114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Női egyetemi kosárlabda bajnokság: Nyerő triplák az utolsó percben - orvosi precizitással

Halasztott mérkőzéseket játszottak le, ugyanakkor mérkőzéseket halasztottak a héten a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. 

A legtöbb izgalmat a Szeged-SOTE, a keleti csoportban lejátszott összecsapás hozta. Szinte végig a vendégek vezettek, ám az utolsó percre fordulva a Szeged óriási hajrával fordítani tudott. Az utolsó percben azonban 2 triplával az orvosegyetemisták végül a maguk javára fordították a találkozót. A DEAC három negyeden át tartotta a lépést az ELTE-BEAC együttesével. Duplázott a sereghajtó Nyíregyháza, amelynek a TF otthonában nem volt esélye, a miskolciakkal szemben viszont úgy 25 percig jól tartotta magát. A nyugati csoport - amelyben két mérkőzést is elhalasztottak - sereghajtója, a Ludovika Csata is két mérkőzést játszott a héten, és ha hazai pályán a Szombathely dolgát nagyon nem is, Pécsett a PEAC csapatáét alaposan megneheztették.

 

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, nők

 

Keleti csoport, a 11. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

 

TFSE - Nyíregyházi Egyetemi SE 126-42 (40-9, 19-7, 36-10, 31-16)
Budapest, Alkotás u., zárt kapuk mögött, V.: Lövei, Nagy-Pál.

 

TFSE: HANTI 15/9, KENYERES 30/6,  HERMAN  15/6, SZEITL 16/9, Király 21/9. Csere: BURJÁN 14, Boros 13/3, Bernáth 2. Edző: Hegedűs Péter.

Nyíregyházi Egyetemi SE:  Bíró 11/3 Balogh, Adonyi, Alajtner 6, KARAKÓ 23. Csere: Tóth V. 2. Edző: Farkasinszki Orsolya.

 

Magabiztosan kezdett a hazai csapat és kevesebb, mint 5 perc alatt 20 pontos előnyre tett szert. A második negyedben feljavult a Nyíregyházi Egyetem játéka köszönhetően elsősorban a 23 pontig jutó Karakó Dorinának. A TF csapata a páratlan negyedekben nyújtott dominánsabb teljesítményt, a harmadik negyedben újra a hazaiak irányították a játékot. A csapatok között a különbség folyamatosan nőtt, nem forgott veszélyben a TF győzelme. A hazai csapatból heten dobtak 13 pont felett. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Kenyeres Anett (30 pont, 12/12 két pontos) Burján Laura (12 szerzett labda), valamint a tripla-dupláig jutó Herman Alíz (15 pont, 10-10 lepattanó és gólpassz).

 

Hegedűs Péter: Köszönjük a mérkőzést! Saját csapatomnak gratulálok a győzelemhez Sok sikert kívánunk a Nyíregyházának a folytatásra!

Farkasinszky Orsolya: Azt gondolom bajnokesélyes csapattal játszottunk. Voltak már olyan megmozdulásaink és megoldásaink, amik a bajnokság elején még nem. Lassan, de biztosan haladunk az úton. További sok sikert kívánunk a TF-nek!

Statisztika 

 

14. forduló:

 

ELTE BEAC - Debreceni Egyetem 68-45 (17-15, 13-8, 17-14, 21-7)
Budapest, Tüskecsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Kruk, Tóth.

 

ELTE BEAC: Varga A. 5/3, Takács E. 6, Fabini 2, STEKLER 10, FOLTIN 15. Csere: Simoncsik, Biszák, NAGYI 10, Simon 5/3, LENDÉR 11/9, Kiss 4. Edző: Laklóth Anna, Zsoldos András.

Debreceni Egyetem: Mezei 5, Baczuk 5/3, Holinka-Miklós 3/3, Kernács 6, PAPP 13 Csere: Záhorszky, Cseri, NAGY L. 13/3, Ruzsa-Kiss, Szabó. Edző: Kászoni Boglárka.

 

A keleti csoport második helyéért harcoló két csapat találkozott a Tüskecsarnokban. A tétnek megfelelően idegesen, sok hibával kezdtek a felek. Az ELTE tudott egy szűk előnyt kialakítani a negyed második felében a kívülről pontosan célzó vendégek ellen, de a debreceniek Baczuk Virág hárompontosával és Kernács Réka büntetőivel azonnal tudtak válaszolni, így a negyed csupán két pontos hazai előnnyel zárult. Az első negyedhez hasonlóan a hazai játékosok a másodikban is gyorsan gyűjtögették a személyi hibákat, emiatt zóna védekezésre váltottak. A vendégek külső dobásai nem találták az utat a gyűrűbe a második játékrészben, így a nagyszünetre a budapesti lányok vonulhattak korántsem megnyugtató 6 pontos előnnyel. A második félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, az ELTE csapatában Stekler Kamilla szállította a pontokat a negyed első felében. A negyedben többször is csökkent három pontra a különbség, azonban egy gyors hajrának köszönhetően a fővárosiak végül kilenc pontos előnnyel tudtak nekivágni a záró játékrésznek. Takács Emese pontjaival először tudott kétszámjegyű különbséget kialakítani a hazai gárda, de a debreceni egyetemisták Papp Nelli kosár plusz egy büntetős akciójával ismét hat pontra meg tudták közelíteni a hazaiakat. Ez után viszont egy 18-0-s rohanással az ELTE-s lányok lezárták a találkozót. A végeredményt Nagy Lili két büntetője állította be. A vendégcsapatból Papp (13 pont, 14 lepattanó), a hazaiból pedig Foltin Blanka (15 pont, 11 lepattanó) és Lendér Lilla  (11-11 pont és lepattanó) is dupla-duplát ért el. Elsősorban Foltinnak és Lendérnek köszönhetően a hazaiak 60-39-re nyerték a lepattanó harcot, s ennek jelentős szerepe volt az ELTE sikerében.

 

Laklóth Anna: Nagyon örülünk ennek a győzelemnek. Ugyanúgy, ahogy Debrecenben, ezúttal sem mutatta a végeredmény, hogy milyen szoros volt a találkozó. Gratulálok a Debrecennek, most is  alaposan megizzasztottak bennünket, sok sikert kívánunk nekik a folytatásban! Szeretném megköszönni a lányaimnak az egész alapszakaszban mutatott hozzáállást, egy élmény volt! Bízom benne, hogy a folytatás is hasonlóan sikeres lesz!

Kászoni Boglárka: A kizárásaink rendszerint elmaradtak, amit az ellenfél meg is büntetett! Úgy érzem, hogy ezen a meccsen több dobást el mertünk vállalni, viszont még mindig nem eleget. A negyedik negyedre elfogytunk és a támadásaink pontatlanok voltak, illetve védekezésbe is kiengedtünk! Gratulálok az ELTE-nek és további sok sikert nekik!

Statisztika 

 

 

 

Szegedi RSC - Semmelweis Egyetem 58-61 (12-17, 10-12, 12-15, 24-17)
Szeged, Topolya sori sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Márkus, Utasi.

 

Szegedi RSC: ÓDRY 10/6, BURJÁN 25/6, Lovrity, VÁRADI 15/3, Fodor 3. Csere: Kovács 3, Kovács, Finsztál, Szabó, Kurinszki, Liska 2. Edző: Földi Alexandra.

Semmelweis Egyetem: Gangl 2, Majsai 8/6, Beneda 6, Hámory 2, SZABÓ 10. Csere: OPITZ 11, Pálmai 9, Buzinkay 4, Kuczik 2, NOVÁK 7/3. Edző: Hegyi Hanna.

 

A tabellán két egymás mellett álló csapat küzdött meg egymással. A fővárosi együttes gyorsabban és pontosabban kezdett a hazaiaknál. Bár nem alakult ki nagy különbség a Semmelweis Egyetem csapata uralta a mérkőzést, Földi Alexandra pedig kereste a legjobban teljesítő ötösét. A félidőben 22-29-es állást mutatott az eredményjelző, azaz 7 ponttal "ment" a SOTE. A harmadik negyedet, hasonlóan az első kettőhöz, ha szűken is, de a vendégek nyerték meg. Az utolsó etap váratlan fordulatot hozott: a szegedi lányok Burján Bianka, valamint a végül 15 pontos, 12 lepattanós dupla-duplát elérő Váradi Nóra vezérletével minden erejüket mozgósítva 10 pontos hátrányulat ledolgozva feljöttek egálra. Szoros végjáték alakult ki, az utolsó percre fordulva a hatalmasat hajrázó hazai csapat átvette a vezetést. Az utolsó percben azonban előbb az addigi 7 távoli kísérletéből mindössze egyet értékesítő Majsai Melinda, majd döntetlennél  6 másodperccel a mérkőzés lefújása előtt az addig hárompontos dobással nem is próbálkozó Novák Anett is beemelt egy triplát, így az izgalmas végjátékból a mérkőzés nagy részében vezető vendégcsapat jött ki jobban. A két együttes hamarosan a fővárosban is összecsap, ezek után az is izgalmasnak ígérkezik.

 

Földi Alexandra: Gratulálok az ellenfélnek! Kicsit csalódott vagyok, hiszen a hajrában tíz pontos hátrányból megfordítottuk a mérkőzést, viszont a végén fegyelmezetlenek voltunk. Nem lehet a mérkőzés utolsó fél percében két teljesen tiszta távoli dobást kapni. Ettől függetlenül büszke is vagyok a lányokra, sikerült felállnunk és ledolgoznunk a hátrányt. Hétfőn még nehezebb dolgunk lesz Budapesten, de igyekszünk mindent megtenni, hogy visszavághassunk az ellenfélnek.

 

Hegyi Hanna: Lendületesen, szép megmozdulásokkal játszottunk három negyeden keresztül. Az utolsó szakaszban kicsit "leült" a játékunk, sorra kihagytuk helyzeteinket, ezzel pedig esélyt adtunk a szegedi csapatnak, hogy egyenlíthessen. A végjátékra sikerült erőt meríteni és a legjobbkor érvényesítettük két távoli dobásunkat, így a végén ujjongva, győztesen hagyhattuk el a pályát! Gratulálok az ellenfélnek, izgatottan várjuk a jövő heti visszavágót!

Statisztika 

 

 

 

Nyíregyházi Egyetemi SE - Miskolci Egyetem 48-86 (12-17, 17-15, 12-26, 7-28)
Nyíregyháza, Egyetem Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Sallai, Nyíri.

 

Nyíregyházi Egyetemi SE: LUKÁCS 15/15, Balogh, Bíró 6, KARAKÓ 14, Tóth 9. Csere: Alajtner 2, Balogh 2. Edző: Farkasinszki Orsolya.

MEAFC: KECSKÉS 9/3, SZEGECZKI  27/6, BALÁZS 16/3, SIKORA  20, Kababik 7 Csere: Nagy 7/3. Edző: Lippai Szabolcs.

 

A nyeretlen, de ellenfeleit mérkőzésről mérkőzésre egyre inkább megközelítő Nyíregyháza a távolról remekül dobó Lukács Panna, valamint az újfent dupla-dupláig jutó Karakó Dorina (14-14 pont és lepattanó) eredményes, jó játékára építve a 3. negyed közepéig teljesen egyenrangú ellenfele volt a miskolci együttesnek. A 3. negyed közepétől nagy fölénybe kerültek a borsodi lányok, akik dupla-duplázó triójuk - Szegeczki Nóra (27 pont, 10 lepattanó), Sikora Emőke (20 pont, 12 lepattanó) - Balázs Lea (16-16 pont és lepattanó) vezérletével végül biztosan győztek.

 

Farkasinszki Orsolya: Az első félidőnk nagyon jól sikerült. Többször vezettünk a mérkőzésen, ha így haladunk tovább a csillagos ég a cél. Gratulálok a lányoknak.

Lippai Szabolcs: Nagyon nehezen melegedtünk be, az első félidőben nem csináltuk azt amit megbeszéltünk, körülbelül két és fél negyed kellett hogy felébredjünk de a végén csak sikerült megcsinálni a feladatunkat.  További sok sikert kívánunk a Nyíregyházának.

Statisztika 

 

 

 

Nyugati csoport, a 8. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

 

Ludovika-Csata - SZOESE 43-83 (9-21, 11-17, 17-18, 6-27)
Budapest, Ludovika Aréna, zárt kapuk mögött. V.: Gaál, Gyurka.

 

Ludovika-Csata: Arnóczki 3/3, Kovács 4, Mikula, POLGÁRI 20/9, SÜLE 16. Edző: Bódi Ferenc.

SZOESE: Preisinger 5, PÜSPÖKI 19/3, MEZŐSI 17/3, BALOGH V. 16, PLÓZER 24. Csere: Sándor 2. Edző: Kollerics Barnabás.

 

Mindkét együttes megfogyatkozott létszámmal tudott kiállni a 8. fordulóból elhalasztott mérkőzésre. Nagy elánnal vetették bele a lányok magukat a küzdelembe, amelyből az első 10 percben a pontosabban kosárlabdázó vendégek jöttek ki jobban. A második negyedben kiegyenlített lett a játék, ennek ellenére a szombathelyiek tetemes előnnyel mehettek a nagyszünetre. A pihenőt követően tovább tartott a szoros csata, azonban az utolsó etapra a hazai öt játékos ereje fogyni kezdett, így a végére jelentős különbség alakult ki a csapatok között. A Ludovika Csata csapatából Polgári Melinda (20 pont, 10 lepattanó), a szombathelyiektől pedig két játékos is, Plózer Petra (24 pont, 14 lepattanó), valamint Balogh Viktória (16 pont, 13 lepattanó) dupla-duplával zárta az összecsapást.

 

Bódi Ferenc: Gratulálok az ellenfélnek, nagyon szépen játszották ki a zóna védekezésünket, jól járatták a labdát. Kizárással, lepetanókkal voltak főképp problémáink, ez az eredményen is megmutatkozott. Még egyszer gratulálok a Szombathelynek és sok sikert kívánok a továbbiakban.

Kollerics Barnabás: Gratulálok a vendéglátoknak, mert nagyszerűen játszottak és az utolsó percig sem adták fel a mérkőzést. Sajnos a helyzet  kicsit "érdekessé" teszi ezt az egész bajnoki rendszert, ugyanis ahogy látjuk minden csapatban kevés a játékos, ilyen körülmények között természetesen nagyon örülünk a győzelemnek. Jól játszottunk, sok lepattanót szedtünk, de azt hiszem a legfontosabb, hogy a bajnokságot le tudjuk játszani. Hogy mi lesz a végjátékban azt nem tudhatom, de ha így folytatjuk akkor akár éremért is játszhatunk, természetesen ez a vágyunk.

Statisztika 

 

 

14. forduló:

 

PTE-PEAC – Ludovika Csata 68-64 (20-24, 12-10, 19-11, 17-19)
Pécs, zárt kapuk mögött. V.: Danka, Téczely.

 

PTE-PEAC: Mándity 6, Propszt 6, Kóbor 10, BÁTAI 6, GERGELY 10. Csere: Szomor 9/3, TEMES 17, Horváth, Óliás, Szabó 4. Edző: Gyenge Gábor.

Ludovika Csata: Mikula 4, NEMESSÁLYI 38/15, Süle 2, Arnóczki 6/3, POLGÁRI 14. Edző: Bódi Ferenc.

 

Végig kiélezett, szoros mérkőzésen az öt játékossal érkező  Csata Nemessályi Lilla vezérletével remek dobóformát hozott, s kiváló "szárnysegédje" volt A 14-14 pontos és lepattanós dupla-duplát elérő Polgári Melinda. A hazai csapat kapkodva, sok hibával és kihagyott ziccerrel és triplával (1/21), de az első negyedet kivéve lelkesen játszott. Gyenge Gábor folyamatosan tudta forgatni együttesét, s frissen tartani csapata játékosait. Úgy tűnt, ez, meg a két dupla-duplát elérő hazai játékos, Temes Boglárka (17 pont, 13 lepattanó) és Gergely Dorottya (10 pont, 11 lepattanó), valamint a 6 pontja mellé 12 pattanót megkaparintó Bátai Eszter vezérletével végül 60-39-re megnyert lepattanó csata nyugodt végjátékot hoz a hazaiaknak, hiszen 2 perccel a befejezés előtt még 10 ponttal vezettek. A fővárosiak azonban nem törtek meg, nem adták föl. Nemessályi a kosárszerzés minden válfaját - büntető, dupla, tripla - bemutatva zsinórban 7 pontot szerezve egyetlen triplányira hozta föl a Ludovika Csata csapatát, amelynek az egyenlítéshez is volt labdája. Ekkor azonban nem találtak be a vendégek, így, ha a vártnál jóval nehezebben is, de a PTE-PEAC végül megnyerte a találkozót.

 

Gyenge Gábor: Gratulálok a csapatomnak, mert győzött! A többit meg inkább gyorsan felejtsük el…!

Bódi Ferenc: Gratulálok a PEAC-nak a győzelemhez, a csapatomnak meg a jó védekezéshez! 

Statisztika

 

 

Elhalasztott mérkőzések:

UNI Győr SzESE — SMAFC 03.23

Közgáz — BME-MAFC 03.29

 

 

Fotó: Práczki Péter

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink