112 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Kiss Ádámot, a MEFS elnökét Egyetemi Sportért érdemplakettel tüntették ki

A Lengyel Egyetemi Sportszövetség vendégeként 2018. június 15 és 17 között kétnapos látogatáson vett részt a MEFS elnöke. Az első nap Lodzba látogatott. Itt találkozott Adam Rocek-el, az Európai Egyetemi Sportszövetség elnökével, a Lengyel Egyetemi Sportszövetség alelnökével és Jagielsky Prezemyslaw-al a Lodzi Műegyetem sportigazgatójával, akikkel meglátogatták a helyi sportlétesítményeket. A létesítmények megtekintésének az adott különleges aktualitást, hogy az egyetem és Lódz városa éppen pár hete nyerte el a 2022-es Európai Egyetemi Játékok rendezési jogát. Délután Kiss Ádám Ireneusz Zbicinski professzorral, az egyetem tudományos rektorhelyettesével folytatott konzultációt, majd fogadta Slawomir Wiak professzor, az egyetem rektora. A látogatást egy szabadtéri összejövetel zárta, melyet az egyetem dolgozói és családtagjai számára rendeztek és amelyen a MEFS elnöke az egyetem vezetőinek vendége volt.

 

Június 16-án Varsóban, a Varsói Egyetemen megtartott Lengyel Egyetemi Sportszövetség Közgyűlésén, a Sportszövetség újraválasztott elnöke Alojzy Nowak professzor adta át az „Egyetemi Sportért” érdemplakettet Prof. Dr. Kiss Ádámnak, a MEFS elnökének a mintegy 150 delegált jelenlétében.

Marian Dymalski, az Lengyel Egyetemi Sportszövetség elnökhelyettese, a FISU Végrehajtó Bizottságának tagja; Kiss Ádám a MEFS elnöke; Alojzy Nowak, a Lengyel Egyetemi Sportszövetség elnöke

A Szövetség által adható legmagasabb kitüntetést a MEFS elnökének a két sportszövetség együttműködéséért tett áldozatos munkájáért ítélték oda. A MEFS elnöke köszönő beszédében kifejtette, hogy ezt a kitüntetést a magyar egyetemi sportközösség elismerésének tekinti. Kiemelte a két nemzet hosszú időre visszanyúló barátságát és együttműködését az élet különböző területein. Hangsúlyozta, hogy mindkét szervezet fókuszában az egyetemi sport és a kettős életpálya-modell áll, hiszen nincsen minőségi felsőoktatás, minőségi felsőoktatási sport nélkül.

Kiss Ádám felszólalása a Közgyűlésen

A MEFS elnöke gratulált a lengyel testvérszövetségnek a 2022-es Európai Egyetemi Játékok (EEJ) rendezési jogának elnyeréséhez, melyet a 2024-ben Debrecen-Miskolc relációban megrendezendő EEJ követ majd. A lengyel és a magyar Egyetemi Sportszövetségek együttműködésének egyik kitűnő területe lehet az egymást követő EEJ-k szervezésének összehangolása, a tapasztalatok átadása. A MEFS készen áll a Lengyel Egyetemi Sportszövetséggel való közös munkára más területeken is.

 

A Közgyűlésen többek között Andrzej Krasnicki, a Lengyel Olimpiai Bizottság elnöke és Marian Dymalski, a FISU alelnöke személyes beszélgetésben külön gratuláltak Kiss Ádámnak a kitüntetéséhez.

Prof. Dr. Kiss Ádám az érdemplakettel

Fotók: Lengyel Egyetemi Sportszövetség

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEKBanner
Banner
Banner
Támogatóink