114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Keszler Andrea (OE) 1000 méteren európa-bajnoki ezüstérmes a torinói rövidpályás gyorskorcsolya Eb-n

Egy arany- és öt ezüstérmet szerzett a magyar csapat vasárnap a gyorskorcsolyázók torinói rövidpályás Európa-bajnokságán.

A magyar csapat tagjai között négy egyetemista is indult a torinói rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon. Keszler Andrea az Óbudai Egyetemen, Kónya Zsófia a Szegedi Tudományegyetemen, Knoch Viktor a Budapesti Metropolitan Egyetemen, Burján Csaba pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tanul. Mindegyikük részt vett a 2013-as trentinói Téli Universiádén, ahol a váltóban  a fiúk első helyen, a lányok pedig harmadik helyen végeztek.

A hétvégi rövidpályás Eb-n nőknél Keszler Andrea (OE) ezüstérmet szerzett 1000 méteren, valamint – Kónya Zsófia, Bácskai Sára és Jászapáti Petra társaként – a váltóval is a második helyen végzett.

Keszler Andrea (OE) a női 1000 méteres fináléban sokáig a mezőny hátsó felében haladt, ám az utolsó körökben olasz és holland riválisa elesett, így a magyar versenyző ezüstérmet szerzett. Ez volt Keszler első egyéni Eb-érme, korábban a női váltó tagjaként nyert európa-bajnoki címet. 

„Egy lábon kellett egyensúlyoznom, amikor elestek előttem, de sikerült állva maradnom. Nagyon erős tempót diktáltak az élen, ezért haladtam a mezőny végén, nem akartam fölöslegesen fárasztani magam. A végén lett volna lehetőségem az aranyérem megszerzésére is, de ennek az ezüstnek is nagyon örülök” – mondta a fináléja után Keszler (OE). 

A női 3000 m váltók rajtja előtt derült ki, hogy a hollandoknál a negyedik váltótag, Schulting sérült, így ő csak az első köröket vállalta, s utána három társának kellett megoldania a távot. Ennek megfelelően az olaszok és a magyarok között dőlt el a verseny. A magyarok hajráembere, Jászapáti Petra alig maradt el Fontanától és így a Keszler Andrea (OE), Kónya Zsófia (SZTE), Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra alkotta négyes ezüstérmet szerzett.

A férfiak 1000 méteres döntőjében két magyar, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang volt érdekelt. A testvérpár végig taktikusan, egymást segítve versenyzett, és végül az arany- és az ezüstérmet is megszerezte. Az idősebb testvér, Liu Shaolin Sándor lett az aranyérmes, az ezen a távon a világkupa-sorozatban első helyen álló Liu Shaoang az ezüstérmes. 

A táv harmadik magyar indulója, Knoch Viktor (MET) a B-döntőben negyedik helyen zárva összesítésben a nyolcadik lett. 

A 3000 méteres szuperdöntőkben – melyekben az összetett pontverseny legjobb nyolc helyezettje indulhatott el – a nők mezőnyében Keszler Andrea (OE) volt érdekelt, és hetedik lett. Ezzel összetettben is ezen a helyen zárt, míg Jászapáti Petra kilencedikként végzett. 

A férfiak hasonló versenyszámában mindhárom magyar egyéni induló rajhoz állhatott. Knoch Viktor (BKF) egy bukás után az élre állt, és – csapattársait segítve – begyűjtötte a kétszer ötpontos jóváírást, amit az 1000 és 2000 méternél első helyen álló versenyző kap meg. Az utolsó ezer méteren Knoch (BKF) kiengedett, Liu Shaolin Sándor azonban végig harcban volt az aranyéremért. Végül ezüstérmesként zárt, ezzel az összetett pontversenyben is a második helyen végzett. A szuperdöntőben Liu Shaoang ötödik, Knoch (MET) hatodik lett, az összetettben a negyedik és a hetedik helyen végeztek.

A férfiak 5000m-es döntőjében talán az olaszok tűntek a gyenge láncszemnek. Mégis ők vállalták sokáig a vezetést. 22 körrel a vége előtt Burján Csaba (ELTE) kicsúszott, s innen már nem volt esélye a magyar négyesnek az éremszerzésre. Knoch Viktor (MET), Burján Csaba (ELTE), Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang lemaradt a dobogóról, a negyedik helyen végzett.

A magyar válogatott egy arany- és öt ezüstéremmel tért haza az Európa-bajnokságról.

 

 

Magyar eredmények – rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság, Torino:

NŐK: 

1000m:

2. Keszler Andrea (OE) 1:31.551 

6. Jászapáti Petra

 

3000m szuperdöntő:

7. Keszler Andrea (OE) 5:28.626 

 

Összetett:

7. Keszler Andrea (OE) 22

9. Jászapáti Petra 8

 

3000m váltó:

2. Magyarország (KESZLER Andrea (OE), KÓNYA Zsófia (SZTE), BÁCSKAI Sára Luca, JÁSZAPÁTI Petra) 4:17.195

 

FÉRFIAK:

1000m:

1. Liu Shaolin Sándor 1:25.964

2. Liu Shaoang 1:26.061 

8. Knoch Viktor (MET)

 

3000m szuperdöntő:

2. Liu Shaolin Sándor 5:01.787 

5. Liu Shaoang 5:04.945 

6. Knoch Viktor (MET) 5:37.239 

 

Összetett:

2. Liu Shaolin Sándor 71

4. Liu Shaoang 45

7. Knoch Viktor (MET) 17

 

5000m váltó:

4. Magyarország (KNOCH Viktor (MET), BURJÁN Csaba (ELTE), LIU Shaolin Sándor, LIU Shaoang) 7:05.772

 

Forrás: nemzetisport.hu 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink