114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Meglepetések és kiszámítható eredmények váltakozása a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban

November utolsó hetében is számos érdekes és izgalmas összecsapással folytatódott a férfi és női Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság. A férfiaknál a Nyíregyháza és a Miskolc is rangadót nyert, a SMAFC pedig meglepetést okozott. A nőknél két csapat: az ELTE-BEAC és a Közgáz is tarolt.

Olvasási idő: 1,5 perc

A férfiaknál mindkét csoportban már a 7. fordulónál tartanak a csapatok. A Keleti csoportban. a Nyíregyháza Egerben (80–75), míg a Miskolc Debrecenben nyert rangadót (76–68). Két másik együttes, az AKE és az ELTE-BEAC első győzelmét aratta. Az AKE a Szegedet, az ELTE pedig a Debreceni Medikus SE-t múlta felül magabiztosan. A csoportot továbbra is a TFSE vezeti a Miskolc és a Nyíregyháza előtt.

A részletes képes beszámolót ITT olvashatod el, míg a Keleti csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT találod.

Nyugaton a SMAFC okozott meglepetést, 74–68-ra legyőzte a BME-MAFC együttesét. A SZoESE sem volt tétlen, a végjátékban kerekedett a Közgáz fölé, így megnyerte csoport rangadóját (73–61). A tartalékos Veszprém mindössze egy félidőn át tudta tartani a lépést a PEAC-cal, amely 100–70-re nyert hazai pályán. A Mosonmagyaróvár fölényes sikert aratott a mindössze öt játékossal kiálló NKE együttese ellen (115–60). A csoportot a Szombathely vezeti, második a Közgáz, harmadik a BME-MAFC.

A részletes képes beszámolót ITT olvashatod el, míg a Nyugati csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT  találod.

A nőknél a Keleti csoportban két mérkőzést rendeztek a 4. fordulóban. Az ELTE-BEAC kiütötte a Nyíregyházát (37–140), míg a Miskolci Egyetem szoros mérkőzésen nyert a Szeged vendégeként (53–63). Győzelmükkel a miskolciak feljöttek a csoport második helyére.

A részletes képes beszámolót ITT olvashatod el, míg a Keleti csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT találod.

A nyugati ágon három mérkőzést bonyolítottak el az 5. fordulóban, amelyeken egy hazai, és két vendéggyőzelem született. A csoportelső Közgáz 131–36-re lépte le ellenfelét, a SMAFC-t, a 2. helyen álló Széchenyi KA pedig szoros küzdelemben múlta felül a BME-MAFC együttesét idegenben (79–69). A csoport harmadik összecsapásán az NKE-Csata idegenben győzte le a PTE-PEAC-t 61–47-re, s ezzel feljött a 3. helyre.

A részletes képes beszámolót ITT olvashatod el, míg a Nyugati csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT  találod.

 

Szöveg: Márványkövi Ferenc

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink