciókat vezetve Doktor Anna és Farkas Fanni tripláira építve fordított a Közgáz. A második negyed elején fej-fej mellett haladtak a felek, a félidő hajrája a fővárosiaknak sikerült jobban, 4 pontos vendég előnnyel fordultak a felek.

Ahogy a meccset, a második félidőt is a Miskolc kezdte jobban, a hazaiak egy 12-4-gyel át is vették a vezetést. Ez a jó szakasz úgy tűnt, sokat kivett a hazai játékosokból, a 3. negyed második felét 11-2-re nyerte, így a záró etap előtt 5 ponttal "ment" a Közgáz, amely ezt az előnyt meg is tartotta. Hiába ért el Arad (32 pont, 17 lepattanó) és Sikora (16 pont, 10 lepattanó) egyaránt dupla-duplát hazai részről, ők ketten eléggé magukra maradtak, így a csapatként "több lábon álló" Közgáz nyerte a fordulatos, színvonalas találkozót. 

Lőrinc István: Az első negyed elején összejött minden, de a végére az ellenfél feljavult és  dominált az összeszokottság, a vendégek állandósítani tudták a vezetést. A mérkőzés folyamán néhányszor sikerült fordítanunk, de ez csak szalmaláng volt. A kisebb hibák dőntőnek bizonyultak, az akarattal viszont elégedettek lehetünk. 


Németh Kata: Nagyon szerettünk volna ma nyerni. Sajnálom, hogy nem sikerült úgy játszanunk, ahogyan egyébként tudunk. Kemények a lányok, de a faultarány ezt ma nem tükrözte hűen. Örülök a győzelemnek és a színvonalas játéknak mindkét csapat részéről.

Szegedi RSC - ELTE-BEAC 69-65 (22-17, 14-12, 13-15, 20-21)
Szeged, Topolya sori sportcsarnok V.: Nyilas I., Márkus G.
Szegedi RSC: Kurityák 1, Nagy 1, VÁRI 24/3, RADÓCZ 21/3, ZSÍROS  10. Csere: Burján 2, Fodor, Kőházi 9, Kajtár,  Turcsányi, Takács 1. Edző: Földi Alexandra
ELTE-BEAC: Aho 9, Hizsnyik 9/3, KULCSÁR 17/3, LENDÉR 18/9, Gundel-Takács 7/3, Csere: Regdánszki, Takács 3, Varga 2, Zelenák . Edző: Dr. Gyarmati István.

A rangadó mindkét csapatnak a második meccse volt a héten. A mérkőzés a kezdeti kapkodás után komoly dobópárbajba ment át, a hazaiaknál Radócz Fanni és Vári Zita vitte a hátán a csapatot, a vendégek Hizsnyik Dóra pontjaival tartották magukat. A második játékrészben a Szegednél megoszlottak a pontok, de Kulcsár Bianka kiemelkedő negyede révén megakadályozta, hogy nagyobb előnyt szerezzenek a vendéglátók.  A félidő 7 pontos hazai vezetéssel zárult. A harmadik negyed egy nagy szegedi rohammal indult 15 pontos hazai vezetésnek örülhettek a mérkőzésre kilátogatók, de megrázta magát az ELTE csapata és egy 11-1- es futással közte Lendér Lilla utolsó másodperces hárompontosával  csökkentette a különbséget a vendég együttes. Az ELTE-BEAC a záró etap elején lendületben maradt és ledolgozta hátrányát, majd feszült légkörű, izgalmas végjátékban a Szeged tudott újítani és végül hazai siker született az izgalmas, színvonalas rangadón.

Földi Alexandra: Örülünk a győzelemnek. Sajnos már nem először fordul elő, hogy tizenöt pontos előnyt adunk le és egált csináljunk. Jó viszont, hogy ilyen sok hibával is tudunk meccset nyerni. Gratulálok a lányoknak!

Dr. Gyarmati István: Köszönjük a Szegednek a játékot, bár most szomorúak vagyunk, de bizakodva nézünk előre. Nagy reményekkel várjuk a rájátszást.

Statisztika 

 

Női nyugati csoport:

PTE-PEAC - PTE-EMES Petőfi SE 52-54 (12-9, 10-10, 13-23, 17-12)
Pécs, Egyetemi Csarnok  V: Dr. Danka P., Mintál Cs.
PTE-PEAC: Asztalos F. 6, Hartmann V. 6, Krikler H. 6, Rick M. 2, Scherer D.6. Csere: BÁTAI E.11, Propszt A. 9/3, Balázs R. 6. Edző: Gyenge Gábor
PTE-EMES Petőfi SE.: Herendi Zs. 5, SZABÓ L. 15/6, Gyuricza K. 8, Pap R. 8, Domokos K. 4. Csere: Molitor D. 7/3, PETRÓ I. 5, Horváth Zs. 2, Edző: Sipos Ádám,

A kiélezett, szoros mérkőzésen, a "baranyai belharcban" a harmadik negyed koncentrált játékával elhúzott a "vendég" Petőfi SE. A befejező etapban ugyan felzárkózott a 11 pontos 17 lepattanós dupla-duplát elérő Bátai Eszter vezette PEAC, de a kiélezett végjátékban kiderült: ez sokat kivett a "hazai" játékosokból, így a végjátékban  jobban koncentráló Petőfi SE győzött.

Gyenge Gábor: Büszke vagyok a csapatra amiért jól harcolt, sajnos a végjátékban sokat hibáztunk. Gratulálok az ellenfélnek.

Sipos Ádám: Körülményesen kezdtünk, de a legfontosabb pillanatokban a lányok szíve és keze a helyén volt, így sikerült győzni egy izgalmas mérkőzésen. Több sérült és beteg játékossal, gratulálok a saját játékosaimnak és az ellenfél csapatának is!

Statisztika 

TFSE - SzoESE 76-40 (31-9, 16-10. 15-9, 14-12)
Alkotás u. 30.  V.: Szilágyi, Gyurka.
TFSE: Miháczi, AGIC 14/12, KARLÓCAI 21/6, Kováts 7/3, Németh 8. Csere: Szeli 4, Fábián, VARGA 22. Edző: Magyar Bianka
SZOESE: Simon 16/6, Pankraczi 2, Jakubovics 7/3, Feigl 7/3, Uszkai 2. Csere: Horváth 4, Kovács 2. Edző: Szabó László

Villámrajtot vett a hazai csapat ugyanis az ötödik percben már 15-4 állt az eredményjelzőn. Az első 10 percben nagy fölényben játszó TF gyakorlatilag a nyitó negyedben eldöntötte a meccset. A második negyedtől helyenként ügyesen játszó vendégek ellen sokat cserélt a hazai együttes a mérkőzés során több, korábban kevesebb lehetőséghez jut játékos is pályára lépett a TF-ben, amelynek vezére ezúttal a 21 pontos, 17 lepattanós dupla-duplát szállító Karlócai Julianna volt. Végig  magabiztosan vezetve nyerték meg a mérkőzést a vendéglátók és továbbra is veretlenül állnak a nyugati csoport élén.

Magyar Bianka: A szimpatikusan küzdő Szombathely ellen magabiztos győzelmet arattunk, és az eddig kevesebbet játszók is ma több játéklehetőséghez jutottak és élni is tudtak vele.

Szabó László: Gratulálunk a TF-nek, sok sikert kívánunk nekik a rájátszásra. Magabiztos győzelmet arattak ellenünk. Köszönjük, hogy végig megtiszteltek minket azzal, hogy küzdöttek.

Statisztka 

BME-MAFC - Széchenyi KA Győr 39-79 (9-18, 4-27, 15-18, 11-16)
Tüskecsarnok V.: Nagy V., Stánicz.
BME-MAFC: Benkő 4, Horváth A. 4, Vágvölgyi 5/3, KARDOS 11/3, Rózsavölgyi 3/3,Csere: Strbik 2, Kékesi 6, Szöllősi 2, Éder 2, Rózsa. Edző: Gorácz Árpád.
Győr: SZŰTS 23/6, PERL11/6, HORVÁTH K. 11/9, Gyöngyösi 5, TÖRÖK  10. Csere: VINICZAI 11/9, Erős 6, Tóth 2, Boronkay. Edző: Barthalos István

Az első félidőben a győriek nagy figyelmet fordított a védekezésre, sok labdát szerezve könnyű kosarakat dobtak és már szünetig eldöntötték a mérkőzést. Térfélcsere után kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, amelynek egészére jellemző volt a BME-sek gyenge támadójátéka.

Gorácz Árpád: Továbbra is a tanulás folyamatát éljük, védekezésben apránként lépkedünk előre, a támadójátékunk azonban még kritikán aluli. Igyekszünk kijavítani a hibákat.

Barthalos István: A mérkőzést már az első félidőben sikerült eldöntenünk, ebben az időszakban jól védekeztünk. Hoztuk a kötelezőt.

Statisztika 

Fotó: BME-Győr - Práczki Péter

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink