114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Kattanj rá az új sportra! - Qatch-világbajnokságot rendez Budapest!

Magyarország rendezi az első qatch-világbajnokságot és még nem késő nevezni!

Olvasási idő: 1,5 perc

Nem hallottál még a qatchról? Nem csoda, hiszen egy nagyon új sportról van szó. A qatch nem más, mint a kézilabda teqball-asztalon játszott változata, amely annyiban módosul, hogy itt nincsen testi kontaktus. Három a három ellen játsszák a játékot, ketten az egyik, egy játékos pedig a másik térfélen. A játék célja, hogy úgy juttassuk át a labdát az ellenfél térfelére, hogy azt az ellenfél ne tudja elkapni. A részletes szabályokat ebben a videóban találod!

A teqballhoz hasonlóan a qatch is magyar találmány, a kézilabda edzők fedezték fel, hogy a teqball asztal nagyon jól használható az edzéseken kiegészítő gyakorlatként, a cselezési készség fejlesztésében játszik szerepet. A Testnevelési Egyetemen van külön qatch-kurzus, ahol a játék alapjaival lehet ismerkedni és fejlődni.

A múlt év elején létrejött sport egyre népszerűbb, nem véletlen, hogy a kézilabda szövetség felkarolta és nyújtott a qatchnak bemutatkozási lehetőséget a Bajnokok Ligája Final Four kísérőeseményeként. Neves kézilabdázók is beálltak a sportág népszerűsítői közé, többek között az Iváncsik testvérek, de Tóth Tímea vagy éppen Vadkerti Attila szintén kipróbálta már a sportot. 

December közepén Challenger Cup-ot tartottak Budapesten és Szegeden, február 1-2. között pedig a sportág első világbajnokságát rendezik Budapesten. A verseny pénzdíjas, amelyre 25 eurós nevezési díj megfizetésével lehet benevezni, ezért, aki kedvet kap a sporthoz, az szedje össze a haverokat és nevezzen, hogy a világ legjobb qatch-játékosaival mérhesse össze a tudását! 

Ha nézőként szeretnél részt venni az eseményen, akkor ezen a honlapon kell regisztrálni. Ha pedig játszani szeretnél, akkor ezt az űrlapot kell kitöltenetek. Február elsején a MOM Sportban lesznek a mérkőzések, a döntőknek február másodikán a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok ad otthont. 

Nézzetek, szurkoljatok, játsszatok!

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: Qatch (Facebook)

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink