114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Kiütéses győzelemmel jutottak tovább a károlis kézilabdás lányok a MEFOB selejtezőn

Március 13-án, hétfőn játszották a kézilabdások a MEFOB selejtező visszavágóját a Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) lányai. Szűk kerettel egy pörgős meccsen 30-24, összesítettben 56-44 végeredménnyel sikerült kivívnia a továbbjutást a KRE csapatának.

A két kézilabdás csapat az alábbi összeállításban állt pályára:

KRE: Huszai Csilla, Németh Boglárka, Huszár Dóra, Zámbori Leila, Vajda Luca, Takács Petra, Kotán Ágnes, Tallér Zsófia

NKE: Fenyvesi Beatrix, Márkus Dóra Szabina, Margitics Dorisz, Farkas Barbara, Mauk Edina, Üres Farkas Fatime, Kovács Dóra, Kalmár Judit, Tóth Zsanett

A visszavágó mérkőzésre mindkét csapat szűk kerettel érkezett. Barátságos, igazán jó hangulatú mérkőzést játszottak, aminek első félidejében kiegyenlítettek voltak a viszonyok.

A vendégek remekül használták ki a helyzeteiket, aminek eredményeképpen az első félidőt 3 gólos előnnyel zárhatták. A második játékrészben a hazaiak rendezték a védelmet és pontosabb játékkal, lerohanásokkal egyenlítettek.

A második félidő közepén a vendégek láthatóan elfáradtak, nehezen rendeződtek vissza, amiből a hazaiak tudtak többször értékesíteni, így megfordították a mérkőzést és 30-24, összesítettben 56-44 végeredménnyel zárult a két csapat találkozója.

 

Góllövők:

KRE: Németh Boglárka (4), Huszár Dóra (5), Zámbori Leila (1), Vajda Luca (13), Takács Petra (1), Kotán Ágnes (4), Tallér Zsófia (2)

NKE: Fenyvesi Beatrix (3), Márkus Dóra Szabina (3), Farkas Barbara (2), Mauk Edina (8), Üres Farkas Fatime (6), Tóth Zsanett (2)

 

 

Kuhn Márton (KRE) beszámolója a mérkőzésről:

"Nagyon nehezen indult a mérkőzés. Támadásban sok labdát elszórtunk, amiből le tudott indulni minket az ellenfelünk. Voltak szép játékaink keresztekből és egyszerű húzásokból is, de a hibáinkat kíméletlenül kihasználták. Hátul a beálló körüli védekezés jelentette ismét a legtöbb problémát, illetve a futójátékoknál is rendre rosszul váltottunk. Félidőben 3 gólos hátránnyal fordultunk. Azonban a folytatásra feljavultunk védekezésben, aminek köszönhetően az eredményt is hamar megfordítottuk. Érezhető volt, hogy ellenfelünk elfáradt, nem tudtak visszarendeződni. Így gyorsan sok indulás, lerohanás gólt lőttünk. Ennek két oldala van, örülök, hogy sok gólt lőttünk, viszont ilyenkor lehetne megállni és gyakorolni is. Gratulálok a lányoknak a győzelemhez és a továbbjutáshoz! A következő párharcra jobban össze kell szednünk magunkat fejben, mert nem fog beleférni ennyi hiba!"

 

Gratulálunk mi is mind a két csapatnak!

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink