114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

MoonBike 2021

A Pécsi Tudományegyetem május 15-től ismét elindítja egészséges életmódra ösztönző, nemzetközi kerékpáros kihívását.

A "MOONBIKE" címmel futó kihívás lényege, hogy együtt, közösen biciklivel jussunk el a Holdra, azaz bárhol a világon tegyünk meg összesen 384 400 km-t.

Cél - a tavalyi rekordokat megdöntve - két hónap alatt biciklivel vagy szobakerékpárral megtenni a Föld-Hold távolságot, azaz összesen 384 400 km-t, valamint a kihívás teljes időtartama alatt elérni az 1 millió kilométert.

A kihíváshoz május 15-től bárki csatlakozhat a projekt Facebook oldalán. A tekerés szerelmeseinek nincs más dolguk, mint kerékpáros applikáció segítségével a megtett távot screenshot kép formájában, üzenetben vagy bejegyzésként elküldeni a kihívás Facebook oldalára. Ha szobakerékpárral vesztek részt a kihívásban, a kilométeróra kijelzőjének fényképét kell feltölteni.

Ebben az évben részkihívásokkal, kitelepülésekkel is készülnek a szervezők, annak érdekében, hogy a virtuális közösség tagjai megismerhessék egymást és a Pécsi Tudományegyetemet, annak egészséges életmódra, környezettudatosságra nevelő projektjeit.

Tervezett találkozási pontok:

Május 29. Orfű tókör és egyéb programok a Malmoknál

Június 26. Mohács-Baja-Mohács túra

Július 17. Velence-tó kör Gárdonyból a Tekerbringa kölcsönzőtől

 

A részkihívások során adott hétvégéken bizonyos távok megtételére bíztatják a szervezők  ténylegesen vagy virtuálisan a résztvevőket, melyek teljesítését külön nyereményekkel jutalmazzák.

A PTE, mint Magyarország legzöldebb egyeteme, kiemelt célja a programmal a - tömegközlekedésnél a pandémiás helyzetben jóval biztonságosabb – környezetbarát kerékpáros közlekedés népszerűsítése, a CO2 kibocsátás csökkentésével az üvegházhatás redukálása.

Csatlakozz a kihíváshoz, mely mind a hobbi kerékpározók, mind a profi versenyzők által megtett kilométereket várja.

A lelkes birángásokat a szervezők hetente jutalmazzák!

További információ

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink