114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Keserédes hosszabbításos Közgáz-siker

A TF lehengerlő harmadik negyedével biztosan verte a Debrecent a keleti, a Közgáz hosszabbítás után visszavágott a Győrnek a nyugati csoport rangadóján a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. Az egyébként remek Közgáz-Győr összecsapás után végül a vesztes győriek örültek jobban, hiszen egymás elleni összevetésben jobbak a Közgáznál, így továbbra is őrzik vezető helyüket a nyugati csoportban. Keleten az alsóházi rangadón az Eger váratlanul nagy különbséggel győzött Nyíregyházán, nyugaton a BME "legyűrte" a Szombathely együtesét, a Petőfi SE pedig egy extra egyéni teljesítménnyre építve nyert z NK Csata otthonában. 

Keleti csoport:

TFSE - Debreceni Egyetem 62-45 (13-11, 12-15, 22-8, 14-11)
Budapest, Alkotás u., 30 néző. V.: Bátovszky, Molnár.

TFSE: MIHÁCZI 19/3, Herman 4, KARLÓCAI 14/6, Varga 5, KOVÁTS G.16. Csere:  Szabó 2, Agic, Szeli 2, Révész. Edző: Magyar Bianka.

Debreceni Egyetem: Mezei 2, SZABÓ 9/3, Papp 3/3, Göttlinger 4,  Földvári 11. Csere: Új 2, Foltin 5, Herdon 5/3, Jávor 4. Ruzsa-Kiss. Edző: Jávor Barna.

A rangadó első félidejében szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Nem tudott tetemesebb előnyre szert tenni egyik csapat sem. A TF nehezen találta  a debreceni zóna ellenszerét, szünetben hátrányban volt a címvédő, 1 ponttal a vendég hajdúsági társaság vezetett. Térfélcsere után "bajnoki üzemmódra" váltott a hazai csapat, amely szintén zónára állva alaposan megzavarta ellenfelét. Ebben az szakaszban 15 pontot verve ellenfélre, egy 23-8-as etapot produkálva megfordította a mérkőzést és fokozatosan növelte előnyét, s gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést a maga javára a lepattanózást 52-33-ra nyerő TF, amelyből Karlócai Julianna megint hozta a részéről lassan szokásossá váló dupla-duplát (14 pont 13 lepattanó).

Magyar Bianka: Gratulálok a csapatomnak. A szombati amatőr NB I-es vereség  után  sikerült rendezni a sorainkat és igazi egyetemi rangadóhoz méltó  mérkőzést játszottunk. A második félidei extra védekezésünknek  köszönhetően a vártnál simább győzelmet arattunk. Ezen az úton kell  haladnunk tovább a céljaink elérése érdekében.


Jávor Barna: Először is gratulálok a hazai csapatnak. Megérdemeltek  a győzelmet főleg a második félidei játékuk alapján. Az első félidőben  sikerült megvalósítási az előzetesen eltervezetteket. A második félidőben az ellenfél megfogott minket a zónájával, nem találtuk  ellene a megfelelő helyzeteket, azt pedig végképp nem engedhetjük meg, hogy húsz támadó lepattanót, s ezzel második esélyt hagyjunk ellenfelünknek. Remélem, a döntőben még találkozunk a TF-el.

Statisztika 

 

Nyíregyházi Egyetem - EKE EVSI 7-82 (4-23, 0-18, 3-17, 0-24)
Nyíregyháza, Sóstói u. 30 néző. V.: Gergely, Zalai.

Nyíregyháza: Papp 2, Moldován, Deák, Bakó 5/3, Haraszti. Csere:  Bánházi, Tóth. Edző: Hegedűs Ferenc.

EKE - EVSI: SZÁSZI 22/6, BARÁTH 26, Vígh 4 KÍRI 16, DRUZSBA 14,. Csere:  Szabó. Edző: Beák Balázs.

A keleti csoport alsóházi rangadója váratlanul egyoldalú játékot hozott. A tartalékos hazai csapat játékosai nagyon gyengén dobtak, a gyorsabban, pontosabban kosarazó egri lányok végig ngy fölényben játszva arattak 75 pont különbségű győzelmet. A vendégek közül ketten is, Kiri Zsófia (16 pont, 17 lepattanó) és Druzsba Dalma (14 pont, 16 lepattanó) "masszív" dupla-duplával járultak hozzá az egri együttes nagy különbségű győzelméhez.


Hegedűs Ferenc: Ennél azért sokkal többet tudunk, főleg hazai pályán amit most nyújtottunk. Nagyon rosszul dobtunk, sajnos jó néhány alkalommal még a  gyűrűt sem találtuk el.


Beák Balázs:  Köszönjük szépen a részvételt. Gratulálok a lányoknak.

Statisztika 

 

Nyugati csoport:

NKE Csata - PTE-EMES Petőfi SE 43-48 (10-10, 12-10, 8-18, 13-10)
Budapest, Ludovika Aréna, 60 néző. V.: Lövei, Németh.

NKE-CSATA: Pánczél 9, Kundráth 11/9. Kovács 4,  Gaál 3/3,   Karagits 7, Csere: Farkas 9/3, Csarankó. Edző: Mányoky Fanni.

PTE-EMES Petőfi SE: Tóth 9/3, Herendi 6, Várhelyi 16, Petró 13, Horváth. Csere: Bencze 2, Miltner 2. Edző: Sipos Ádám.

Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok a nagyon kemény  fizikális mérkőzésen. A harmadik negyedben viszont meglépett a Petőfi, amely magas játékosai hatékonyságára építve védekezésben és támadásban is felülmúlta a  hazai csapatot, amelynél viszont a magas emberek már az első félidőben faultproblémákkal küzdöttek. Az utolsó negyed elején nem találtak be a felek, az NKE Csata egyik kulcsjátékosa, Karagits Kira ki is pontozódott. Ennek ellenére nagy hajrába kezdtek a vendéglátók, izgalmasan alakult a hajrá, másfél perccel a befejezés előtt 2 pontra feljött az NKE Csata, de  végül a mezőny legjobbja az igen erős, 16 pontos, 24 lepattanós dupla-dupláig jutó Várhelyi Virág bebiztosította a  a Petőfi SE győzelmét.


Mányoky Fanni: Gratulálok a pécsi csapatnak! Sajnos nekünk az alapszakasz végére kijött, hogy kevesebben maradtunk a szezon elejéhez képest. Nem edzettünk egy hónapja ez még jobban meglátszott a játékunkon. Rengeteg dobást hibáztunk, illetve az ellenfél magas embereivel nem igazán udtuk felvenni a versenyt.  A harmadik negyedben átrohant rajtunk a Petőfi SE, és bár visszajöttünk az utolsó negyedben, de nem sikerült a végén megfordítani a mérkőzést.

Sipos Ádám: Szerencsére jó napot fogtunk ki,így kemény védekezéssel sikerült egy szimpatikus együttes ellen szoros mérkőzést nyernünk. Gratulálok mindkét csapatnak!

Statisztika 

 

Közgáz - Széchenyi KA Győr 83-82 (12-22, 16-23, 24-16, 20-11, 11-10)
Kinizsi u. 40 néző. V.: Bagi, Pohánka B.

Közgáz: Wunder, Katona 7/3, Szammer 2, DOKTOR 17, Ime 7. Csere: PFANDLER 15, SZALAY 12/9, FARKAS 16/6, Kapornai 2, Hidas 2. Edző: Németh Kata.

Győr: CHROMÉJ 21, HORVÁTH D. 17/15, Perl 6/6, NAGY R. 11/3, BICZÓ 17. Csere: Gosztola 4, Török 6, Rabi, Gyöngyösi, Tóth. Edző: Barthalos István.

Februárban parádés meccset játszott egymással a nyugati csoport két élcsapta, akkor 96-91-re a győriek nyertek. A vsszavágó is emlékezetes volt, szerencsére aránylag sokan látták ezt az egyetemi kosárlabdának remek hírverést csapó találkozót.

A vendég győriek kaptak hamarabb lábra, s a két végül dupla-dupláig jutó játékosuk, Chroméj Hajnalka (21 pont, 11 gólpassz) és Nagy Rebeka (11 pont,10 lepattanó) vezérletével a 7. percben 18-8-ra vezettek a kapkodó, gyengén dobó Közgáz ellen. A negyed hajrájában előbb a hazaiak, majd a vendégek álltak át zónára. Ez támadásban mindkét oldalon zavart keltett. A második etapot kispadról beállva ügyesen és eredményesen játszó Farkas Fanni vezérletével 11-3-mal kezdte, s 2 pontra feljött a Közgáz. Ez azonban a jelek szerint túl sokat kivett a hazaiakból, az igen jó dobóformát kifogó (5/7 tripla)  Horváth Dóra triplája egy 17-2-es győri "száguldást" indított útjára, amelynek köszönhetően szünetben 17 ponttal vezetetk a vendégek.

A 3. negyed első felében váltva estek a kosarak. A szakasz közepén, 18 pontos győri vezetésnél Szalay Viktória kapta el azt a bizonyos fonalat, a sarokból beemelt hármasaira építve egy 12-0-lal 6 pontra feljött a Közgáz. A záró etap előtt 9-cel "ment" a Győr.

Ennek közeépig nem is tudott közelebb kerülni ellenfeléhez a hazai együttes, a 35. percben 70-59-es vezetésénél biztos győztesnek látszott a Győr. Lehet, a vendégek így is gondolták, a hazaiak azonban nem. Doktor Anna, valamint a dupla-dupláig jutó Pfandler Csenge (15 pont, 10 lepattanó) találatai révén egy szédületes, 13-0-s rohammal az utolsó percben átvete a vezetést a Közgáz, Chroméj büntetőkből egyenlített. A Közgáz a győzelemért támadhatott, de nem akart kosarat dobni, úgy vélték a hazaiak, hogy a győri 5 pontos vereség után a hosszabbításban lehet esélyük arra, hogy az egymás elleni összevetésben ők kerüljenek ki győztesen, így jöhetett a ráadás. A színvonal itt sem csökkent, váltva vezettek a csapatok, közben Horváth és Farkas "váltott" triplát. 10 másodperccel a hosszabbítás letelte előtt 1 pontos győri vezetésnél Doktor tört kosárra, várta, hogy szabálytalankodjanak ellene a győriek, hátha 1 büntető értékesítve kiharcolhatja csapata az újabb ráadást. A vendégek azonban nagyon okosan nem bántották, a hazai játékos pedig eldobta a labdát, amely a gyűrűben landolt, így bár győzött és visszavágott a győri vereségéért, nem volt igazán boldog a hazai együttes.

Németh Kata: Pocsék kezdés után magukra találtak a lányok. Szerettünk volna öt pontnál nagyobb különbséggel nyerni, ezért hagytuk a rendes játékidő végén, hogy hosszabbítás legyen. A győzelemnek örülök, azt viszont sajnálom, hogy nem tudtuk átvenni a vezetést a csoportban, gratulálok mind a két csapatnak.

Barthalos István: A győri NB I-es csapat a Csata, mi pedig a Közgáz otthonában kaptunk ki, fekete hétfője volt ez a győri női kosárlabdának a fővárosban. Megszakadt egy nagy sorozatunk, de annak örülök, hogy a csoport első helyén maradtunk. Horváth Dóra remek dobóformát fogott ki, a sorsunk a saját kezünkben van. Gratulálok a csapatoknak, köszönjük a játékot.

Statisztika 

 

BME-MAFC - SzoESE 51-44 (11-6, 16-9, 11-14, 13-15)
Tüskecsarnok, 30 néző, V.: Nepp, Simon.

BME-MAFC: KOKAVECZ K. 11, Király 3, HORVÁTH A. 7/3, VÁGVÖLGYI  10/6. Kardos 4. Csere: Benkő 8/3, Karancz 2, Baráti 2, Kovács F. 4, Monus,  Selmeczy. Edző: Gorácz Árpád.

SzoESE:  JAKUBOVICS 21/6, PANKACZI 12/6,  Hirschler, Feigl 2, Plózer 4. Csere: Kovács K. 5/3. Edző: Szabó László.

Jó védekezéssel kezdte a mérkőzést a BME csapata, és ha a támadásban  eredményesek lettek volna, már az első negyedben eldönthették volna a  hazaiak a mérkőzést. A lepattanózást végig uraló, azt 60-36-ra megnyerő hazaiak 12 pontos előnyt szereztek szünetre. Térfélcsere után valamivel pontosabbá volt a vendég szombathelyi  csapat játéka, 10 ponton belülre kerültek a vendégek, de igazán nem tudták igazán szorossá tenni a találkozót, így a "műszaki alakulat" végig vezetve nyerte meg utolsó hazai mérkőzését.


Gorácz Árpád: Elfogadható védekezés, gyenge támadó játék, mint az  egész szezonban. Gratulálok a lányoknak a győzelemhez.


Szabó László: Nem tudtunk megfelelően támadni a BME zónája ellen,  sajnos ilyen napot fogtunk ki.

Statisztika 

 

Közgáz - NKE Csata 86-49 (28-14, 19-10, 18-8, 21-17)
Kinizsi u. 10 néző. V.: dr. Szakáll, Nagy-Pál.

Közgáz: KATONA 5, SZALAY 10/6, DOKTOR 8, SZAMMER 20, Imre 5. Csere: HIDAS 8/6, KAPORNAI 14, Galba 6, Wunder 2, Pfandler 4. Edző: Németh Kata.

NKE-Csata: FARKAS 19, Pánczél 6, HÁJER 9/3, Kovács 4, Gaál 5/3. Csere: Csarankó. Edző: Mányoky Fanni.

Mindkét csapatnak volt már egy kemény mérkőzése a héten, s mindkét együttesnek voltak hiányzói. Az első percekben úgy tűnt, a vendégek sokkal jobban megérzik két kulcsjátékosuk Karagits Kira és Kundráth Kiara hiányát, mint a Közgáz az ő hiányzóik távollétét. A Közgáz egy 15-1-es "repülőrajtot"  vett, megnyugtató előnyt szerezve a nyitó etap közepére. Meg is nyugodtak a hazaiak, az NKE-Csata elsősorban az apró termetű Farkas Fanni bátor, ügyes és eredményes  játékával időnként kiegyenlítetté tette a játékot. A hazai csapat szakvezetőjének jóval bővebb variációs lehetősége volt, mint kolléganőjének, a Közgáz sűrű, s folyamatos cserékkel fokozatosan növelte előnyét. A találkozó helyenként edzőmeccs jelleget öltött, ugyanakkor időnként mindkét fél részéről ügyes megoldásokat hozott, végül a 20 pontos, 13 lepattanós dupla-duplát elérő Szammer Anett vezérletével fölényes győzelmet aratott.

Németh Kata: A győzelemnek örülök, de a lányokon látszottak a két nappal korábbi hosszabbításos mérkőzés fáradalmai. Gratulálok a mind a két csapatnak, köszönjük a játékot.

Mányoky Fanni: Két meghatározó játékosunk nélkül ennyire futotta, gratulálok a Közgáznak.

Statisztika 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink