114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Okos játékkal győzött a nyeretlenek csatájában a magyar egyetemi bajnok

Megszerezte első győzelmét a magyar férfi egyetemi bajnok Debrecen a Miskolcon zajló Egyetemi kosárlabda Európa-bajnokságon. A debreceniek helyenként kifejezetten jó és stílusos játékkal fölényes győzelmet arattak román riválisuk ellen.

Debreceni Egyetem - Pitesti Egyetem (román) 83-62 (19-17, 20-11, 20-19, 24-15)


Debrecen: KOZÁK 10, KÓSA 8/6, VARGA Á. 20/6, PÉK 11/6, OPRE 5. Cs.: JÁVOR 13/12, Szűcs, BAK 12, Blaskovits, Oláh 4.

Pék Dávid triplájával a Debrecen szerzett vezetést a nyeretlenek mérkőzésén- A távoli találat nagy lökést adott Kovács Imre  szervezett védekezéssel, pontos, lendületes támadójátékkal kezdő együttesének. Pék vezérletével 2 perc elteltével 10-2-re vezetett a Debrecen, időt kértek a románok. Triplával közelített a román csapat, Varga Ádám felelt rá mutatós kosárral. A negyed közepén ellaposodott a játék, sok volt a hiba. Jávor Barna két triplájával tartotta előnyét a Debrecen. A szakasz végén több labdát eladott a magyar egyetemi bajnok, egy 6-0-lal feljött 2 pontra a román együttes.

Több, mint egy perc elteltével Bak Márton ügyes center kosárral szerezte meg a második negyed első kosarát, ám nem sokkal később sokkal könnyebb helyzetben "asszisztgyilkosnak" bizonyult, Szűcs Máté remekül játszotta meg, de közelről rontott. Sok hibával tarkított játék mellett tartotta szűk előnyét a Debrecen. Ismét Jávor dobott jókor hármast. Tapadt a Pitesti a Debrecenre, de amikor egyenlíthetett vagy fordíthatott volna a román csapat, játékosai rendre hibáztak, ugyanakkor debreceni részről e pillanatokban mindig villant valaki. A félidő hajrájában Kósa  Tamás vágott be két triplát, majd Pék 2+1-es akciójával 10 pont fölé nőtt az előny.

Román kosárra Varga felelt bátor betörés után, majd Kozák labdaszerzése után Kósa volt eredményes. Az első félidő végén ellenfelétől ellépő Debrecen ha úgy tetszik, lendületben maradt a szünet után. Egységes, fegyelmezett játékkal, s 12-4-gyel kezdve a második félidőt, Kovács Imre legénysége Bak eredményessége révén révén 19 pontosra növelte előnyét. A szakasz hajrájában jött ugyan egy hullámvölgy a Debrecennél, ám Varga tett róla, hogy túl közel ne kerüljön együtteséhez a Pitesti. A záró etap előtt 12 ponttal vezetett a magyar férfi egyetemi bajnok.

Bár egy jó romén büntetővel indult a záró etap, a szünet után sziporkázó Varga hármassal felelt. Oláh Márton 2+1-es akciója után 17 pontosra nőtt a Debrecen előnye. Több román kulcsjátékos kipontozódott, okosan játszottak, s a meglepően magabiztos, de teljesen megérdemelt győzelmet arattak Kovács Imre fiai.

Statisztika

A miskolci fiúk is megnyerték utolsó csoportmeccsüket - parádés első félidő után fölényes diadal

Szenzációs első félidei játékának köszönhetően a Debrecen példáját követve a Miskolc is megnyerte utolsó mérkőzését az Egyetemi kosárlabda Európa-bajnokságon. Bár mindkét férfi együttesünk az alsóházban folytathatja Eb-szereplését, a a két gárda győzelemmel, s jó játékkal zárta a csoportkört

Miskolci Egyetem - Primorska Egyetem 92-68 (20-13, 33-17, 22-23, 17-15)

Miskolc, kosárlabda egyetemi Európa-bajnokság, 400 néző. V.: Dmitriev (orosz), Rhaiem (francia)

Miskolc: Takács 5/3, Orosz 7, KOPASZ 18/6, LIPPAI 15, Kővágó-Laska 7. Cs.: SZEPESI 17/12, MÁTÉ 12, SZÖGI 11/3, Baptiszta, Horváth M., Jurányi.

Kisebb térdsérülés miatt a miskolciaknál az egyik fő "palánk alatti erő",  Béres Dávid civilben figyelte társait. A helyzet hasonló volt, mint a Debrecen meccsén, itt is a két nyeretlen csapott össze, s Kopasz Márton egy jó büntetőjével a hazaiak szereztek vezetést. Szlovén válasz után Kopasz egy triplát is beemelt, majd alapvonali bedobás figura végén volt eredményes. Az első 8 hazai pontot Kopasz szerezte, majd 4 perc elteltével ügyes centerjáték után Kővágó-Laska Márk is "beköszönt" a szervezetten védekező hazaiak ellen gyengén dobó szlovén csapatnak. A negyed közepén a gyors indításból Orosz Bence 9 pontosra növelte a miskolci előnyt, de erre rögtön jött egy szlovén hármas. A negyed második felében a küzdelem dominált, a szakasz hajrájában Szepesi Szabolcs emelt be egy triplát, 7 ponttal vezetett 10 perc után a Miskolc.

A második szakasz elején Máté Balázs egy jó büntetője, majd Szepesi duplája után 10 pontosra nőtt a hazai előny. A meccsről meccsre jobban és jobban játszó miskolciak vezettek néhány szemre is tetszetős, szellemes akciót, s Máté eredményessége révén tartották 10 pont körüli előnyüket. A szakasz közepén Szögi Ádám hármasa, majd Máté 2+1-es akciója után 16 pontosra nőtt a Miskolc előnye. A félidő hajrája egyértelműen a percről percre felszabadultabban játszó vendéglátóé volt, Szepesi újabb triplájával 20 pontosra nőtt a különbség, egy 10-0-t "repesztett" Drahos Gábor legénysége. A félidő végén elérte az 50 pontot a Miskolc, az előző két meccsen a teljes játékidőben nem érték el ezt a pontszámot a torna házigazdái. A félidő végén Szepesi beemelte negyedik tripláját, 23 pontos előnnyel mehettek pihenőre a hazaiak.

A második félidő elején ismét Kopasz sziporkázott, zsákolt, majd visszapöckölt egy lepattanót, s újabb triplát dobott. A szlovén fiúk is vezettek pár ügyes akciót, nagy "adok kapok" alakult ki, kevés védekezéssel. Szünet után állandósult a 25 pont körüli miskolci vezetés, simán verte szlovén ellenfelét Drahos Gábor legénysége.

Statisztika 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink