114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Női egyetemi kosárlabda bajnokság: Közgáz-siker a nyugati "ezüstrangadón"

A nyugati csoport három halasztott mérkőzésének lejátszásával a  hölgyeknél is befejeződött az alapszakasz a Nemzeti Egyetemi Bajnokságban. A csoport 2. helyéért lejátszott Közgáz-BME találkozón biztos hazai siker született a hosszabb kihagyás után visszatérő "műszaki alakulat" ellen, s az egymás elleni összevetésben is Németh Kata tanítványai bizonyultak jobbaknak. A két másik mérkőzés egyikén a BME-ben Bozsó Katica tripla-duplát, a másikon pedig 4 szombathelyi játékos is dupla-duplát ért el az amúgy mindkét találkozón hősiesen küzdő Ludovika Csata ellen.

 

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, nők Nyugati csoport:

 

 

 A 14. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

 

Közgáz - BME-MAFC 80-54  (23-11, 21-13, 17-10, 19-20)
Budapest, Kinizsi u., zárt kapuk mögött. V.: Kruk, Káré.

Közgáz: KATONA 13/3, HIDAS 14/6, DOKTOR 13/3, MUNKÁCSI 12, Pfandler 9. Csere: Zana 8/6, Szammer 4, Ryan 4, Rontó, Strupka 3/3. Edző: Németh Kata. 

BME-MAFC: Bozsó 6/3, Hizsnyik 14/3, Kardos 6, KORONDÁN 10, Munteán 11/3. Csere: Nagy A. 5/3, Zovits 2, Benkő. Edző: Gorácz Árpád.

A csoport 2. helyének megszerzése szempontjából döntő fontosságú fővárosi rangadón a 3. helyen 3 vereséggel álló Közgáz "nekiesett" a találkozóra a 2. helyen 2 vereséggel érkező BME csapatának. A hazaiak Hidas Réka két gyors triplájára, valamint Katona Bianka pontjaira építve gyorsan elhúztak 14-2-re. Az ősszel saját pályáján 15 ponttal diadalmaskodó BME játékán nagyon érződött a több, mint egy hónapos kényszerű kihagyás, több labdát eladtak a vendégek. A negyed közepén a vendégek magukra találtak, s Munteán Lili vezérletével kiegyenlítetté tették a játékot.

A második etapot 6-2-vel kezdve már a Közgáz állt jobban a két csapat egymás elleni összevetésében. A BME-t Hizsnyik Dóra tartotta versenyben, az ő kosaraiva tartotta a lépést a BME a Közgázzal. Hazai oldalon jobban megoszlottak a terhek, állandósult a 10 pont körüli Közgáz-vezetés. A szakasz közepén egy egységes csapatmunkával bemutatott 9-0-ra alapozva szünetben kerek 20 ponttal vezetett a Közgáz.

A második félidő elején váltva estek a kosarak, a Közgáz továbbra is "több lábon állt"  a BME csapatából ekkor Korondán Boglárka lépett elő. A szakasz hajrájában egy 7-0-lal közel 30 pontosra növelte előnyét, s a mérkőzés mellett a két csapat egymás elleni összevetését is eldöntötte a maga javára a Közgáz. A nagy  dobópárbajt hozó záró etapot ugyan megnyerte a végig lelkesen játszó, az utolsó pillanatig küzdő BME, de a sokkal inkább játékban lévő Közgáz - amelyből Munkácsi Enikő 12 pontos, 11 lepattanós dupla-duplát ért el - magabiztos győzelmét nem tudta kétségessé tenni, s a két csapat egymás elleni összevetésében is Doktor Annáék a jobbak.

Németh Kata: Sokat számított a jó kezdés és az, hogy az első három negyed mindegyikében volt egy-egy jó időszakunk. Így sikerült nagyobb különbséggel nyernünk, mint amennyivel ősszel kikaptunk a BME otthonában. Köszönjük a játékot, gratulálok mind a két csapatnak.

Gorácz Árpád: Még mindig tartalékosan, és emellett sajnos rossz felfogásban is kosárlabdáztunk. Nem tudtunk csapatként funkcionálni, ráadásul szinte mindent mellé dobtunk. Gratulálok a győzelemhez a Közgáznak!

Statisztika

 

 

A 6. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

Ludovika-Csata - BME-MAFC 55-62 (19-14, 8-16, 15-13, 13-19)
Budapest, Ludovika Aréna, zárt kapuk mögött. V: Gyurka, Simon.

Ludovika-Csata: Polgári 9/3, Mikula 10, Süle 4, KOVÁCS A. 4, JÁNOSI 28/6. Edző: Bódi Ferenc.

BME-MAFC: BOZSÓ 16/3, Zovits 4, , Kardos 4, Korondán 18, MUNTEÁN 18/3. Csere: Benkő 2, Máthé. Edző: Gorácz Árpád.

Az alapszakasz 6. fordulóból elhalasztott mérkőzés szoros küzdelmet, hullámzó, fordulatos játékot hozott. A csapatok fej-fej mellett haladtak szinte egész mérkőzés során. Az utolsó negyed elején a hazaiak játékosa Süle Gabriella kipontozódott, így az utolsó 8 percet a Ludovika-Csata - cserejátékos híján -  kénytelen volt 4 emberrel lejátszani. Ennek ellenére folytatódott a hullámzó játék, 3 ponttal ellépett a BME, majd egy 4 játékossal is egy 8-2-t "repesztett" az igen mutatós dupla-duplával kirukkoló Jánosi Virág (28 pont, 16 lepattanó)  vezette vendéglátó. 3 és fél perccel a vég előtt is még 3-mal "ment" a Ludovika Csata, ám a hajrát jobban bírta a vendég együttes, amely egységes csapatmunkával egy 10-0-lal a maga javára fordította a találkozót. Bár a végső nagy vendég rohamban nem dobott kosarat, BME-MAFC sikerében elévülhetetlen érdemei voltak a mérkőzést 16 pontot, 11-11 lepattanót és labdát szerezve tripla-duplát elérő Bozsó Katicának, akinek csupán 2 gólpassz hiányzott a sportágban "fehér holló" ritkaságú quadruple-double-hoz, azaz hogy 4 statisztikai mutatóban is két számjegyű értéket érjen el.  

Bódi Ferenc: Gratulálok az ellenfélnek. Örülök, hogy ki tudtunk állni és le tudtuk játszani a mérkőzést. Boldog lettem volna, ha négy emberrel sikerül a végén nyerni, de nem sikerült, ettől függetlenül büszke vagyok a lányokra.

Gorácz Árpád: Gratulálok a Ludovika csapatának, hogy 5 emberrel, ráadásul a végén 4-gyel is ennyire helyt tudtak állni. Ezzel a széteső támadójátékkal nem bíztam benne, hogy nyerni fogunk, de végül sikerült. A mérkőzés folyamán nyolcvannégyszer dobtunk rá, amiből összesen csupán a harmada, huszonnyolc ment be. Örülök, hogy végig tudtuk csinálni az alapszakaszt kevesebb beteggel.

Statisztika

 

Az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

SZOESE – Ludovika Csata 87-55 (22-11, 19-16, 27-10, 19-18)
Szombathely, ELTE-SEK Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Kiss, Kovács.

 

SZOESE: JAKUBOVICS 20/6, Mezősi 17, BALOGH V. 24, SÁNDOR 10, PLÓZER 16. Edző: Kollerics Barnabás.

Ludovika Csata: Kovács 4, Mikula 2, POLGÁRI 17/15, Süle 4, JÁNOSI 28/6 . Edző: Bódi Ferenc.

 

Mindkét csapat minimális létszámmal jelent meg a mérkőzésen, ami azt jelentette, csere nélkül játszották le a mérkőzést. Egymásnak estek a csapatok, az első percekben fej-fej mellett haladtak, majd a nyitó negyed második felében egységes csapatmunkával 10 pont fölötti előnyt szerzett a SzoESE A második negyed kiegyenlített játékot hozott, a hazaiaknál megoszlottak a pontszerzés "édes terhei", míg vendég oldalon Jánosi V. volt elemében, szinte ő tartotta meccsben a vendégeket. A hazai csapat 14 pontos előnnyel mehetett pihenőre, a második  pedig félidőre úgy ment föl a pályára, hogy eldöntse a találkozót. Ez sikerült is Kollerics Barnabás tanítványainak, akik közül négyen is - Balogh Viktória (24 pont, 12 lepattanó), Jakubovics Dóra (20 pont, 10 gólpassz), Plózer Petra (16 pont, 15 lepattanó) és Sándor Anna (10 pont, 17 lepattanó) - dupla duplával vették ki részüket a végül magabiztos szombatheiy diadalból, míg a vendégeknél a sokat vállaló Jánosi mellé Polgári Melinda is felnőtt, hatékonyan "tüzelt", egymás után szórta a triplákat.

Sportszerű mérkőzésen győzött a jobb napot kifogó hazai csapat.

 

Kollerics Barnabás: Az eredmény az magáért beszél, de ennek ellenére egy nehéz mérkőzés volt. Öt játékossal kiállni ebben a nehéz világban nem egy egyszerű dolog. Sajnos Preisinger Boglárka elég komoly sérülést szenvedett nemrég, valószínűleg ő ebben a szezonban már nem tud visszatérni - ezt a győzelmet neki ajánljuk. A jövőben próbálunk olyan dolgokat is gyakorolni, ami esetleg a TFSE ellen eredményes lehet a negyeddöntőben. Szép feladat, szép kihívás, sok szeretettel várjuk a párharcot.

Bódi Ferenc: Elsősorban gratulálok az ellenfélnek. Játszottunk egy nagyon jó mérkőzést a fair play szellemében. Úgy gondolom, az volt a lényeg a mai napban, hogy élvezték a játékot a játékosok a mérkőzés minden percében. Örülök, hogy ki tudtunk állni.

Statisztika

 

Fotó: Práczki Péter

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink