114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Női Egyetemi Kosárlabda Bajnokság: Döntős a Győr - izgalmas visszavágók várhatók a női mezőnyben

A győriek és a miskolciak hamar "lezavarták" negyeddöntős párharcukat. Az első meccs, az Avas alján nagy és izgalmas csatát hozott. A nyugati csoport győztese 6 pontos előnyt szerzett, hogy ezt Győrben egy jóval biztosabb 20 pontos sikerrel "fejelje meg" , így megvan a négyes döntő első résztvevője. A másik 3 párharc kifejezetten érdekesen és izgalmasan alakul. A BME-ELTE fővárosi párharcban nem nagyon érdemes hazai pályáról beszélni, lévén mindkét csapat a Tüskében próbál kiszúrni aktuális ellenfelével. A hétfői visszavágó mindenesetre szűk, 5 pontos ELTE-vezetésről indul. A keleti csoportot veretlenül megnyerő TF még szűkebb, 2 pontos előnyből várhatja a remekül küzdő, s helyenként kimondottan jól játszó Szombathely elleni visszavágót, s amint edzőjük ígérte: a SzoESE játékosai a TF csarnokában sem adják olcsón a bőrüket. A DEAC gyakorlatilag végig vezetve szerzett 10 pontos előnyt a Közgázzal szemben, itt is érdekes lesz a második felvonás.

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, női negyeddöntő, 1. mérkőzések

 

Miskolci Egyetem - UNI-Győr Széchenyi Egyetem 62-68 (15-15, 14-9, 15-29, 18-15)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Marton, Vaszi.

 

Miskolci Egyetem: KECSKÉS 13/3, Szegeczki 6, Balázs 1,  SIKORA 14, Kababik 4. Csere: TAKÁCS 15/9, NAGY E. 7/3, Papp 2. Edző: Lippai Szabolcs.

UNI-Győr Széchenyi Egyetem: BAFFY 18/3, Rozmán 6/3, , Horváth D. 8/6, Horváth K. 5,  NAGY R. 9/6 Csere: PERL  10, BÁNSZEGI 6, Szűts 6, Pozsgai. Edző: Barthalos istván, Balla Dóra.

 

Nagy lendülettel, pontos, jó játékkal és 3 triplával kezdett a győri csapat. Érthető hazai időkérés után a Miskolci Egyetem együttese is "felpörgött", és a negyed végére ledolgozta hátrányát. (15-15). A második negyedben a csapatok fej-fej mellett haladtak, a félidő hajrájában a miskolci lányok Kecskés Karina vezérletével átvették a vezetést (29-24).

Szünet után a vendégcsapat még nagyobb sebességre kapcsolt és letámadásával sikerült zavarba hozni a hazaiakat, labdákat, s könnyű kosarakat szerezve fordított és ellépett a Győr (44-53). A Miskolc azonban nem tört meg, a hazai együttes  minden energiáját felhasználva közelített a nyugati csoport győzteséhez. Valmivel közelebb is került hozzá, de fordítani nem tudott, így az első találkozó győztesei a győri egyetemisták lettek, akik 6 pontos előnyt szereztek.

 

Lippai Szabolcs: Beragadtunk a kezdésnél, de szerencsére hamar vissza tudtunk kapaszkodni a játékba. A lányok nagyon küzdöttek és sebességben is partiban tudtunk lenni, viszont sok apró hibát ejtettünk a mérkőzés során, ami megbosszulta magát. Várjuk a visszavágót, ahol mindent meg fogunk tenni, hogy egy jó mérkőzést tudjunk játszani.

Barthalos István: Igazi rájátszásos mérkőzés volt. Számítottam arra, hogy a miskolci lányok jó formában vannak, mert az utolsó mérkőzéseken bravúr győzelmeket arattak. Úgy gondolom, hogy az akaratunk vitt előre és ezért tudtunk nyerni egy nagyon nehéz mérkőzésen. Próbáltunk valamilyen szinten készülni az ellenfélre, de látatlanban csak a statisztikák alapján tudtunk. Nagyon ügyesen játszott a Miskolci Egyetem csapata. Bízom a további jó folytatásban, gratulálok az NB I-es győri női kosárlabda csapatnak, akik velünk egy időben játszva – szintén Miskolcon – megszerezték a bronzérmet.

Statisztika

 

 

 

BME-MAFC - ELTE-BEAC 65-70 (16-12, 11-17, 23-21, 15-20)
Budapest, Tüskecsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Németh, Rózsavölgyi.

BME-MAFC: Bozsó 4/3, HIZSNYIK 17/3, MUNTEÁN 15/3, Korondán 6, Kardos. Csere: GRÓF 11, Nagy 8/6, Benkő 4, Zovits, Máthé. Mb. edző: Weisz-Tiba Klára.

ELTE-BEAC: Varga 8/3, TAKÁCS 17/3, LENDÉR 18/6, NAGYI 20/6, Fabini. Csere: Simoncsik 5/3, Biszák 2, Orosz, Simon. Edző: Laklóth Anna, Zsoldos András.

 

A tét rányomta bélyegét a mérkőzésre. Már az első pillanattól sok rossz döntés született mindkét oldalon, a csapatok egymás hibáiból éltek. Először a BME ragadta magához a kezdeményezést, de nem tudott nagyon meglépni. Korondán Boglárka és Munteán Lili felváltva "röpködtek" a lepattanókért (8 és 11) hazai részről, de nem sikerült belőle előnyt szereznie a "műszaki alakulatnak".  Az ELTE csapatából Nagyi Tímea (20/6 pont, 28 IBM, 8 lepattanó) adta fel a leckét a hazaiaknak. A BME-s lányok nagyon pontatlanul céloztak az egész találkozón. Noha időnként nagyon jól és agresszívan védekeztek a hazaiak, a pontos támadás befejezésekre nem maradt erő.

A második félidő elején ellépett az ELTE. Egymást szépen helyzetbe hozva, jól kosárlabdázva majdnem 10 pontos előnyre tettek szert. Lendér (18/6 pont, 11 lepattanó, 5 kiharcolt fault), és Takács (17/3 pont, 5 assziszt, 4 lepattanó) is előlépett húzóemberré.  Időkérés után a BME rendezte sorait, és jó védekezéssel Hizsnyik Dóra (17/3 pont, 6 kiharcolt fault), valamint Gróf Júlia (11 pont, 6 lepattanó, 5 kiharcolt fault) vezetésével felzárkózott egálra a negyed végére. Az utolsó negyedben az ELTE-BEAC csapatának még voltak tartalékai, így nagyon hamar újra 11 pontos előnyre tettek szert. A BME-s lányok némi szerencsével az utolsó pillanatban faragtak még hátrányukból, ezzel teljesen nyílttá tették a visszavágót - már csak azért is, mert arra is a Tüskecsarnokban  kerül majd sor...

Tiba Klára: Sok rossz döntést hoztunk, amit kegyetlenül megbosszult az ELTE. Nem számít a vereség a lényeg, hogy közel vagyunk. Nem adjuk fel, jövő héten megpróbálunk hat ponttal nyerni! Gratulálok az ELTE-nek, a csapat edzőjének, Árpinak pedig gyógyulást kívánunk!

Laklóth Anna: Gratulálok a BME csapatának, szó szerint az utolsó másodpercig harcoltak, hogy szoros végeredmény szülessen. Örülünk a győzelemnek, de maradt bennünk hiányérzet, mert többször a kezünkben volt a mérkőzés, de mindig visszaengedtük a harcos hazaiakat. Semmi nem dőlt el, az első félidőt mi nyertük, készülünk a jövő hétfői visszavágóra.

Statisztika 

 

 

SzoESE - TFSE 64-66 (12-11, 14-22, 19-16, 19-17)
Szombathely, ELTE-SEK Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Dr. Magyari, Antoni.

 

SzoESE: JAKUBOVICS 14/6, PÜSPÖKI 18/9, Balogh V. 2, Sándor 8, PLÓZER 16. Csere: Mezősi 6. Edző: Kollerics Barnabás.

TFSE: Dömötör 10/6, Szeitl 2,, Benke 10, Burján 6, KIRÁLY 11/9 . Csere: Boros 5/3, KENYERES 10/6, Galli-Hirling, HANTI 7/3, Szabó 5/3. Edző: Hegedűs Péter.

 

A keleti győztes, 12-0-s alapszakaszt lehozó TFSE látogatott a nyugati negyedik SzoESE csapatához. Nagy elánnal kezdtek a csapatok. Fej fej mellett haladtak, egyik fél sem tudott meglépni a másiktól. "Brusztolós", kevés pontot hozó első negyedet hoztak le a mérkőző felek. A második negyedre feljavult a TF játéka, a fővárosiak kevesebbet hibáztak, mind a vendéglátók. Kicsit nyílt is a képzeletbeli olló a csapatok között, meglépni látszott a TFSE csapata, amely 7 pontos előnyt "szorgoskodott" össze a félidőre.

Kollerics Barnabás edző szünetbeli "fejmosása" jót tett a hazai lányoknak. A szombathelyiek határozottabbakká, pontosabbakká váltak a harmadik negyedre. Le tudtak faragni félidei hátrányukból 3 pontot így nyílttá tették a végjátékot. A záró szakasz elején erősített, s 9 ponttal ellépett a TF,  vége elött 2 perccel 55-64-es vendég vezetésnél elúszni látszott a mérkőzés, s talán az egész párharc is a hazaiak számára. A SzoESE lányai azonban nem törtek meg, nem adták fel, s egy 9-2-es rohammal felzárkóztak, sőt a győzelem esélye is felcsillant előttük. 6 másodperccel a vége előtt hazai időkérés következett. A Szombathely edzője "megálmodta" a nyerő figurát a győzelemhez, de csapatának nem sikerült ezt megvalósítani, Püspöki kiszorított helyzetből elengedett dobása célt tévesztett, így a vendég TFSE csapata nyerte az első mérkőzést. A hazai csapat nagyot küzdött, így a papíron esélyesebb veretlen vendégek csak 2 ponttal nyertek, izgalmasnak ígérkezik a budapesti visszavágó. 

Hazai oldalról az igen mutatós dupla-duplát elérő Plózer Petra (16 pont, 19 lepattanó, 31 VAL), Jakubovics Dóra (14 pont, 7 lepattanó, 3 szerzett labda, 6 kiharcolt fault), és Püspöki Lotti 18 pont, 5 lepattanó, 9 kiharcolt fault, 24 VAL játéka emelkedett ki. Vendég oldalról: Király Andrea (11-11 pont és lepattanó, 16 VAL) ért el dupla-duplát, Benke Sára, Dömötör Petra és Kenyeres Anett 10- 10 pontig jutott.

 

Kollerics Barnabás: Először is gratulálok mindkét csapatnak, mert úgy gondolom,  egy nagyon izgalmas, nézők számára is szórakoztató mérkőzés lett volna, ha nincs a Covid. Az én csapatom azért érdemel nagyon nagy dicséretet, mert hat emberrel tudtunk játszani egy ilyen szoros meccset a veretlen TF-fel. Kár a második negyedért, ha az nem lett volna, akkor más a játék képe, mert ott nagyon sok eladott labdánk volt. Ennek ellenére nem adtuk fel, szépen jöttünk fel a végén és 6 másodpercnél még volt egy labdánk, de sajnos nem tudtuk megoldani a felrajzolt feladatot. Ettől függetlenül ez egy oda-vissza párharc, elutazunk Budapestre és ott sem feltartott kézzel lépünk a pályára.

Hegedűs Péter: Tragikusan játszott a csapat, azt hiszem ideje megtartani a szezon első MEFOB edzéseit még a visszavágó előtt, mert nagyon nincsenek összeszokva a lányok. Mentális fáradság uralkodott a csapaton. Igyekszünk a hazai visszavágón frissebbek lenni, hiszen a Szombathelynek minden esélye megvan arra, hogy a négyes döntőbe bejusson. Gratulálunk az ellenfélnek a jó játékhoz, bízunk a jobb folytatásban.

Statisztika 

 

 

 

 

DEAC - Közgáz 60-50 (15-9, 5-8, 20-19, 20-14)
Debrecen, Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma, zárt kapuk mögött. V.: Hegedűs, Kokas.

DEAC: MEZEI 10, HOLINKA-MIKLÓS 14/12, Herdon 2, Szabó Z. 7/3, OCSENÁS 17. Csere: Szabó G. 3, Sükei 7, Nagy, Ruzsa-Kiss-Schubert, Schmidt, Cseri, Záhorszky. Edző: Kászoni Boglárka, Kovács Imre.

Közgáz SC: DOKTOR 17/6, Farkas 7/3, Hidas 4 Munkácsi 2, Pfandler 10,. Csere: Ryan 2, Szammer 2, Strupka, Zana 6. Edző: Németh Kata.

Holinka-Miklós Hanna triplájával indult a találkozó, Doktor Anna sikeres közelije érkezett rá válaszul az ellenféltől. Az első játékrész közepén egyenlő volt az állás (7-7), az összecsapás ezen periódusában sok volt a hiba, és mindkét együttes többször is pontatlanul vette célba a gyűrűt. A negyed végére hatpontos előnyt szerzett a Debrecen két távolijának (Holinka-Miklós, Szabó Gréta voltak eredményesek) és Szabó Zita kosarának köszönhetően (15-9). A második etap elején Ryan Júlia szépített, ám Szabó Zita hárompontossal reagált erre, sőt Ocsenás Flóra 20-11-re alakította az eredményt. Ezt követően Pfandler Csenge percei következtek, vezetésével szünetre feljött a Közgáz (20-17). A fordulás után újra a hazaiak kezdtek eredményesebben, a Közgáz Hidas Réka büntetőivel állta a sarat, azonban Holinka-Miklós újabb triplája, majd Mezei Dóra közelije ismét lendületbe hozta a DEAC-ot (29-21). A fővárosiak azonban nem törtek meg, a 25. percben Doktor triplája csökkentette a cívis vezetést, amely 40-36-os volt az utolsó negyed előtt. A záró felvonás kezdetén úgy tűnt, a 17 pontos, 12 lepattanós dupla-dupláig jutó Ocsenás és Sükei Zsuzsanna kosarai eldöntik a meccset: 9-0-lal nyitott a DEAC. A 35. percben 15 pontosra nőtt a hajdúságiak előnye. Egy 13-4-gyel tette újfent izgalmassá az "üldözőversenyt" a Közgáz, amely 6-ra megközelítette a hazaiakat. A meccs Mezei 4 jó büntetőjével és 10 pontos debreceni győzelemmel zárult - izgalmasnak ígérkezik a visszavágó.

Kászoni Boglárka: A lányok nagyon jól védekeztek az első perctől az utolsóig. Lepattanózásban voltak gondjaink, hiszen sokszor engedtük ellenfelünknek, hogy második esélyből szerezzen pontokat. Támadásban voltak problémák, de már az öltözőbe megbeszéltük, hogy a védekezésünk lesz a mérkőzés kulcsa. Büszke vagyok a lányokra, mert hatalmasat küzdöttek.

Németh Kata: Kosárlabda edzőként a kosárlabda játékot tudom értékelni, amiből ma nem sokat láthattunk. Gratulálok a lányaimnak a végtelen fegyelmezettségért és türelemért, a Debrecennek pedig a győzelemhez.

Statisztika 

 

 

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, női negyeddöntő, 2. mérkőzés

 

UNI Győr SzESE - Miskolci Egyetem 76-56 (20-14, 21-11, 20-11, 15-20)
Győr, Városi Egyetemi Edzőcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Földesi, Erős.

 

UNI Győr SzESE: BAFFY 12/3, Rozmán 6/3, Horváth D. 6/6, HORVÁTH K. 11/3, NAGY R. 6. Csere: PERL 23/12, BÁNSZEGI  6, Tóth, Király 2, Szűts 4, Pozsgai. Edző: Barthalos István.

Miskolc: Kecskés 10, TAKÁCS  13/9, Szegeczki 6, KABABIK 10, SIKORA 9. Csere: Nagy 6, Papp 2, Balázs. Edző: Lippai Szabolcs.

 

Az első mérkőzés Miskolcon nagyon kiélezett volt, 6 pontos előnnyel várta a Győr a visszavágót. A hazai csapat az első negyedtől próbált dominálni, tempós gyors játékkal. A miskolci lányok egy jó zóna védekezéssel kezdték a mérkőzést, de a hazai gyűrű a győrieknek kedvezett, akiknek a 2. negyedben többször is sikerült “átdobni” a zónát - végül összesen 9 triplát értékesítettek. Míg miskolci oldalról Takács Anna (13/9) volt többször is eredményes a hárompontos körív mögül. A Győr vezére ezúttal Perl Zsófia volt, aki 23 pontig jutott, 4 triplát süllyesztett el az ellenfél gyűrűjébe. Az első félidőben már nagy különbségre tett szert a hazai csapat, de a vendégek végig küzdöttek. Végül 20 ponttal győzött, és kettős győzelemmel jutott a négyes döntőbe a győri együttes.

 

Barthalos István: Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült a Final Fourba bejutnunk. A motivált csapatom ellen senki sem  tudott volna a mai napon győzedelmeskedni. Köszönjük a játékot a Miskolc csapatának és jobbulást kívánok sérült játékosuknak.

Lippai Szabolcs:  -Örülök hogy idáig eljutottunk a csapattal, nagyon jó mérkőzéseket játszottunk az évben, büszke vagyok a lányokra Gratulálok a Győr csapatának, és mielőbbi gyógyulást kívánunk Balázs Leának!

Statisztika 

Továbbjutott: UNI Győr kettős győzelemmel.

 

Fotó: Práczki Péter

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink