114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Papírforma-eredmények a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban

Folytatódnak a küzdelmek a női és a férfi Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A férfi csapatok már a 4. fordulóban is megmérkőztek, a hölgyek küzdelmei a Keleti csoportban jelenleg a 2., a Nyugati csoportban pedig a 3. fordulónál tartanak.

Olvasási idő: 1,5 perc

A férfiaknál a Keleti csoportban folytatta jó szereplését az előző két kiírás győztese: a TF, mely hazai pályán, Laman Richárd vezérletével az újonc AKE-BGE-t múlta felül magabiztosan. Ismételten vereséget szenvedett a Szeged csapata, ezúttal az Egertől. A debreceni egyetemek csúcsrangadóján a Medikus SE hazai pályán több mint 80 ponttal kapott ki a Debreceni Egyetemtől, míg az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzésen az AKE-BGE nem bírt a Nyíregyházi Egyetemmel: 11 pontos vereséget szenvedett. Részletes képes beszámoló ITT.

A Nyugati csoportban is pótoltak egy, az 1. fordulóból elmaradt mérkőzést, amelyen a Közgáz SC és DSK 37 pontos győzelmet aratott a Veszprémi Egyetem ellen, amely aztán a Petőfi SE legyőzésével vigasztalódott. Izgalmas és pontokban gazdag mérkőzést hozott a Szombathely és a PTE-PEAC összecsapás, amelyen a hazai csapat Körmendi vezérletével 91-67-re diadalmaskodott. A Széchenyi Egyetem átmentette jó formáját a 4. fordulóra, és fölényes győzelmet aratott a SMAFC ellen, a BME-MAFC pedig az NKS SE-t „ütötte ki”. Részletes képes beszámoló ITT.

 

A hölgyeknél mindössze három mérkőzést rendeztek, kettőt a Keleti, egyet a Nyugati csoportban. Utóbbiban már a 3. fordulóban járnak a csapatok, amelyek közül a PTE-PEAC legyőzte a SMAFC együttesét. A keleti ágon a 2. fordulóban a Miskolci Egyetem fölényes sikert aratott a Nyíregyházi Egyetem ellen a regionális rangadón. Rendkívüli izgalmakat hozott a Szegedi RSC és a Debreceni Egyetem összecsapása, amely végén a vendégek örülhettek - a Debrecen az ötperces hosszabbításban fordította maga javára a mérkőzést. Részletes, képes beszámoló ITT.

Szöveg: Márványkövi Ferenc

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink