114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Mozdulj rá! - Mozdultak az ELTE-sek december 19-én: együtt lépcsőztek Kapás Bogival

2016. december 19-én 11 órától az Eötvös Loránd Tudományegyetem és sportegyesülete, a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) sport- és egészségnépszerűsítő kampánynyitó eseményt szervezett Kapás Boglárkával, az ELTE Sport Arcával, az Újpesti Torna Egylet riói bronzérmes úszójával, az ELTE hallgatójával.

Az eseményen egy közös lépcsőzésre is sor került, mellyel az egyetemi polgárok figyelmét szeretnék felhívni az egészséges és aktív életmódra.

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség már több, az egészséges életmódot és a sportot népszerűsítő progamban dolgozik együtt az egyetemmel, és sportegyesületével.

Az ELTE Sportiroda és a BEAC külföldi minták alapján dolgozta ki az ELTE hét karán megjelenő, lépcsőzésre ösztönző liftmatrica és plakáttervet az „Egészséges életmód az ELTE-n!” kampány részeként.

A kampány fő célja, hogy rendszeres mozgásra, aktív közösségi életre sarkallja az egyetemi hallgatókat és dolgozókat, felhívja a figyelmet az egyetemi sportolási lehetőségekre, a BEAC-ban űzhető sportágak széles választékára, és a sportinfrastruktúra fejlesztések fontosságára.

A kampány nyitóeseményén Kapás Boglárka, az ELTE Sport Arca, Prof. Dr. Mezey Barna, az ELTE rektora, Dr. Scheuer Gyula, az ELTE kancellára, Dr. Demetrovics Zsolt, az ELTE PPK dékánja, Simon Gábor, a BEAC ügyvezető igazgatója, valamint számos egyetemi hallgató és oktató jelenlétében közös lépcsőzésre került sor az ELTE PPK Kazinczy utcai épületében.

Ezt követően Kapás Boglárka, Prof. Dr. Mezey Barna, Dr. Scheuer Gyula és Simon Gábor közösen felhelyezték a hallgatókat és dolgozókat lépcsőzésre ösztönző liftmatricákat és plakátokat.
Kapás Boglárka, az ELTE hallgatója elmondta, élsportolóként kötelességének érzi, hogy az egészséges életmódot népszerűsítse, az aktív sportolás felé vezető első lépések pedig már akkor eldőlnek, amikor a lift helyett a lépcsőzést választjuk vagy sem.

Simon Gábor, a BEAC ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy az éppen aktuális újévi fogadalmak idején fontos felhívni a figyelmet a rendszeres sportolásra, melynek kiváló példája a lépcsőzésre ösztönző liftmatrica és plakátterv, mely az „Egészséges életmód az ELTE-n kampány” részeként valósult meg.

„A BEAC 5200 regisztrált sportolóval büszkélkedhet, ami azt jelenti, hogy az ELTE negyedét meg tudjuk mozgatni, ugyanakkor fontosnak tartjuk, hogy ilyen jellegű kampányokkal is felhívjuk az ELTE hallgatók és dolgozók figyelmét az egyetemi sportolási lehetőségek széles tárházára.” – nyilatkozta Simon Gábor.

A plakátok felhelyezése után a résztvevők számára lehetőség nyílt közös fényképek készítésére Kapás Boglárkával, illetve begyűjthették a riói bronzérmes úszónő aláírását is.


forrás: http://www.beac.hu/hirek/elte/kapas-bogival-lepcsoztek-az-elte-sek/
fotók: BEAC

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink