114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Női egyetemi kosárlabda bajnokság: Hosszabbításos miskolci siker Debrecenben

Egy hete idegenben szoros, kiélezett mérkőzésen, most saját pályáján küzdelmes találkozón győzte le a SOTE a Szeged együttesét a női keleti  csoportban a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A csoport másik mérkőzése rendkívüli izgalmakat tartogatott, a miskolciak hosszabbításban, s abban is utolsó másodperces büntetővel győzött a DEAC otthonában. A nyugati csoportban a Közgáz Szombathelyen, a PEAC pedig Sopronban nyert simán, majd a baranyai és a vasi hölgyek egymás ellen dupláztak. Ezen a találkozón, bár volt egy parádés 3. negyede a PEAC-nak, a kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtó SzoESE örülhetett a győzelemnek.

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, nők

 

 

Keleti csoport, a 7. fordulóból elhalasztott mérkőzés

 

Semmelweis Egyetem - Szegedi RSC 48-32 (17-9, 11-7, 10-9, 10-7)
Budapest, SOTE csarnok, zárt kapuk mögött. V.: Kruk, Simon.

 

SOTE: BENEDA 4, Majsai 7/3, GANGL 10, Novák 2, Hámory. Csere: Szabó 1, OPITZ 8, Buzinkay 2, Kuczik 3, Jakobszen, Nagy 3/3, Pálmai 8/3. Edző: Hegyi Hanna.

Szegedi RSC: Lovrity 2, FINSZTÁL 6/6, Szabó 3, Fodor 4, VÁRADI 8. Csere: Kovács 6, Tóth 3/3, Kurinszki. Edző: Földi Alexandra.

 

Egy héttel korábban Szegeden mérkőzött meg a két csapat, ahol Semmelweis Egyetem diadalmaskodott Novák Anett hárompontosával. Most lassan indult a mérkőzés, 4 perc játék után 6:5 állt az eredményjelzőn. Az első negyed második felében "felpörgött" a budapesti csapat, amely a szakasz végére 8 pontos előnyre tett szert. A második negyedben egy 8-0-ás rohamnak köszönhetően már 15 pontosra is nőtt a SOTE előnye, végül 28-16-os hazai vezetéssel fordultak a csapatok.

A második félidőt a szegedi csapat kezdte jobban a 7. percig a kilenc szegedi pontra mindössze Pálmai Dóra egyetlen triplája érkezett válaszként, szorossá tették a találkozót a vendégek. A 3. negyed hajráját azonban "megnyomta" a SOTE és végül egyetlen ponttal ezt a negyedet is megnyerte. A 4. negyedben sem változott a játék képe, egy 5 perces szegedi kosárcsendnek köszönhetően három pontot még rá tudott tenni a különbségre a Semmelweis Egyetem. A mérkőzésen mindkét csapat inkább a védekezésben jeleskedett, ami meg is látszott a dobószázalékokon (29%-23%). A mezőnyben egyedül Gangl Kinga érte el a 10 pontot (10 pont, 3 gólpassz, 4 szerzett labda), de Pálmai Dóra és Opitz Kitti (8-8 pont) is közel járt hozzá. A SOTE csapatából még Beneda Piroska (4 pont, 5 lepattanó, 3 gólpassz és 4 labdaszerzés) sokoldalú játéka emelhető ki. A szegedi csapatból Váradi Nóra volt a legeredményesebb 8 ponttal és figyelemre méltó 18 lepattanóval. Rajta kívül Finsztál Zsófi (6 pont, 3-3 lepattanó, szerzett labda és gólpassz) teljesített még jól.

Hegyi Hanna: A lendületünkre nem panaszkodhatok, azonban a befejezésekben nagyon pontatlanok voltunk. Támadásunkra ismét a zűrzavar volt leginkább a jellemző, de jó védekezésünkkel javítottunk, labdaszerzéseinkkel meg tudtuk tartani az előnyünket. Gratulálok a szegedi csapatnak!

Földi Alexandra: Sajnálom, hogy nem tudtunk hasonlóan izgalmas meccset játszani, mint hazai pályán. Támadásban nem sikerült a legjobb helyzeteket kiválasztanunk, de a védekezésünkben léptünk előre, aminek örülök. Gratulálok ellenfelünknek és sok sikert kívánok nekik a továbbiakban.

Statisztika

 

 

A 13. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

 

DEAC - Miskolci Egyetem 67-68 (13-16, 17-17, 18-10, 10-15, 9-10)
Debrecen, Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma, zárt kapuk mögött. V.: Kisházi, Kokas.

DEAC: Baczuk 7/3, Mezei 2, Papp 2, HOLINKA-MIKLÓS 14/9, OCSNÁS 22/3. Csere: KERNÁCS 10/6, Nagy 6/6, Herdon 4. Edző: Kászoni Boglárka.

Miskolc: Kecskés 6, SZEGECZKI 13/6, Balázs 9/3, SIKORA 17/3 , Kababik 6. Csere: Nagy 2, PAPP SZ. 15/3. Mb. Edző: Chvatal Tünde.

Nagy iramú játékkal indult a 13. fordulóból elhalasztott mérkőzés, agresszív védekezéssel vetették magukat a mérkőzésbe a csapatok. Bár a vendégcsapat tartalékosan érkezett Debrecenbe, de pontosabb játékával így is sikerült nyernie az első negyedet. A második etapban maradt a fej-fej melletti küzdelem. Szép megmozdulásokat láthattunk mindkét csapat részéről. A debreceni csapat pontatlansága, több kihagyott dobása miatt maradt hátrányban a támadásait hatékonyabban befejező miskolciakkal szemben. A 3. negyed elején a DEAC agresszív letámadással rohanta le ellenfelét, s jó ritmusban támadva a szakasz első felét 10-1-re nyerve  átvette a vezetést. A vendégcsapat ezt nem nézte tétlenül és egy 8-0 rohammal visszakapaszkodott a mérkőzésbe. A záró felvonásban sem engedte el egymást a két csapat, izgalmas végjátéknak lehettünk tanúi. A mérkőzés vége előtt 15 másodperccel döntetlenre állnak a csapatok majd a dupla-duplától egy lepattanóval elmaradó Ocsenás Flóra (22 pont, 9 lepattanó) két higgadt  büntetőjének köszönhetően átvette a vezetést a DEAC. A válasz egyből érkezett is, a támadást Papp Szonja révén 2 ponttal zárta a Miskolc. A hazaiaknak 5 másodperc maradt a győzelem megszerzésére, de nem tudtak kosarat szerezni, következett a hosszabbítás. A ráadásban pattanásig feszültek az idegek, drámai végjáték alakult ki. 12 másodperccel a vége előtt egálnál a győzelemért támadott a Miskolc, amit a Debrecen szépen levédekezett, ám az utolsó tized másodpercben faultot fújtak a játékvezetők a vendégek javára. Sikora Emőke állhatott a büntető vonalhoz, aki a 17 pontos, 19 lepattanós dupla-duplája mellett az első sikeres büntetőjével megszerezte a győzelmet a vendégeknek. 

Kászoni Boglárka: Tetszett a mérkőzés intenzitása! Több gyors indításunk volt és elvállaltuk azokat a dobásokat, amiket el kellett vállalnunk! Lepattanó szerzésben nagyon sokszor lemaradtunk, amit az ellenfél megbüntetett! Zóna ellen viszont úgy érzem, hogy küszködtünk és nem ismertük fel a helyzeteket! Ennek ellenére büszke vagyok a lányokra!

Chvatal Tünde: Ez a meccs számunkra tét nélküli volt, úgy jöttünk Debrecenbe, hogy igyekszünk kihozni magunkból a maximumot, és majd meglátjuk mire elég. Nagyon-nagyon örülünk a végeredménynek, igazi csapatmunka és örömjáték volt számunkra. Reméljük Balázs Lea sérülése nem komoly, neki mielőbbi felépülést, a Debrecennek pedig további sok sikert kívánunk!

Statisztika 

 

 

 

 

Nyugati csoport, a 9. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

 

SZOESE - Közgáz SC és DSK 66-97 (22-24, 10-33, 18-20, 16-20)
Szombathely, ELTE-SEK Sportcsarnok zárt kapuk mögött. V.: Kiss, Kovács.

 

SZOESE: Preisinger 6/3, PÜSPÖKI 27/15, MEZŐSI 16/12, Balogh 2, PLÓZER 11. Csere: Koltay 4/3. Edző: Kollerics Barnabás.

Közgáz SC és DSK: KATONA 9, FARKAS 19/6, DOKTOR 15, MUNKÁCSI  12, PFANDLER 16. Csere: HIDAS 11/3, Ryan 6, Zana 9. Edző: Németh Kata.

 

Pörgős játékkal kezdtek a csapatok, felváltva estek a kosarak. Csúsztak, másztak minden labdáért a játékosok. Amikor a vendégek épp megléptek volna, a hazaiaknak beesett néhány triplájuk. A hazai csapat az egész mérkőzésen jól dobta a távoliakat, a szombathelyieknek sikerült 11-szer betalálniuk, összeségben 42 %-kal tüzeltek.  A 2. negyed közepéig mindkét csapat jól játszott, szebbnél szebb megmozdulások jellemezték ezt a periodust. Ekkor megtört a hazai lendület, és a vendégcsapat egységes csapatjátékával egy 22-1-es "száguldással" valóssággal állva hagyta a   hazaiakat, 25 pontos előnnyel mentek pihenőre a fővárosiak.

A második félidőben hajtott, küzdött a hat fős hazai csapat, de ez kevés volt a jó napot kifogó Közgáz csapata ellen. A hazai csapatból kiemelendő Püspök Lotti ponterős játéka, aki mellé Mezősi Anna lépett fel hasonló produkcióval. Plózer Petra pedig 11 pontos, 12 lepattanós dupla-duplával zárta a mérkőzést. Vendég részről gyakorlatilag az egész csapat dicsérendő, mindenki jó teljesítményt nyújtott, nem volt gyenge pont a Közgáznál, Németh Kata edző szépen forgatta csapatát, mindenki hasonló játékidőt kapott.

 

Kollerics Barnabás: Gratulálok az ellenfélnek, nagyon fizikális kosárlabdát játszottak, és ez a szűk kispadunkat elég hamar felőrölte. Körülbelül 15 percig játékban voltunk, ez a jó kinti dobásainknak köszönhető. Aztán utána sajnos elfogytunk, így azt hiszem, hogy ez a különbség is teljesen reális.

Németh Kata: Úgy gondolom, hogy a mérkőzés végeredménye nem teljesen fejezi ki az itt látottakat.  Én sokkal szorosabbnak éreztem, mint a 33 pont. A 11 hárompontos hihetettlenül sok, amit kaptunk, de örülök, hogy játszottunk, szerintem egy jó mérkőzést láthattunk. Gratulálok mindkét csapatnak.

Statisztika

 

 

A 9. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

 

SMAFC - PTE-PEAC 35-64 (6-13, 12-13, 10-20, 7-18)
Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Kapusi. Tóth.

 

SMAFC: PADOS 15/3, Takács, Gombkötő, Határ 2, CZIRJÁK 18. Edző: Márkus Tamás.


PTE-PEAC: Krikler 8, PROPSZT 4, Bátai, KÓBOR 15/3, Gergely 7. Csere: Óliás, Szabó 2, MÁNDITY 18, HORVÁTH G. 10. Edző: Gyenge Gábor.

 

A mérkőzés első 5 percében kiegyenlített volt a játék, elég pontatlanul játszottak a csapatok. A negyed második felében a vendég pécsiek lehiggadtak, játékuk pontosabbá vált, s 7 ponttal elléptek a soproniaktól.  A második negyed kiegyenlített, helyenként szép játékot hozott, de a félidő végére az öt játékossal felálló SMAFC lányain látszottak a fáradság jelei, jól jött nekik a hosszabb pihenő melyre 8 pontos hátránnyal mentek. A fordulás követően nem igazán változott a játék képe, inkább fokozatosan nőtt a különbség a két csapat között. A harmadik negyed végére már 17 ponttal vezetett tudatosabban, pontosabban játszó Pécs. Az utolsó negyedet is becsülettel és lelkesen játszott a SMAFC, de ebben a negyedben már nagyon látszott, hogy nincs csere a kispadon. Az utolsó kosarat a dudaszó pillanatában Határ Veronika szerezte, aminek a hazaiak nagyon örültek és a sportszerűségből kiválóan szereplő ellenfél is osztozott ebben az örömben. Hazai részről Czirják Anna (18 pont, 10 lepattanó), a pécsiektől pedig Mándity Mirna (18 pont, 17 lepattanó) ért el dupla-duplát.

 

Márkus Tamás: Gratulálok a pécsi csapatnak, megérdemelten győztek. Azonban még nagyobb gratuláció jár a saját játékosaimnak, ugyanis ismét kevesen voltunk, de a mérkőzés végéig becsülettel, nagy kedvvel játszottak. Köszönöm nekik a munkát.

Gyenge Gábor: Először is gratulálok a csapatomnak a győzelemhez és örülök, hogy ilyen hosszú út után még tudtak energiát meríteni magukból és kicsit felpörögni a második félidőre. A Sopronnak pedig az első félidei szép teljesítményéhez gratulálok.

Statisztika 

 

 

A 4. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

 

PTE-PEAC - SZOESE 48-64 (9-20, 10-17, 23-8, 6-19)
Pécs, zárt kapuk mögött. V.: Fleischmann, Téczely

 

PTE-PEAC: MÁNDITY 11/3, Krikler 4, Szabó 2, KÓBOR 17/3, BÁTAI 4. Csere: Szomor, Temes 4, Horváth 2, Óliás 4. Edző: Gyenge Gábor.

SZOESE: Jakubovics 6/3, Preisinger 9/6, PÜSPÖKI 22/6, PLÓZER 6, SÁNDOR 6. Csere: Mezősi 4, BALOGH V. 11/3. Edző: Kollerics Barnabás.

 

Mindkét csapat egy-egy az előző napon lejátszott mérkőzéssel a lábában lépett pályára.  Az első félidőben a szombathelyi csapat nagy fölényben játszott, jóval pontosabban, lendületesebben kosarazva ellenfelénél szünetig közel 20 pontos előnyt szerzett. Térfélcsere után egy teljesen más felfogásban kosarazó, lendületes, agresszív pécsi csapat ment föl a pályára és bár a lelkesedése az utolsó pillanatig kitartott, de az ereje nem. A 3. negyed végére 3 pontra felzárkóztak a hazaiak, ám a záró szakaszban a szombathelyiek higgadt, pontos játékukkal újfent rákényszerítették akaratukat a vendéglátókra, s végül magabiztos győzelmet arattak.

 

Gyenge Gábor: Gratulálok a Szombathelynek a győzelemhez, a csapatomnak pedig a nagy feltámadáshoz…! A második félidőben megmutatta a csapat, hogy tud úgy kosárlabdázni, ahogy én is szeretném! Ejh ha tudnánk többet edzeni…! Sajnálom, hogy a végén nem sikerült nyernünk.

Kollerics Barnabás: Jól kezdtük a mérkőzést, a szoros emberfogással sikerült megzavarnunk az ellenfelet és a félidőre nagyobb előnyre tettünk szert. Szeretném megdicsérni a pécsi csapatot, mert a szünet után nagy elszántsággal jöttek ki a pályára és egy remek, huszonhárom-nyolcas harmadik negyedet produkálva nyílttá tették  a mérkőzést. A végén  higgadtabbak voltunk és sikerült nyernünk.    

Statisztika

 

Fotó: Práczki Péter

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink