114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Kiélezett csatában bronzérmes lett az egyetemi férfi vízilabda válogatottunk az Universiadén

10-10-es döntetlent követően ötméteresekkel győzte le Oroszországot, és szerzett bronzérmet a nápolyi Universiaden a magyar férfi egyetemi vízilabda válogatottunk.

Magyarország – Oroszország 23-22

Mindkét csapat elég álmosan, enerváltan kezdte a mérkőzést. Az első negyedben még csak kóstolgatták egymást a csapatok. Az első percben Gyárfás (GDF) góljával betörte az orosz kaput. Az oroszok pontatlan lövései nem okoztak fejtörést a magyar kapusnak Kardos Gergelynek (DUE), aki az egész mérkőzés alatt bravúrosan védett. A második negyedben 3:2 lett az állás, majd az oroszok kiegyenlítettek, és nemsokkal később átvették a vezetést Usov góljával, amire Burián bombája volt a válasz. Két perccel a negyed vége előtt Gyárfás (GDF) büntetőjével, majd egy orosz góllal 5:5-ös döntetlennel mentük szünetre. A harmadik negyedben az oroszok elhúztak két góllal, így 7:5-re záródott a negyed. A negyedik negyed Burián Gergő (DUE) góljával indult s folytatódott egy másikkal, így 7:7 lett az állás. Gyárfás (GDF) értékesítette a magyar csapat 8. gólját, mellyel ismét egalizáltunk. Bencz Rolf (BGE) gólja révén kicsivel több, mint két perccel a vége előtt átvettük a vezetést. Az oroszok büntető harcoltak ki, melyet Bychkov kíméletlenül értékesített is, így újra egyenlő lett az állás. Kilenc másodperccel a vége előtt ismét Bychkov lőtt góllal 10:9-re az oroszok vezettek, s már nyakukban érezték a bronzérmet, amikor hihetetlen módon 2 másodperccel a mérkőzés végét jelentő sípszó előtt Szatmári Kristóf (DUE) bomba góljával 10:10 lett a végeredmény és következett a hosszabbítás.

Kínkeservesen hosszúra sikeredett büntető dobásokkal próbálták eldönteni a bronzérem sorsát. A harmadik körben Gusarov kihagyta a büntetőt, így a magyar egyetemisták bronzérmesek lettek a 30. nápolyi Universiadén.

 

Gólszerzők: Gyárfás Tamás (GDF) 1, Szatmári Kristóf (DUE) 1, Burián Gergely (DUE)

Büntetőt lövők: Csacsovszky Erik (PTE) 3, Gyárfás Tamás (GDF) 3, Várnai Kristóf (ELTE) 3, Szatmári Kristóf (DUE) 2, Sánta Dániel (DUE) 2,

 

A csapat: Kardos Gergely (DUE) , Burián Gergő (DUE), Zerinváry Loránd (PTE), Sélley-Rauscher Domonkos (BCE), Várnai Kristóf (ELTE), Sánta Dániel (DUE), Szatmári Kristóf (DUE), Csacsovszky Erik (PTE), Gyárfás Tamás (GDF), Pellei Frank (EKE), Fejős Róbert (EDUTUS), Bencz Rolf (BGE), Szakonyi Dániel (NKE), Szakvezetők: Beck György (csapatvezető), Horváth János (szövetségi kapitány), Bors László (edző), Keszthelyi Tibor (edző)

 

ÚT A BRONZÉREMIG
MAGYARORSZÁG 
Csoportkör 
–Horvátország 15-12
–Japán 18-12
–Olaszország 10-13
–Ausztrália 18-6
Negyeddöntő 
–Japán 18-3
Elődöntő 
–Egyesült Államok 9-12
Bronzmérkőzés
–Oroszország 10-10 - ötméteresekkel 2-3

Háttér:

Utoljára magyar egyetemi férfi vízilabda csapat 2013, 2015-ben volt Universiade bajnok.

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink