114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Hívd segítségül az online fitneszedzőket a #StayHome #StayActive idején!

Ha mozogni szeretnél otthon, de kifogytál az ötletekből, válassz fitneszedzőt az interneten! Segítségképpen javaslunk néhányat, és adunk pár hasznos tippet is.

Olvasási idő: 3 perc

 

Tudjuk, nem könnyű elviselnünk a koronavírus-járvány miatti bezártságot. Sokunknak hiányzik a szabad ég alatti mozgás vagy a megszokott edzőterem, sőt már jó ideje kedvenc fitnesz- vagy személyi edzőnkkel sem találkoztunk.

Ez persze nem jelenti, hogy kétségbe kellene esnünk. Éppen ellenkezőleg! Bátran támaszkodjunk az internetre, és éljünk a jobbnál jobb lehetőségekkel! Nemcsak a közösségi videómegosztó csatornákon érdemes körülnéznünk, hanem az okostelefonos alkalmazásokra is szánjunk egy kis időt!

Szívesen segítünk eligazodni a világhálón található lehetőségek rengetegében, ezért mutatunk néhány tuti edzőt és tréninget, amelyek népszerűek és ingyenesek.

 

Cosmo Body 

Ezen a csatornán könnyen követhető, teljes terjedelmű erősítő-, tánc- és kardiogyakorlatokat bemutató videókat találsz. A népszerű személyi edző: Astrid Swan https://www.instagram.com/astrid_swan/ nemcsak hosszabb, hanem több, tíz percnél rövidebb, pörgős edzéseket is tart, amelyek akkor jönnek igazán jól, ha időszűkében vagy.

 

Diet Health 

Ez a YouTube-csatorna számos, otthon is könnyen elvégezhető videót és az egészéges életmóddal kapcsolatos tippet tartalmaz, amelynek segítségével életmódot válthatsz, és javíthatod az egészségi állapotodat. A rövid, többnyire gyors ritmusú edzéseket tapasztalt személyi edzők tartják.

Live Strong 

Elsősorban azoknak ajánljuk, akik állóképességükön és hajlékonyságukon szeretnének javítani, de nincs sok idejük az otthoni testmozgásra. A csatornán többnyire az ismert edző: Nicky Holender vezényel hatékony edzéseket. Tegyünk próbát, csináljunk végig vele egy tízperces etapot, és rögtön látni fogjuk, érti a dolgát.

Natalie Jill Fitness 

Natalie nemcsak ezen, hanem más hasonló csatornán is sokat szerepel. Mindenféleképpen őt válasszuk, amennyiben némi súlyfelesleggel küzdünk, labdával, ugrókötéllel vagy övvel végzett feszesítő gyakorlatokra vágyunk. Natalie legjobb tippjeit az otthoni tornára vonatkozóan a blogoldalán találod meg. Ez még nem minden, a szakembertől nagyszerű, az egészséges táplálkozást segítő tanácsokat és ételrecepteket is kapunk.  

 

BeFit 

Ezen a csatornán a legjobb jóga- és meditációs gyakorlatokból találsz egy nagy csokorra valót. Az előadók sem akárkik: Jillian Michaels, Jane Fonda, Billy Blanks Jr. és Tara Stiles segíti az intenzív testmozgás utáni kikapcsolódásodat és feltöltődésedet. 

 

Lauren Hefez 

Lauren személyi edző, pilates és korlátgyakorlat-oktató blogoldalán a jobbnál jobb edzések mellett számos ételreceptet és kritikát is találunk. Nem csalódunk, ha végigcsináljuk az itt fellelhető has-, hát-, láb- és karizom-erősítő foglalkozásokat, de akkor is őt válasszuk, ha feszes és izmos feneket szeretnénk!

 

Barre3 

Sadie Lincoln a te embered, ha valami különlegesre vágysz: a hagyományos balett elemeire építő mozgásformát mutat be, amelyek elvégzéséhez csupán egy korlátra van szükséged. Ezen kívül jóga-, pilates-, tánc- és saját testsúlyos edzéseket is tart az érdeklődőknek.

 

eHowFitness

Végezetül szóljunk néhány szót az eHowFitnessről, amely a legmenőbb szakemberek és a legelismertebb személyei edzők tréningjeinek gyűjteménye! A csatorna a testsúlycsökkentő gyakorlatok mellett légző- és vízben (kádban) végezhető mozgásformákat is tartalmaz, és ha van otthon kistesód, ő sem fog unatkozni, mert ez a YouTube-csatorna rájuk is gondolt.

 

Tippek

  • Érdemes kicsit körülnéznünk az interneten, mielőtt kiválasztjuk a nekünk legmegfelelőbb edzőt és edzéseket. Gondoljuk át, mit és mennyit szeretnénk mozogni, milyen típusú mozgásformára van szükségünk, és mik a céljaink.
  • Legyen szó a YouTube-ról, bármilyen más közösségi csatornáról vagy videómegosztó oldalról, nézzük meg, mit írnak a felhasználók a szakemberről! A vélemények és visszajelzések megfelelő támpontot jelenthetnek a választásban.
  • Járjunk utána, hogy a tréner rendelkezik-e a megfelelő végzettséggel: sok edző feltünteti a honlapján, milyen tanfolyamot vagy egyetemet végzett el, bennük bátran megbízhatunk.
  • Természetesen nem kell csupán egy edző mellett letennünk a voksunkat: van, aki kardioedzésben jó, van, aki az erősítő gyakorlatokban, mások a jógában vagy a pilatesben.
  • Ezen a honlapon érdemes körbenézned, ha edzőt szeretnél választani.
  • Mi is könnyen válhatunk online fitneszedzővé, ha barátainkkal vagy csoporttársainkkal közösen létrehozunk egy Facebook-csoportot, minden nap kijelöljünk egy edzőt, aki levezényli a gyakorlatokat, és máris indulhat a közös tréning! Így ráadásul még a távolságtartás követelményeinek is megfelelünk.

 

Tudtad?

Március 23-tól ingyenes online edzéssorozatot indít a BEAC, ezzel is bátorítva mindenkit a mindennapos testmozgásra, amelyre a koronavírus-járvány idején is nagy szükségünk van.

Az online edzések élő közvetítései az alábbi Facebook-oldalakon lesznek elérhetőek:

 A PTE is beszállt az online edzések sorába, ingyenes táncóráit, torna videóit innen töltheted le:

https://egyetemisport.pte.hu

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Forrás: makeyourbodyworkout.com, csupapsort.hu
Fotó: freepiks.com

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink