114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Közeledik az alapszakasz vége a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban

Meccsdömping volt a férfiaknál az egyetemi kosárlabda-bajnokságban, a két csoportban kilenc mérkőzés zajlott. A játéknap rangadóján a Nyugati csoportban a Szombathely kiütötte a Mosonmagyaróvárt. A nőknél mindössze öt találkozót bonyolítottak le, amelyeken többnyire szoros eredmények születettek. Az alapszakasz véghajrája előtt a címvédő TFSE nem lépett pályára.

Olvasási idő: 1,5 perc

Férfiak

A papírforma szerint alakult a 14. forduló a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság keleti ágán. Az Eger hazai környezetben 84–61-re legyőzte a Debreceni Medikus SE-t, a Debreceni Egyetem az AKE vendégeként diadalmaskodott (81–48), a TFSE pedig saját közönsége előtt fektette kétvállra az ELTE BEAC-ot (76–49). A debreceni alakulatok házirangadóján a Debreceni Egyetem „udvariatlan” házigazdának bizonyult a medikusokkal szemben, 108–67-re nyert.

Részletes képes beszámoló ITT.

A Keleti csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT találod.

A Nyugati csoportban az éllovas Szombathely nagyarányú győzelmet aratott a Mosonmagyaróvár ellen (94–58), és a Közgáz sem kímélte ellenfelét, a PTE-PEAC-ot (119–67). Az alsóházi rangadón a Veszprém 14 ponttal bizonyult jobbnak a SMAFC-nál (63–49). A héten az NKE SE kétszer is pályára lépett, ám nem sikerült győznie egyik alkalommal sem: először a Petőfi SE (85–62), majd a csoportharmadik BME-MAFC ellen (90–51) kapott ki.

A nyugati ágat továbbra is a Szombathely vezeti, második a Közgáz, a BME pedig győzelmével letaszította a Mosonmagyaróvárt a harmadik helyről.

Részletes képes beszámoló ITT.

A Nyugati csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT találod.

Nők

A hölgyeknél a keleti ágon két találkozót rendeztek. Az ELTE az első mérkőzésén szoros csatában legyőzte a Szegedet (67–59), a Debrecen vendégeként azonban vereséget szenvedett (75–44).

A csoportban továbbra is első a TFSE, második a Debrecen, harmadik a Miskolc.

Részletes képes beszámoló ITT.

A Keleti csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT találod.

A Nyugati csoportban három találkozó zajlott. A PTE Petőfi SE szoros küzdelemben maradt alul a BME MAFC-cal szemben (57–53), a Széchenyi Kosárlabda Akadémia azonban könnyedén múlta felül a PTE-PEAC-ot (93–52) idegenben, míg az NKE-Csata elkápráztatta saját közönségét a SMAFC elleni találkozón (118–19).

A hét csapatot felvonultató csoportot a Közgáz vezeti a Széchenyi Kosárlabda Akadémia és a BME-MAFC előtt.

Részletes képes beszámoló ITT.

A Nyugat csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT találod.

 

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Fotó: Práczki Péter, freepik

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink